Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ο κύκλος του αίματος

“….Η μαχαιριά στην καρδιά του Παύλου Φύσα είναι μαχαιριά στην καρδιά της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτικού  πολιτεύματος,…. Αυτά είχα γράψει μετά τη στυγερή δολοφονία του από Χρυσαυγίτες..

xa-hrakleio-NTOKOUMENTO-MESA-new-araxni

 Οι πιστολιές στο “ψαχνό” και η άνανδρη εκτέλεση και στυγερή δολοφονία νεαρών χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα!.
 Όπως η φωτογραφία του ψυχορραγούντος Π. Φύσα στην αγκαλιά της αγαπημένης του, το ίδιο και το σκληρό βίντεο της Ζούγκλας κατέδειξαν ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία ούτε για τους στυγερούς δολοφόνους ούτε για τα “αιμοδιψή” ΜΜΕ ούτε και για την επίσημη Πολιτεία.
 Όλοι επιδιώκουν το ίδιο: κέρδη από την τρομολαγνεία και τον φόβο σε αγαστή σύμπνοια και ταύτιση τελικού σκοπού και αποτελέσματος!
Η καταδίκη της τρομοκρατίας και της βίας ουδόλως απαλλάσσει την θεσμοθετημένη Πολιτεία και τους φορείς της από τις τεράστιες ευθύνες εκτροφής των γενεσιουργών αιτίων τους.
Δεν αρκούν οι λεκτικές καταδίκες και τα δακρύβρεχτα ανακοινωθέντα!
Χρειάζονται μέτρα άρσης των αιτίων, κοινωνική δικαιοσύνη, απάλειψη της ανεργίας και των ανισοτήτων, ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, εμπέδωση του κράτους δικαίου και του αισθήματος ασφαλείας…
 Στήν ακμή της κρίσης, της επίτασης της δυστυχίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και  της αποϊδεολογικοποίησης της κοινωνίας βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ο φασισμός, ο ναζισμό , η ΒΙΑ και η τρομοκρατία.
Η ασθενική Δημοκρατία κινδυνεύει, οι πολίτες βρίσκονται κάτω από την επήρεια της οργής και του θυμού σε σύγχυση και αδυναμία κατανοήσεως και διάκρισης του μείζονος από το έλασσον διακύβευμα!
Τι δεν ακούσαμε αυτές τις τρομερές στιγμές των τελευταίων κρίσιμων ημερών….Τερατώδη ψεύδη, αυθαίρετες ερμηνείες, απίθανα σενάρια…. 
Όλα στην κατεύθυνση μεγιστοποίησης του φόβου και της ανασφάλειας και θεοποίησης των ικανοτήτων του κακού!
Τώρα όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν τι σημαίνει ο φαύλος κύκλος βίας,αίματος και οργανωμένης τρομοκρατίας…Το είδαν “ζωντανά” στο φρικτό βίντεο, το εμπέδωσαν από τις άπειρες επαναλήψεις, χωρίς τον διογκωμένο μύθο του άγνωστου και υπερφυσικού !
Απουσία αξιακού υποβάθρου, σκοτεινά συμφέροντα και επιδιώξεις, άφθονο αίμα  και χάος και εύκολο εξανδραποδισμό των λαϊκών κινημάτων…
Δεν μπορεί κανείς να υποστηρίζει αφελώς ότι δεν γνώριζε….
Το τελευταίο συμβάν είναι και η τελευταία ευκαιρία να σταματήσουμε τον κατήφορο, να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο του αίματος και της απώλειας θεμελιωδών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με τίμιους αγώνες και αίμα γενεών.
Για μια ακόμη φορά η δημοσία και εν ολομέλεια  καθαγιαστική
συνεδρίαση της Χρυσής Αυγής χοροστατούντος του κ. Τράγκα, αποδεικνύει την αμετροέπεια,την ανηθικότητα και την επικυνδινότητά της για την δημοκρατία, ιδιαίτερα δε όταν ισχυρίζονται ξεδιάντροπα ότι οι δύο άτυχοι νέοι “δολοφονήθηκαν από την Δημοκρατία”!
Τα κροκοδείλια δάκρυα και η υποκρισία, περισσεύουν σε μια στιγμή όπου είναι απαραίτητη η μετάνοια, η περισυλλογή και η αυτοκριτική!
Την στιγμή του πένθους των οικογενειών και όλων των Ελλήνων, δεν μπορούν να αποκρύψουν την χαρά της ανέλπιστης “σανίδας σωτηρίας” που τους προσφέρθηκε από το αίμα αθώων νέων που παγιδεύτηκαν στις δαγκάνες της!
Η απούσα Πολιτεία καλά θα κάνει να αφυπνιστεί και να δράσει όπως και οι πολίτες. 
Από το 1975 είναι γνωστά τα “σταφύλια της οργής” της κάθε είδους τρομοκρατίας στη χώρα μας: Αίμα, δάκρυα, πόνος, δυστυχία, υποχώρηση των συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, οικονομικά αντίμετρα από “συμμάχους”, εθνικοί κίνδυνοι και υποχωρήσεις….
Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται….
Δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε αυτό για καμιά επαναστατική δεξιοαριστερή ιδεοληψία!
Η  όαση από το υψηλό αίσθημα ευθύνης των γονιών των αδικοχαμένων νέων και του βαριά τραυματία που δίνει τη μάχη για τη ζωή του, ας γίνει δασωμένος οδηγός μιας κοινωνίας που παραπαίει ποτισμένης από τον άκρατο ατομικό ευδαιμονισμό και από την απίθανη για τον 21ο αιώνα σκληρότητα της  πολύπλευρης κρίσης!
Αυτή θα είναι η δικαίωση των θυμάτων ενός ασύμμετρου και αδελφοκτόνου πολέμου που απειλεί να μας παρασύρει στον όλεθρο…

Δημήτρης Ψευτογκάς
Υπ. Αντιπεριφερειάρχης
Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτ. Μακεδονίας

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ