Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Οι δώδεκα Απόστολοι της Αυστραλίας

Οι δώδεκα Απόστολοι της Αυστραλίας, δεν έχουν να κάνουν με μαθητές του Χριστού αλλά με βράχους σπάνιας μορφολογίας που δεσπόζουν στα παράλια της μακρινής ηπείρου.

Το ύψος τους φτάνει τα 45 μέτρα και βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής της Βικτόρια στην Αυστραλία. Αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της χώρας και δεκάδες χιλιάδες τουρίστες ετησίως σπεύδουν να τους θαυμάσουν έναν έναν. Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια ικανά να φέρουν τον επισκέπτη πολύ κοντά.

Μέχρι το 1922, η ονομασία της περιοχής ήταν Sow and Piglets και είχε πάρει το όνομα της από δύο μικρά νησιά που βρίσκονται απέναντι. Έπειτα, για τουριστικούς λόγους, αποφασίστηκε η μετονομασία της  σε  Δώδεκα Απόστολοι της Αυστραλίας.

Αν παρατηρήσετε όμως πανοραμικά την ακτογραμμή, θα δείτε κι εσείς ότι οι βράχοι δεν είναι 12 αλλά 9. Μάλιστα το 2005, ένας από αυτούς κατέρρευσε, από τα επίμονα κύματα της θάλασσας, οπότε έμειναν μόλις 8.

Πως δημιουργήθηκαν; Στη πραγματικότητα, είναι τεράστιοι ασβεστόλιθοι, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από τη διάβρωση της αρχικής ακτογραμμής που ξεκίνησε 20 εκατομμύρια χρόνια πριν. Τα κύματα της θάλασσας, από τότε, έχουν αφήσει όρθιους αυτούς τους τεράστιους βράχους «τρώγοντας» τον υπόλοιπο όγκο ασβεστόλιθου.

Η ακτογραμμή συνεχίζει να διαβρώνεται κατά δύο εκατοστά το χρόνο. Έτσι στο μέλλον ίσως δημιουργηθούν κι άλλοι Απόστολοι, στη παράλια της Βικτόρια.

via

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ