Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ.Δασταμάνης ενημέρωσε τους επτά Π.Σ των Γρεβενών για τα έργα και τις μελέτες αρμοδιότητάς του

Τους Περεφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών ενημέρωσε το βράδι της Πέμπτης ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δασταμάνης για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, ο ίδιος το τελευταίο διάστημα, προωθώντας θέματα της αρμοδιότητάς του. Ο κ. Δασταμάνης κατ΄ αρχήν συνεχάρη και ευχαρίστησε δημόσια τον Βουλευτή κ. Θανάση Χαντάβα τονίζοντας στους επτά περιφερειακούς συμβούλους: « Έχω άριστη συνεργασία με τον βουλευτή κ. Χαντάβα. Ότι του έχω ζητήσει έως σήμερα το έπραξε στο ακέραιο. Είναι πραγματικά μπροστάρης για το Νομό μας. Ζήτησα συνάντηση με την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη και το έπραξε αμέσως. Πήγαμε μαζί και λύσαμε το πρόβλημα της μελέτης Γρεβενών Βασιλίτσας και το πρόβλημα του δρόμου Μοναχητίου- Μικρολίβαδου. Το ίδιο μαζί κάναμε και στην συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Μαγκριώτη. Αυτό το λέω δημόσια και θα το τονίσω σε συνέντευξη τύπου την ερχόμενη εβδομάδα. Ο καθένας στο ρόλο του και να σεβόμαστε τους θεσμούς πρώτοι εμείς που τους εκπροσωπούμε. Συνεργασία όλων για το Νομό μας. Αυτό θέλει η Κοινωνία των Γρεβενών»

Έργα για το ΕΣΠΑ

1) Για την ύδρευση του  Δήμου Ηρακλεωτών ο κ. Δασταμάνης είπε «πως απεντάσεται από το ΕΠΑΔΥΜ και από την δικαιοδοσία του Δήμου Γρεβενών και το εντάσσει η Περιφέρεια στο ΕΣΠΑ». Το έργο πλησιάζει τις 900.000 Ε.

2) Για την γέφυρα του Πόρου φαίνεται πως «όλα είναι στο σωστό δρόμο» και θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια. Το έργο φθάνει το 1.200.000 Ε.

3) Για το δρόμο Γρεβενών- Βασιλίτσας τόνισε πως: ‘’μετά από συνεργασία που είχα με τον βουλευτή κ. Χαντάβα, με την Υπουργό κ. Μπιρμπίλη και τον Γ.Γ του Υπουργείου πάρθηκαν καθοριστικές αποφάσεις. Το έργο θα σπάσει στα δύο, όπως και η μελέτη»

Στο μεταξύ ο κ. Δασταμάνης τόνισε ιδιαίτερα πως «πραγματοποιήθηκαν επτά συσκέψεις στην Διαχειριστική Αρχή για την μελέτη του έργου και για την Περιβαλλοντική αδειοδότητση»

Επ΄ αυτού – είπε- ότι ουσιαστικά λόγο είχε και η Γ.Γ Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεωργακοπούλου.

Με έγγραφο του, την Πέμπτη, ο κ. Δασταμάνης ζήτησε την μελέτη του έργου από την ΑΓΡΕ εάν βεβαίως η ίδια αδυνατεί να την «σπάσει» στα δύο εντός 20 ημερών, «όπως επιβάλλεται πλέον από τα νέα δεδομένα.»

Διαφορετικά – είπε- « συμφώνησα με την ΑΝΚΟ και την Δ.Τ.Υ. Γρεβενών να την ετοιμάσουν άμεσα οι ίδιοι»

4) Για την μετεγκατάσταση των οικισμών ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε τα εξής: «Έλαβε έγγραφο- «υπόδειξη» από τον Δήμαρχο Γρεβενών να προχωρήσω στην διανομή οικοπέδων. Το έγγραφο αναφέρει πως τελείωσαν οι απαλοτριώσεις. Αυτό δεν είναι αληθές. Τώρα εμείς συνεχίζουμε τις απαλοτριώσεις και σήμερα κάλεσα τους 10 δικαιούχους να καταθέσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και να πληρωθούν την ίδια ημέρα. Σήμερα κατέθεσα στο λογαριασμό 100.000 Ε. Από το 2006 έως και σήμερα δεν πληρώθηκε ούτε ένα Ε στους κατόχους των αγρών. Συνολικά οφείλονται 293.000 Ε για  τη ν Α΄ και Β΄ φάση».

5) Τέλος για τις μελέτες (ΒΙ.ΠΕ κτ.λ) είπε: «πληρώθηκαν με τα Αρ. ενταλμάτων οι 01013-2530-00546-001780 και 00531 του 2010, το ποσό των 800.000 Ε προς την ΑΝ.ΓΡΕ. Τα εντάλματα υπάρχουν στην Περιφέρεια. Δεν ενημερώθηκα για την ιδιοκτησία των οικοπέδων των μελετών και δεν έχω ακόμη τους φακέλους των μελετών ώστε να εξεταστούν για να δούμε τι μπορούμε να προχωρήσουμε»

Στο μεταξύ παρέδωσε στους Περιφερειακού Συμβούλους τα παραπάνω στοιχεία διευκρινίζοντας πως ακυρώθηκε από την ΑΝ.ΓΡΕ. το έργο

1)    Ο δρόμος Κυρακαλή- Μέγαρο και η γέφυρα Τρικώμου

2)    Η Τουριστική προβολή του Ν. Γρεβενών ποσού 416.500 Ε. Εισπράχθηκαν 348.291,7 Ε και είναι προς είσπραξη 30.492,27 Ε. Το αντικείμενο ολοκληρώθηκε- όπως δήλωσε η ΑΝΓΡΕ στον κ. Δασταμάνη.

3)    Το έργο Μικρολίβαδο- Άγιος Νικόλαος 22 χιλιομέτρων προϋπολογισμού έργου 22 εκ. Ε και ύψους μελέτης 606.900 Ε από τα οποία εισπράχθηκαν το 510.000 Ε, δεν θα προχωρήσει λόγω του τεράστιου κόστους για έναν κοινοτικό δρόμο.

4)    Μελέτες- Δρόμοι των Γεύσεων ποσού 270.000 Ε από το όποιο εισπράχθηκαν 12.000 Ε και είναι προς τιμολόγηση το ποσό των 258.000 Ε. Το αντικείμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για όλα αυτά ο κ. Δασταμάνης θα παραχωρήσει- όπως είπε- συνέντευξη Τύπου προς ενημέρωση των πολιτών. Τέλος τόνισε πως «παρουσιάζω όπως είναι τα πράγματα και δεν αφήνω αιχμές προς καμία κατεύθυνση».

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ