Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Δεσκάτης στον Υφυπ. Εσωτερικών Γ. Ντόλιο

Τους προβληματισμούς και τις προτάσεις της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Δεσκάτης για τη νέα αρχιτεκτονική δομή του κράτους με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» μετέφεραν στον Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιώργο Ντόλιο αντιπροσωπεία του Δήμου Δεσκάτης με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Νίκο Μίγκο την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής του νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας ,ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ.Χρήστος Μπγιάλας και ο εκπρόσωπος  της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Καραστέργιος τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Δεσκάτης αναφορικά με την διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας.

 

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία επέδωσε στον κ. Ντόλιο το ψήφισμα που εξέδωσε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Δεσκάτης την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, όπου περιγράφονται αναλυτικά οι προβληματισμοί ενόψει των νέων μεγάλων αλλαγών που επιχειρούνται στη διοικητική δομή του κράτους.

 

Μεταξύ άλλων, εκφράζεται η ιστορικής σημασίας αλλαγή της δομής της χώρας, ενώ τονίζεται η ισχυρή θέληση του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών για ένα βιώσιμο και λειτουργικό Δήμο Δεσκάτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει Δημοτικά Διαμερίσματα και περιοχές γειτονικών Δήμων και Νομών που έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με την πόλη της Δεσκάτης.

 

Να σημειωθεί ότι τις τριήμερες εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Ιανουαρίου στην Αθήνα παρακολούθησε τόσο ο δήμαρχος Δεσκάτης, όσο και δημοτικοί σύμβουλοι.

 

Αναλυτικά, το ψήφισμα που επεδόθη στον Υφυπουργό Εσωτερικών:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δεσκάτης κατά την συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου 2010 ομόφωνα αποφάσισε το ακόλουθο ψήφισμα:

 

1)      Εγκρίνει τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους που προωθείται με το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και τονίζει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί, καθώς πρόκειται για μια σπουδαία απόφαση που θα επιτρέψει την αποκέντρωση πόρων, αρμοδιοτήτων και εξουσιών.

2)      Συναινεί με την απόφαση της ΚΕΔΚΕ με την προϋπόθεση ότι οι όροι που έθεσε η ΚΕΔΚΕ θα ληφθούν υπόψη στο νέο νόμο.

3)      Με την παρούσα διοικητική μεταρρύθμιση ο Δήμος Δεσκάτης πρέπει να καταστεί ένας Δήμος ισχυρός, βιώσιμος, ικανός να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις και στις απαιτήσεις των επόμενων δεκαετιών, να έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, προσφέροντας ταυτόχρονα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους δημότες του.

4)      Χωροταξικά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη:

Ø      Η ιδιαιτερότητα της περιοχής: ο ορεινός όγκος – οροπέδιο που περικλείεται από τα Καμβούνια Όρη, τα Χάσια και τα Αντιχάσια, τη λίμνη Ζάβορδας – Αγίου Νικάνορα (μετά την ολοκλήρωση του φράγματος Ιλαρίωνα) είναι ένας ενιαίος χώρος, πλούσιος σε υδάτινα αποθέματα, υπέδαφος και φυσική ομορφιά, αλλά αναξιοποίητος.

Ø      Τα κοινά γλωσσικά, οικονομικά, επαγγελματικά, πολιτιστικά, γεωγραφικά στοιχεία που ενώνουν τους κατοίκους.

Ø      Οι υπηρεσίες που παρέχουν το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, η Δ.Ο.Υ., οι τράπεζες, το παράρτημα του ΙΚΑ, το Ταχυδρομείο, το Ειρηνοδικείο, τα σχολικά συγκροτήματα Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑΛ Δεσκάτης, το Δημοτικό Ωδείο κ.ά. που παρέχουν υπηρεσίες σε όλους τους κατοίκους της περιοχής αυτής (νότιο τμήμα νομού Γρεβενών και περιοχές των νομών Κοζάνης, Λάρισας και Τρικάλων).

5)      5) Ο νέος Δήμος Δεσκάτης – ως αποτέλεσμα των παραπάνω – θα πρέπει να αποτελείται χωροταξικά από: τον Δήμο Δεσκάτης του νομού Γρεβενών, τον Δήμο Χασίων του νομού Γρεβενών, το μεγαλύτερο τμήμα του Δήμου Βεντζίων νομού Γρεβενών, το Δημοτικό Διαμέρισμα Ελάτης του Δήμου Καμβουνίων νομού Κοζάνης, το Δημοτικό Διαμέρισμα Λουτρού του Δήμου Αντιχασίων νομού Λάρισας, καθώς και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Φωτεινού και Μαυρελίου του Δήμου Τυμφαίων νομού Τρικάλων, με τα οποία αποτελούμε ενιαία ανθρωπογεωγραφική ενότητα.

6)      Είμαστε θετικοί σε επιθυμίες κατοίκων – οι οποίες εκφράζονται καθημερινά – και αποφάσεις Τοπικών Συμβουλίων για εθελούσια συνένωση αυτών των τοπικών διαμερισμάτων, τα οποία χιλιομετρικά είναι πολύ κοντά στη Δεσκάτη και εξυπηρετούνται εμπορικά και όχι μόνο από αυτήν.

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ