Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Οι επιβατικές πτήσεις που έχουν καταρριφθεί στην πρόσφατη ιστορία

Η κατάρριψη του boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία, που ακολουθήθηκε από τις αλληλοκατηγορίες των δυνάμεων του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών, δεν είναι το πρώτο περιστατικό στην ιστορία. Συγκεκριμένα, από το 1973 τουλάχιστον έξι πολιτικές πτήσεις έχουν καταρριφθεί.

Πτήση 007 (Korean Air Lines): Την 1η Σεπτεμβρίου του 1983, 239 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν το επιβατικό αεροσκάφος με πορεία από την Νέα Υόρκη στην Σεούλ καταρρίφθηκε από Σοβιετικά μαχητικά εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου. Το αεροπλάνο είχε ξεφύγει τις πορείας του και είχε μπει σε σοβιετικό εναέριο χώρο. Δυο μαχητικά απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν τον «εισβολέα». Πάνω στο αεροπλάνο ήταν και ο Ρεπουμπλικάνος Αμερικανός πολιτικός Λάρι ΜακΝτόναλντ. Τα πλήρη στοιχεία για την κατάρριψη έγιναν γνωστά μόνο μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Πτήση 655 (Iran Air): Την 3η Ιουλίου του 1988 στον Περσικό Κόλπο το πλοίο του αμερικανικού ναυτικού Vincennes κατέρριψε το Airbus A300 της Iran Air που κατευθυνόταν στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Όλοι οι 290 επιβάτες και το πλήρωμα σκοτώθηκαν. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι το πλοίο τους αντήλλασσε πηρά με το ιρανικό ναυτικό και μπέρδεψε το αεροσκάφος για μαχητικό.

Transair Georgia: Κατά την διάρκεια τριών συνεχών ημερών με πρώτη της 21η Σεπτεμβρίου του 1993 τρεις πολιτικές πτήσεις που ανήκαν στην Transair Georgia χτυπήθηκαν από πυραύλους σκοτώνοντας συνολικά 136 ανθρώπους. Δυο πτήσεις καταρρίφθηκαν από πυραύλους που εκτόξευσαν οι αντάρτες της Αμπχαζίας σκοτώνοντας 27 ανθρώπους στην μια και 108 στην άλλη. Η τρίτη πτήση δέχθηκε πυρά την ώρα της επιβίβασης και μόνο ένα μέλος του πληρώματος σκοτώθηκε.

Πτήση 1812 (Siberian Airlines): Στις 4 Οκτωβρίου του 2001 ένα Tupelov 154 των Siberian Airlines που κατευθυνόταν από το Τελ Αβίβ του Ισραήλ στο Νοβοσιμπίρσκ της Ρωσίας κατερρίφθη και έπεσε στην Μαύρη Θάλασσα σκοτώνοντας όλους τους 78 επιβαίνοντες στην πλειονότητά τους Ισραηλινοί ρωσικής καταγωγής. Οι ουκρανικές στρατιωτικές αρχές στην αρχή αρνήθηκαν την ευθύνη αλλά αργότερα παραδέχθηκαν ότι τα στρατεύματά τους έριξαν το αεροσκάφος κατά λάθος στην διάρκεια μιας άσκησης.

 

 

tvxs.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ