Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ο Έλληνας που έκλεψε τον πίνακα του Νταλί

Συνελήφθη το Σάββατο στο JFK ένας 29χρονος Ελληνας ο οποίος κατηγορείται ότι τον περασμένο Ιούνιο έκλεψε το έργο «Cartel de Don Juan Tenorio» Σαλβαντόρ Νταλί…
από τη γκαλερί Venus Over Manhattan τον στη Νέα Υόρκη. Ο 29χρονος που χθες βρέθηκε ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης, φέρεται να ξεκρέμασε τον πίνακα, αξίας περίπου 150.000 δολαρίων να τον έβαλε σε μία απλή σακούλα από ψώνια και να βγήκε σαν κύριος από την έξοδο.

Οπως υποστηρίζει, ήταν μία κίνηση εντελώς αυθόρμητη. Στην κατάθεση που έδωσε αργότερα υποστήριξε ότι τη στιγμή που βγήκε στο δρόμο, στην Πέμπτη Λεωφόρο, ήταν «φοβισμένος και δεν μπορούσε να πιστέψει τι βλακεία είχε κάνει».

Πέρασε από όλους τους ελέγχους ασφαλείας

«Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η κλοπή είναι σχεδόν υπερρεαλιστικός – ένας κλέφτης κατηγορείται ότι έβαλε έναν Νταλί μεγάλης αξίας μέσα σε τσάντα για ψώνια, ένα απόγευμα, ενώ τον παρακολουθούσαν πλήρως οι κάμερες», σχολίασε ο τοπικός εισαγγελέας Σάιρους Βάνς.

Η ανικανότητα των Αρχών να εντοπίσουν ίδιο ή τον πίνακα στο αεροδρόμιο του επέτρεψε να επιστρέψει κανονικά στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι από τις κάμερες ασφαλείας υπήρχαν καθαρές φωτογραφίες του.

Στην «ασφάλεια» της ελληνικής πρωτεύουσας πλέον, αποφάσισε να επιστρέψει πίσω τον κλεμμένο πίνακα. Ετσι, τον έβγαλε από το κάδρο του, τον τύλιξε προσεκτικά μέσα σε ένα σωλήνα για αρχιτεκτονικά σχέδια και τον ταχυδρόμησε πίσω στους αρχικούς του ιδιοκτήτες. Μαζί με τα αποτυπώματά του.

Τον είχαν συλλάβει στο παρελθόν

Σύμφωνα με το ethnos οι αμερικανικές Αρχές δεν άργησαν να εντοπίσουν την ταυτότητά του με το νέο στοιχείο. «Κλειδί» αποδείχθηκε μία άλλη μικροκλοπή, τροφίμων και αναψυκτικών, στην οποία είχε συλληφθεί και του είχαν πάρει αποτυπώματα, στο Μανχάταν.

Ενας πράκτορας που υποδύθηκε τον γκαλερίστα τον έπεισε να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη για να συνεργαστούν και έτσι συνελήφθη το Σάββατο στο αεροδρόμιο JFK.

Ο ίδιος πάντως έδειξε να έχει μετανιώσει πλήρως, καθώς στις πρώτες του αντιδράσεις φαίνεται να είπε στους πράκτορες ότι «ήξερε ότι η κλοπή θα οδηγήσει τελικά σε κάτι τέτοιο και επιθυμεί να διορθώσει όσα έκανε».

Η υπεράσπισή του αρνήθηκε να δηλώσει ενοχή για τις κατηγορίες και στο νεαρό ορίστηκε εγγύηση 100.000 δολαρίων. Η επόμενη δικάσιμος για την υπόθεσή του είναι πιθανώς η επόμενη Τρίτη.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ