Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης

Ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνου, τη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2009 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Νομάρχης αφού καλωσόρισε από την πλευρά του τον κ. Υπουργό στη Δυτική Μακεδονία, αναφέρθηκε στο Νομό Γρεβενών και στις προτεραιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε έργα τα οποία άπτονται της αρμοδιότητας του.
Ο Νομός Γρεβενών, ο νεότερος της χώρας μας, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω του πανέμορφου  φυσικού περιβάλλοντος και της πλούσιας πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς. Από την αρχή της θητείας μας καταβάλουμε κάθε δυνατή  προσπάθεια  για την Τουριστική προώθηση του Νομού μας με βασικό στόχο το τουρισμό των τεσσάρων εποχών τονίζοντας ότι: όλες οι δράσεις της Ν.Α είναι μέρος συγκεκριμένου Σχεδίου για τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη του νομού, ενός σχεδίου που αποδίδει τους πρώτους καρπούς.
Ο Νομός Γρεβενών εκπροσώπησε την Ελλάδα και βραβεύτηκε στο Ευρωπαϊκό Τουριστικό Forum το 2008, στο πιλοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ( EDEN)—« Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας», με θέμα: «Τουρισμός και άυλη πολιτιστική κληρονομιά» στο Bordeaux της Γαλλίας και ήδη συμμετέχει στο δίκτυο των χωρών του EDEN με τη προβολή του σε όλον τον κόσμο
Ακολούθως ο κ. Νομάρχης αναφέρθηκε σε μία σειρά αιτημάτων και προβλημάτων που υπάρχουν  και ζήτησε τη συμβολή του Υπουργείου για την επίλυσή τους, τονίζοντας ταυτόχρονα τη συμβολή τους στην Τουριστική ανάπτυξη των Γρεβενών και επέδωσε σχετικό φάκελο στον κ. Υπουργό ο οποίος περιείχε στοιχεία για:
1. Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας
2. Εθνικό Δρυμό Βάλια-Κάλντα
3. ΚΕΠΑ  Φιλιππαίων
4. Εθνικό Στάδιο Γρεβενών
5. Πίστα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού
  Ζήτησε επίσης τη συνδρομή του Υπουργείου για τη συνέχιση των αρχαιολογικών ανασκαφών που πραγματοποιούνται :α) στο Καστρί ( Τυμφαία Χώρα), β) στη περιοχή της αρχαίας Ελιμείας ( στον Άγιο Γεώργιο), και στη Κοινότητα Σαμαρίνας όπου πραγματοποιούνται Προϊστορικές ανασκαφές.
Αναφέρθηκε στη Λίμνη του Ιλαρίωνα και στο Φορέα Διαχείρισης, όπως επίσης και στους μοναδικούς Γεωλογικούς Σχηματισμούς που παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον παγκοσμίως.
Τέλος  ο κ. Νομάρχης έκανε εκτενή αναφορά στις Παλαιοντολογικές ανασκαφές και στα Παλαιοντολογικά ευρήματα τα οποία παρουσιάζουν παγκόσμιο ενδιαφέρον τονίζοντας ότι για τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες 5.02 μέτρων τα Γρεβενά μπήκαν στο Βιβλίο Γκίνες.
 Η περιοχή των Γρεβενών τόνισε αποτελεί ένα ανεκτίμητο «Φυσικό Αρχείο» για το απώτερο παρελθόν, καθώς παρουσιάζει τεράστιο παλαιοντολογικό ενδιαφέρον.
Στόχος μας είναι τόνισε η δημιουργία ενός πολυδύναμου Κέντρου Παλαιοντολογίας με βασικό στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση του παλαιοντολογικού μας πλούτου. Σήμερα όλα τα ευρήματα εκτίθενται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δ.Δ. Μηλιά στο Δήμο Ηρακλεωτών. Το Κέντρο Παλαιοντολογίας θα κατασκευασθεί δίπλα στο χώρο διεξαγωγής των ανασκαφών. 
Ενημέρωσε τον κ. Υπουργό ότι η μελέτη του έργου είναι στο τελικό στάδιο καθώς επίσης και για τη δέσμευση του προκατόχου του στο Υπουργείο κου  Σαμαρά, για χρηματοδότηση του Κέντρου Παλαιοντολογίας με το ποσό των 5.000.000,00€ από το ΕΣΠΑ.  Ο κ. Νομάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ετοιμότητα της Ν.Α. Γρεβενών από πλευράς μελετών και ζήτησε τη βοήθεια του ιδίου για την υλοποίηση του έργου, ενός έργου η ολοκλήρωση του οποίου τόνισε θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στα Γρεβενά στη Δυτική Μακεδονία και στη Χώρα μας.
 
 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ