Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ο κ. Χρυσοχοίδης άναψε το πράσινο φώς για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του Ν. Γρεβενών (14/9/2011)

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, είχε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011, ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό για τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζονται για το Νομό Γρεβενών, είτε σε κεντρικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας και Δήμου Γρεβενών καθώς και για τα σημαντικά έργα υποδομής που είναι σε εξέλιξη όπως οι οδικοί άξονες Γρεβενών – Δεσκάτης και Γρεβενών – Βασιλίτσας.

Ενημέρωσε επίσης τον Υπουργό,  ότι ελπίζει σύντομα με πρωτοβουλίες που θα αναλάβει σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Γρεβενών να επιλυθούν τα ιδιοκτησιακά και περιβαλλοντικά ζητήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας κι ότι προτίθεται να ζητήσει από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), να αναλάβει τη μελέτη και την εκτέλεση έργων τουριστικής αναβάθμισης της περιοχής.

Για το σκοπό αυτό ο κ. Χαντάβας ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοϊδη, την έγκριση κονδυλίου, κατ’ ελάχιστο, 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση των έργων .

Ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζονται,  καθώς και για την προοπτική απεμπλοκής του Χιονοδρομικού Κέντρου και του ορεινού όγκου από αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που δεσμεύουν την ανάπτυξη της περιοχής. Από την πλευρά του τόνισε ότι πολιτική της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της περιφερειακής βιώσιμης ανάπτυξης. Στα πλαίσια αυτά, όπως τόνισε, το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας αποτελεί βασικό αναπτυξιακό πυλώνα και το Υπουργείο θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τη χρηματοδότηση των έργων.

Ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών ζήτησε επίσης τη χρηματοδότηση της μελέτης του οδικού άξονα Δεσκάτης – Ε65, καθώς και τη χρηματοδότηση της μελέτης των έργων που προωθεί ο Δήμος Γρεβενών και συγκεκριμένα:

  1. Το «Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα»
  2. Το «Εκπαιδευτικό Κέντρο Παλαιοντολογίας στη Μηλέα Γρεβενών»
  3. Το «Θερμαλιστικό Κέντρο Κιβωτού»
  4. Την «Αποκατάσταση και Αντισεισμική Προστασία του Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κοινότητας της Σαμαρίνας του Νομού Γρεβενών»
  5. Το «Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία Γρεβενών»
  6. Τη «Κατασκευή Λαογραφικού Μουσείου  – Δημοτικής Πινακοθήκης»
  7. Τη «Συντήρηση – Ανακατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Δ. Ελευθέρου»

Ο Υπουργός εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για τη χρηματοδότηση των μελετών από τους πόρους της τεχνικής βοήθειας ΕΣΠΑ, με την προϋπόθεση ότι θα διερευνηθεί η επιλεξιμότητα των έργων και η συμβατότητα των διαδικασιών των μελετών με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Παράλληλα ο Υπουργός πρότεινε να πραγματοποιηθούν συσκέψεις με εκπροσώπους του Υπουργείου, της Π.Ε Γρεβενών και του Δήμου Γρεβενών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χαντάβας, με σκοπό την επίσπευση της έγκρισης των κονδυλίων των μελετών, πρότεινε στον κ. Χρυσοχοϊδη να πραγματοποιηθεί στα Γρεβενά σύσκεψη με την προεδρεία της Ειδικής Γραμματέως ΕΣΠΑ κ. Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, ούτως ώστε να διερευνηθεί ταχύτατα η επιλεξιμότητα των έργων και η συμβατότητα των διαδικασιών των μελετών, με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Η πρόταση έγινε άμεσα δεκτή από τον Υπουργό, ο οποίος τόνισε ότι: «αποτελεί πολιτική βούληση της κυβέρνησης η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού Γρεβενών και η περαιτέρω ανάπτυξη του παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε».

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ