Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ο Ναυαγός που κατάφερε να επιζήσει 13 μήνες χαμένος στον ωκεανό

Ένας Νορβηγός ερευνητής εντόπισε έναν ναυαγό σε μια ατόλη του Ειρηνικού, όταν το σκάφος του προσάραξε σε αυτήν μετά από 13 μήνες* στο ωκεανό. Πρόκειται για έναν Μεξικανό ο οποίος υποστήριξε πως είχε αποπλεύσει από τις ακτές του Μεξικού για ψάρεμα καρχαρία, όταν παρασύρθηκε στον Ειρηνικό ωκεανό από το θαλάσσια ρεύματα.

Καταπονημένος αλλά χαμογελαστός, ο Χοσέ Σαλβαδόρ Αλμπανιάγκα, ο ναυαγός που κατάφερε να επιζήσει μετά από 13 μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό, έφτασε στα νησιά Μάρσαλ το πρωί της Δευτέρας.

Με μακριά μαλλιά και μούσια δήλωσε στη Mail Online πως δε θυμάται τίποτα από το ταξίδι του. Μόνο θάλασσα, θάλασσα, θάλασσα, είπε.

«Είμαι ζωντανός! Είμαι ζωντανός και δε μπορώ να το πιστέψω» δήλωσε. Ο Χοσέ Σαλβαδόρ Αλμπανιάγκα βρέθηκε τυχαία την περασμένη Πέμπτη μετά από 13 ολόκληρους μήνες χαμένος στον ωκεανό.

Επέζησε τρώγοντας χελώνες, πουλιά και ψάρια και πίνοντας αίμα χελώνας, όταν δεν έβρεχε.

Ο Χοσέ Σαλβαδόρ Αλμπανιάγκα σώθηκε όταν τον βρήκε ο Ολα Φιέλσταντ, Νορβηγός φοιτητής της Ανθρωπολογίας που έκανε ερευνητική εργασία στην ατόλη του Ειρηνικού.

Ο ναυαγός απέπλευσε από το Μεξικό και έβαλε πλώρη προς το Σαλβαδόρ με έναν συνεπιβάτη που πέθανε εδώ και πολλούς μήνες στη θάλασσα.

Σήμερα το πρωί, ο Χοσέ έφτασε στην πρωτεύουσα των νησιών Μάρσαλ, Μαζούρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

«Επέζησα γιατί προσευχόμουν» είπε στην εφημερίδα. Αποκάλυψε πως υπήρξαν φορές που αναγκάστηκε να πιει τα ούρα του για να καταφέρει να επιζήσει και να μην πάθει αφυδάτωση.

Ο Χοσέ δεν μπορεί να θυμηθεί την ηλικία του, θεωρεί πως είναι 36 ή 38 ετών. Το πρώτο πράγμα που ήθελε να κάνει ήταν να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τη 10χρονη κόρη του αλλά δε μπορούσε να θυμηθεί σε ποιο χωριό του Ελ Σαλβαδόρ έμενε ούτε και τον αριθμό του τηλεφώνου του σπιτιού του!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: DAILY MAIL

Μαζί του ήταν ένα ακόμη άτομο το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε, όπως είπε, να επιβιώσει. Ο Νορβηγός ερευνητής Ola Fjeldstad βρήκε τον ναυαγό στην ατόλη Εμπον όταν το ακυβέρνητο σκάφος του, μήκους 7 μέτρων, ξεβράστηκε στον ύφαλο. Ο Μεξικάνος ναυαγός ανέφερε πως κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας χελώνες, πουλιά και ψάρια και πίνοντας το αίμα των χελωνών.

Όπως σημειώνουν διεθνή μέσα σε περίπτωση που η ιστορία του επιβεβαιωθεί τότε θα πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό που θα καταγραφεί στην ιστορία, καθώς ο ναυαγός κατάφερε να επιβιώσει για 16 ολόκληρους μήνες και να διανύσει μια απόσταση 8.000 μιλίων. Ο Ola Fjeldstad, φοιτητής ανθρωπολογίας, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο δήλωσε πως βρισκόταν στην ατόλη Εμπον για να έρευνα. Πρόκειται για μια ατόλη 22 μικρών νησιών με συνολικό πληθυσμό 1.000 ατόμων, που αποτελεί μέρος των νήσων Μάρσαλ.

Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο που επιβίωσε ο Μεξικανός ναυαγός δεν είναι ακόμη σαφείς, ωστόσο ο Ola Fjeldstad ανέφερε πως παρά την κακή κατάσταση της υγείας του, με χαμηλή αρτηριακή πίεση και υποσιτισμένος, κατάφερε να πει πως το όνομά του είναι Jose Ivan. Σε κακή κατάσταση βρίσκεται και το σκάφος τους με τον Ola Fjeldstad να αναφέρει πως φαίνεται να βρισκόταν στο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο σκάφος δεν εντοπίστηκε κάποιος αλιευτικός εξοπλισμός, ωστόσο βρέθηκε μια χελώνα. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, φαγητό και νερό, το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε πως ο Jose Ivan, παρά την εξάντλησή του, είπε πως το μόνο που επιθυμεί είναι να γυρίσει στην πατρίδα του. «Θέλω μόνο να πάω στο Μεξικό», φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με τον διερμηνέα, ο οποίος έφτασε στην ατόλη με σκάφος των αρχών των Νήσων Μάρσαλ.

Ο Jose Ivan, που όταν βρέθηκε είχε μακριά γένια και μαλλιά και φορούσε μόνο ένα κουρελιασμένο εσώρουχο, θα διακομιστεί στην πρωτεύουσα Ματζούρο όπου και θα νοσηλευτεί.

* Αρχικές πληροφορίες που μεταδόθηκαν από διεθνή μέσα έκαναν λόγο για 16 μήνες, ωστόσο στη συνέχεια ο ίδιος ο ναυαγός δήλωσε πως απέπλευσε από το Μεξικό τον Δεκέμβριο του 2012. 

  • tvxs.gr
  • newsit.gr

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ