Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Οι εισηγήσεις του αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γ.Δασταμάνη για τα οδικά δίκτυα Γρεβενών – Βασιλίτσας και Μοναχιτίου – Μικρολειβάδου

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ.Δασταμάνης κατέθεσε τις παρακάτω εισηγήσεις για τα οδικά δίκτυα Γρεβενών – Βασιλίτσας και Μοναχιτίου – Μικρολείβαδου κατα τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Γρεβενά.

Η μελέτη του έργου αφορά τη βελτίωση της χάραξης, οριζιντιογραφικά και υψομετρικά του υπάρχοντος δρόμου που αρχίζει προ της εισόδου του οικισμού «Μοναχίτι» και καταλήγει στην έξοδο του οικισμού «Μικρολίβαδο», έως και την ασφαλτόστρωσή του, μήκους 6.767,06μ. Ο δρόμος βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων των Δ.Ε. Γόργιανης και Θ. Ζιάκα. Είναι διανοιγμένος και χαλικοστρωμένος με μεταβλητό πλάτος 5-7 μ.

Το φυσικό αντικείμενο της μελέτης περιλαμβάνει εργασίες για να αποκτήσει ο υφιστάμενος δρόμος ενιαία διατομή, την κατασκευή επιχώματος αμμοχάλικου πάχους 0,30 μ., την κατασκευή οδοστρωσίας πάχους 0,20μ. και την κατασκευή ασφαλτικής στρώσης πάχους 0,05μ. και πλάτους 6,50μ. Η νέα χάραξη ακολουθεί τον υπάρχοντα δρόμο, όπως και η προτεινόμενη ερυθρά ακολουθεί κατά το δυνατόν τα υψόμετρα του υπάρχοντος δρόμου για να αποφευχθούν εκτεταμένες εκσκαφές και επιχώσεις. Τεχνικά έργα κατασκευάζονται σε αναγκαίες θέσεις για την απορροή όμβριων καθώς και επενδυμένη τάφρο σχεδόν σε όλο το μήκος. Εργασίες συντήρησης θα γίνουν στις δύο υφιστάμενες γέφυρες καθώς και εγκατάσταση χλοοτάπητα στα πρανή των ορυγμάτων προς αποκατάσταση του τοπίου.

Το συγκεκριμένο έργο είναι βασικό για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και τη σύνδεση της Δ.Ε. Γόργιανης με το Βορειοδυτικό Τμήμα της Π.Ε. Γρεβενών και την ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών ώστε να προσεγγίσουν το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας.

Επίσης, η συντήρηση και βελτίωση του δρόμου αυτού θα εξυπηρετήσει τις δραστηριότητες των γεωργών και κτηνοτρόφων που αναπτύσσονται κατά μήκος του συγκεκριμένου αγροτικού δρόμου και τις ανάγκες των κατοίκων, επαγγελματιών της περιοχής.

Ιστορικό: Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας- Θράκης 2007-2013, απαιτείται για την υποβολή οποιασδήποτε πρότασης, Απόφασης Συλλογικού Οργάνου που στην προκείμενη περίπτωση είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Εισηγούμαι: Την έγκριση υποβολής από το Περιφερειακό Συμβούλιο του ανωτέρω έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Π.Ε. Γρεβενών

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ