Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ολοκληρώθηκε η καταστροφή των χημικών της Συρίας

Ολοκληρώθηκε η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray στην Μεσόγειο Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Το χημικό οπλοστάσιο είχε μεταφερθεί στο πλοίο μετά τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου του 2013 με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας και η καταστροφή τους με υδρόλυση ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι η ακριβής τοποθεσία που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην ιστορία η εν πλω υδρόλυση ήταν άγνωστη ενώ πολλοί είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ενέχει το εγχείρημα. Καθώς το μοναδικό στοιχείο για την τοποθεσία ήταν ότι το αμερικανικό πλοίο βρισκόταν “νοτιοδυτικά της Κρήτης” πολλοί κάτοικοι του νησιού ξεκίνησαν με σκάφη την αναζήτησή του για να διαμαρτυρηθούν.

 

«Σήμερα έγινε ένα σημαντικό επίτευγμα στη συνεχή προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής με την εξουδετέρωση του συριακού αποθέματος που μας είχε παραδοθεί», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος κάνοντας λόγο για «σημαντικό ορόσημο» στις διεθνείς προσπάθειες για την καταστροφή των χημικών όπλων του καθεστώτος Άσαντ. Όπως είπε ο ίδιος, η καταστροφή του αποθέματος αυτού από το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας ολοκληρώθηκε πριν από το χρονοδιάγραμμά του.

Ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε πάντως ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη Δαμασκό ώστε να διασφαλίσει ότι το καθεστώς της συμμορφώνεται με τις διεθνείς δεσμεύσεις. Οι ΗΠΑ «θα διασφαλίσουν ότι η Συρία θα τηρήσει την υπόσχεσή της να καταστρέψει και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις για την παραγωγή χημικών όπλων», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Την επιχείρηση επόπτευσε ο διεθνής Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW). Αξιωματούχος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε ότι τα χημικά στοιχεία που καταστράφηκαν προορίζονταν για την κατασκευή των αερίων σαρίν και μουστάρδας τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις με χημικά όπλα.

tvxs

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ