Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Οι μαθητές θα επιστρέφουν τα σχολικά βιβλία για να γλιτώσουμε … λεφτά!

Την περίπτωση να επιστρέφονται τα σχολικά βιβλία, μελετά το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον Κ. Αρβανιτόπουλο

«Μελετάμε έναν τρόπο ώστε τα βιβλία να μην τα πετάμε στο τέλος του χρόνου, αλλά να δίνονται πάλι για χρήση, όπως γίνεται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα», επισήμανε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «στη Γερμανία χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία για 3 χρόνια, εμείς γιατί να τα πετάμε; Τι είδους σπατάλη είναι αυτή της τάξεως των 20 ή 30 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο;». Ο κ. Αρβανιτόπουλος, μάλιστα, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι μια τέτοια απόφαση θα «περάσει» στην ελληνική κοινωνία λέγοντας: «Θα περάσει γιατί θα το χρεώνεται η κάθε οικογένεια το βιβλίο. Θα υπάρχει μια μεμβράνη σε κάθε σελίδα, που δεν κοστίζει τίποτα, ώστε να μη μουτζουρώνεται και στο τέλος της χρονιάς με ευταξία θα παραδίδονται στους επόμενους».
Ο υπουργός όμως αναφέρθηκε και στο θέμα της συγχώνευσης, κατάργησης κλπ. σχολών και τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά», τονίζοντας ότι το μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της επόμενης χρονιάς θα είναι τελείως διαφορετικό από εκείνο της φετινής χρονιάς, ενώ αναφέρθηκε στον εξορθολογισμό του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.
Σε αυτό το σημείο ο υπουργός πρόσθεσε ότι τα 40 ΑΕΙ της χώρας και τα 500 τμήματά τους πρέπει να αναβαθμιστούν, με συγχωνεύσεις και εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους.
Ο υπουργός όμως αναφέρθηκε και σε ένα άλλο μείζον θέμα που είναι ο υποσιτισμός των μαθητών τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί πολύ σοβαρά και κάνουμε ενέργειες χωρίς δημοσιότητα, γιατί είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Υπάρχει πράγματι ζήτημα. Σε πολλές περιοχές, σε πολλά σχολεία, δυστυχώς, έχουμε κρούσματα μαθητών τα οποία μας θλίβουν και έχουμε κάνει ενέργειες και με ιδιωτικούς φορείς και με την εκκλησία. Θα δείτε πολύ σύντομα και μια πρωτοβουλία που θα γίνει από τη δημόσια τηλεόραση ούτως ώστε να υπάρξει αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος χωρίς όμως δημοσιοποίηση γιατί πρέπει να είμαστε διακριτικοί προς τους συμπολίτες μας».
Εξάλλου, σήμερα, το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε την καταβολή του ποσού του 1.600.000 ευρώ που αποτελεί τη δόση του εφετινού προϋπολογισμού το οποίο έχει εγκρίνει για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας έκτακτου διδακτικού προσωπικού στα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης για το οικονομικό έτος 2012. Ακόμη εγκρίθηκαν χίλιες τετρακόσιες σαράντα πιστώσεις, που ισοδυναμούν με θέσεις απασχόλησης εννέα (9) μηνών για την πρόσληψη συμβασιούχων εργαζομένων στα ΤΕΙ.
Τέλος, ο υπουργός δέχθηκε άμεσα το αίτημα των προεδρείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), με την Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΟΣΕΠ) ΤΕΙ και της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ) που ζήτησαν να συναντηθούν μαζί του για να συζητήσουν το σχέδιο της αναδιάρθρωσης της Τριτοβάθιας Εκπαίδευσης (σχέδιο «Αθηνά»). Η συνάντησή τους θα γίνει την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ