Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Οι τεμπέληδες Έλληνες

Δεν είμαστε τεμπέληδες ως λαός -δουλεύουμε σκληρά- και δεν είμαστε άτιμοι, πληρώνουμε τους φόρους μας. Το γράφει κι η Washington Post…

«Οι Λατίνοι είναι φοβεροί εραστές», «οι Άγγλοι πίνουν πολύ και είναι όλοι τους γκέι», «οι Γερμανοί δουλεύουν συνέχεια», «οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και λαμόγια». Αυτά είναι λανθασμένα στερεότυπα καλά ριζωμένα σε αντιλήψεις πολλών ανθρώπων ανά τον κόσμο – και εννοείται ότι δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα.

Έτσι, η εφημερίδα Washington Post, γράφει ότι παρά το ότι μας ψέγουν γι’ αυτό -ότι είμαστε αραχτοί και πίνουμε όλη μέρα φραπέ, ενώ δεν δίνουμε ούτε ένα λεπτό του ευρώ στην Εφορία- δεν ισχύει και, μάλιστα, εργαζόμαστε πιο σκληρά, σε σχέση με τους Γερμανούς.

«Θυμάστε όταν η ευρωπαϊκή οικονομία έπιασε πάτο και η Ελλάδα χρειάστηκε διάσωση;» σημειώνει στο κείμενό της η Gail Sullivan. «Εάν η ατιμία ήταν φορολογικό έσοδο, η Ελλάδα θα ήταν ένα βήμα πιο κοντά στο να βάλει τέλος στα δημοσιονομικά της προβλήματα», παρατηρούσαν, το 2013, οι New York Times».

«Όπως αποδεικνύεται, οι Έλληνες δουλεύουν σκληρά. Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες από κάθε άλλο στην Ευρώπη – ακόμα περισσότερο και από τους εργασιομανείς Αμερικανούς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ)».

Τα στοιχεία του Οργανισμού καταδεικνύουν ότι οι Έλληνες εργάστηκαν -κατά μέσο όρο- 2.034 ώρες το 2012, περισσότερο από όσο οι 34 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Οι εργατικοί Βορειοευρωπαίοι δεν ήταν, εν τέλει, και τόσο εργατικοί: Οι Γερμανοί εργάστηκαν 1.397 ώρες και οι Σουηδοί 1.619 – και οι δύο χώρες κάτω από τον μέσο όρο του ΟΑΣΑ, που είναι 1.765 ώρες.

Παρά το ότι εργαζόμαστε πολύ, δεν είμαστε, όμως, πλούσιοι – σύμφωνα πάντα με το ίδιο άρθρο: «Όπως οι φτωχοί σε όλο τον κόσμο, οι Έλληνες πρέπει να εργάζονται περισσότερο, απλώς για να τα φέρουν εις πέρας. Σχεδόν το ένα τέταρτο των 11 εκατομμυρίων κατοίκων της Ελλάδας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας, το μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» – βάσει των στοιχείων που πήρε η εφημερίδα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ενώ στην Ελλάδα ο μέσος όρος του μισθού είναι 25.467 δολάρια, στη Γερμανία το ποσό αυτό ανέρχεται στα 45.287 δολάρια.

Παρά το εξαιρετικά αληθινό δημοσίευμα της εφημερίδας, δεν θα αλλάξει κάτι στο εργασιακό σου στάτους: Θα συνεχίσεις να δουλεύεις σκληρά για να παίρνεις μισθούς -όταν σε πληρώνουν- που δεν ανταποκρίνονται στα μαθησιακά προσόντα σου και στις δεξιότητές σου, καλύπτοντας -τουλάχιστον- άλλες δυο θέσεις εργαζομένων που απολύθηκαν – λόγω Κρίσης, φυσικά. Και, εννοείται, πως λεφτά δε θα σου μένουν αφού πρέπει να πληρώνεις κάθε λογής χαράτσια προς το κράτος στην κλασική, μηνιαία, ληστρική επιδρομή του. Όλα αυτά, βέβαια, στην περίπτωση που έχεις δουλειά και δεν είσαι άνεργος.

Αλλά, όμως, αν βρεθείς σε παρέα που θα αποτελείται κι από Βορειοευρωπαίους, μπορείς να τους δείξεις με περηφάνια αυτό το δημοσίευμα της Post. Μπορείς, προαιρετικά, προς επίρρωσιν της καλής πορείας που έχει η χώρα, να χρησιμοποιήσεις και τις ατάκες του Αντώνη: «Κλείνει μια δύσκολη περίοδος μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού και ανοίγει ο καινούργιος δρόμος της ελπίδας, για τη νέα Ελλάδα. Δεν γυρίζουμε πίσω, δεν υπάρχει πίσω». Ή «Μέχρι το 2018 θα δημιουργηθούν 550.000 νέες θέσεις εργασίας» και, βέβαια, «Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει οπισθοδρόμηση».

Και κάνε κουράγιο. Εργασιακή ζωή είναι, θα περάσει…

 

 

protagon.gr

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ