Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Φλώρινα: Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

Περιοδεία στα ορυχεία και στους ΑΗΣ Αμυνταίου και Μελίτης πραγματοποίησαν σήμερα οι  υπεύθυνοι του τομέα ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου και ο βουλευτής Φλώρινας Θανάσης Γερμανίδης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περιοδεία τους στους χώρους της ΔΕΗ, τόνισαν τη σημασία που έχει για τον ελληνικό λαό ο δημόσιος χαρακτήρας της επιχείρησης ηλεκτρισμού και κάλεσαν τους εργαζομένους να συμβάλουν αποφασιστικά στη δημιουργία παλλαϊκού μετώπου, προκειμένου να σταματήσει το έγκλημα της διάλυσης και πώλησης της ΔΕΗ, όπως αυτή έχει αποφασισθεί με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της 24ης  Ιουλίου.

Παράλληλα υπογράμμισαν πως η ΔΕΗ δεν είναι μια οποιαδήποτε Δημόσια επιχείρηση, αλλά αποτελεί «ΤΗ» στρατηγική επιχείρηση της χώρας, καθότι, όπως συμπλήρωσαν, η ενέργεια είναι, μαζί με το νερό, τα δυο πρώτα Δημόσια και κοινωνικά αγαθά.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν ότι η ιδιωτικοποίηση του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας είναι καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Η υπόθεση της ΔΕΗ έχει εθνικές διαστάσεις και το ζήτημα της ηλεκτρικής ενέργειας είναι άκρως στρατηγικής σημασίας για την οικονομία και τον ελληνικό λαό.

sy1

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι η καταστροφική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία της «Μικρής ΔΕΗ», στην οποία έχουν ενταχθεί όλες οι μονάδες παραγωγής και τα ορυχεία του Ν. Φλώρινας, σημαίνει στην ουσία ότι πουλάει η συγκυβέρνηση όλο τον Νομό της Φλώρινας. Πρέπει, με πυρήνα τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, να συγκροτηθεί ένα παλλαϊκό μέτωπο όλου του λαού της Φλώρινας με σύνθημα «Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ». Η συγκρότηση ενός τέτοιου παλλαϊκού μετώπου μπορεί να ανατρέψει τη διάλυση, τη διάσπαση, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα της Φλώρινας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, κατέληξαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο της ΔΕΗ, όλα τα Συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όλες τις κοινωνικές οργανώσεις, τις Αυτοδιοικητικές παρατάξεις και πάνω απ’ όλα όλο τον Ελληνικό λαό να δημιουργήσει ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο, να αποτρέψει αυτό ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

Τέλος επανέλαβαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ και ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί κανένα τετελεσμένο, λέγοντας χαρακτηριστικά «αυτό ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι».

 

Το Γραφείο Τύπου

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ