Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Οι 293 σταυροί της Σόδη

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, έχει τις εξής παροχές: Η ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται στα 5.705, 60 ευρώ.

Ως επίδομα οργάνωσης γραφείου, προστίθενται 738,88 ή 935,88 ευρώ, σύμφωνα με την εκλογική περιφέρεια, η ταχυδρομική ατέλεια 909,31 ευρώ και τα έξοδα κίνησης 291 έως 648 ευρώ, πάλι ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία ανήκει ο βουλευτής.

Επίσης, οι βουλευτές αποζημιώνονται για τη συμμετοχή σε συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής της οποίας είναι μέλη. Κάθε φορά που παρίστανται, προσθέτουν στο λογαριασμό τους 150 ευρώ. Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, οι συνολικές αποδοχές του βουλευτή, φτάνουν από 7.644,79 έως 8.198,79 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι συμμετοχές σε κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Σε αυτά, ας προσθέσουμε το βουλευτικό αυτοκίνητο, τον οδηγό, τον αστυνομικό φρουρό, τους μετακλητούς υπαλλήλους κ.λπ. Γνωστά πράγματα.

Αναφέρω αυτά, για να υπογραμμίσω ότι αυτές τις παροχές, θα απολαμβάνει πλέον η κυρία Μαρία Σταυρινούδη-Σόδη, η οποία πήρε, ως επιλαχούσα, τη θέση του παραιτηθέντα βουλευτή της Ν.Δ. (για να αναλάβει αντιπεριφερειάρχης Χίου) Σταμάτη Κάρμαντζη. Φυσικά, δεν έχω κάποιο θέμα με τη συγκριμένη κυρία. Απ’ όσο διαβάζω, μάλιστα, είναι και καλή επιχειρηματίας αλλά και από «τζάκι» -απαραίτητο προσόν στην ελληνική πολιτική- αφού ο πεθερός της υπήρξε βουλευτής της Ν.Δ. και δήμαρχος Χίου. Η κυρία Σόδη, όμως, στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, συγκέντρωσε τον εκπληκτικό αριθμό των μόλις 293 σταυρών!

Κρίνοντας από τα νούμερα, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι την ψήφισαν μόνο άτομα του συγγενικού της κύκλου. Ή, τέλος πάντων, θα εκπροσωπήσει στη Βουλή ένα τόσο μικρό ανθρώπων με απολύτως αναντίστοιχες μεγαλύτερες παροχές για την ίδια.

Προφανώς, γι’ αυτό δεν φταίει η ίδια. Αν δεν ήταν αυτή, θα ήταν μια άλλη. Δεν είναι, όμως, σχήμα οξύμωρο να τη δούμε αύριο μεθαύριο στις οθόνες -που λόγω τους ευχάριστου παρουσιαστικού της, σίγουρα θα τη δούμε- να κτυπάει το χέρι στο τραπέζι και να θυμίζει ότι «την εξέλεξε ο ελληνικός λαός»; Στην πραγματικότητα, κανένας λαός δεν την εξέλεξε.

Τόσους σταυρούς και παραπάνω, έχουν πάρει αμέτρητοι άλλοι υποψήφιοι στις πάσης φύσεως εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά δεν είχαν την διαβολική τύχη να βρεθούν με σοφέρ και με ειδικό φρουρό. Θα ΄λεγε κανείς πως αν προσθέσεις στους μισθούς της και τους μισθούς όσων θα την εξυπηρετούν, θα πληρωνόταν ένας υπολογίσιμος αριθμός των ψηφοφόρων της.  Είπαμε, όμως, «την εξέλεξε ο ελληνικός λαός».

Και πλέον, με 293 σταυρούς ως «προίκα», θα νομοθετεί μαζί με άλλους για την τύχη περίπου δώδεκα εκατομμυρίων. Και μπορεί με σχετική άνεση, να λέει και το γνωστό «ξέρεις ποια είμαι εγώ, ρε;», που συνηθίζεται στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

 

Niko Ago

protagon.gr

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ