ΔΕΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ναι, τα αδέσποτα είναι πολλά.*Της Φιλοζωικής Ομάδας Γρεβενών.

Τον τελευταίο καιρό ακούμε συνεχώς τον κόσμο να παραπονιέται για το πόσο πολλά είναι τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στα Γρεβενά. Μας ενημερώνουν από το Δήμο ότι συμπολίτες μας τηλεφωνούν και κάνουν παράπονα. Μας ενημερώνουν ότι ο Εισαγγελέας στέλνει έγγραφα- μετά από καταγγελίες πολιτών- ‘’ παραγγέλνοντας’’ να ληφθούν μέτρα-άραγε γνωρίζει το Ν. 4039/2012? Μας βρίσκουν στο δρόμο και σα μέλη του μοναδικού φιλοζωικού σωματείου της πόλης μας, γινόμαστε δέκτες διαφόρων παραπόνων.
Όμως αγαπητοί μας συμπολίτες, τα αδέσποτα δεν ξεφύτρωσαν μόνα τους. Δεν έπεσαν από τον ουρανό. Τα αδέσποτα είναι δημιούργημα των ανθρώπων. Των γονιών –που τώρα παραπονιούνται- οι οποίοι πήραν κάποτε ένα χαριτωμένο σκυλάκι αλλά όταν παραμεγάλωσε το παράτησαν στο δρόμο.- Δε βαριέσαι, κάτι θα βρει να φάει…
Είναι δημιούργημα εκείνων που αρνούνται να στειρώσουν το σκυλί τους – αυτοί δεν παρεμβαίνουν στη φύση- αλλά όταν γεννήσει αμολάνε τα κουτάβια στο δρόμο.
Των ασυνείδητων κυνηγών που παρατάνε τα σκυλιά τους όταν δεν κυνηγούν καλά.
Εμείς όλοι έχουμε δημιουργήσει τα αδέσποτα. Εμείς ευθυνόμαστε για το πλήθος τους.
Λένε κάποιοι: «γιατί δεν τα μαζεύετε στο καταφύγιο?»
Σε ποιο καταφύγιο? Αυτό των 22 θέσεων που έχει ήδη 50 σκυλιά? Αυτό, που δεν έχει άδεια λειτουργίας και συνεπώς δεν υφίσταται? Που δε μπορεί να δικαιολογήσει μόνιμο υπάλληλο? Που δε μπορεί να διεκδικήσει από πουθενά επιχορήγηση? Που τα σκυλιά έχουν να εμβολιαστούν 2 χρόνια? Που έχουν να αποπαρασιτωθούν πάνω από 8 μήνες? Που δεν έχει σύμβαση με κτηνίατρο? Που όταν τα σκυλιά χρειάζονται περίθαλψη, τρέχουν οι εθελοντές ? Ποιό καταφύγιο?
Για να λειτουργήσει σωστά ένα καταφύγιο, δεν αρκεί μια χούφτα κακής ποιότητας τροφή.
Και για όσους είναι εύκολη η καραμέλα του «μαζέψτε τα», τους καλούμε να έρθουν ΜΙΑ μέρα στο καταφύγιο να βοηθήσουν τους εθελοντές στο τάισμα και στο καθάρισμα.
Εξάλλου, ο Νόμος 4039/2012, σαφώς αναφέρει ότι η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, περιλαμβάνει περισυλλογή, ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ διαμονή για εύλογο χρονικό διάστημα σε καταφύγιο, μέχρι να γίνει στείρωση, αποπαρασίτωση, εμβολιασμός και τσιπάρισμα και επανένταξη στο ίδιο μέρος από όπου περισυνελλέχθησαν. Πουθενά δε λέει για μόνιμη εγκατάσταση-φυλάκιση στο καταφύγιο.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι από τη μία μέρα στην άλλη δε θα λυθεί το ΄΄πρόβλημα΄΄ με τα αδέσποτα. Μόνο αν υπάρξει σωστή διαχείριση από τους αρμόδιους και σε βάθος χρόνου, θα δούμε αποτελέσματα. Μόνο στειρώνοντας κάθε αδέσποτο που κυκλοφορεί-εμφανίζεται στην πόλη θα υπάρξει λύση. Όμως και για αυτό χρειάζονται χρήματα και οργάνωση. Και υπομονή. Από όλους.
Χρειάζεται Πολιτισμός και Παιδεία. Χρειάζεται οι γονείς να κατευθύνουν σωστά τα παιδιά τους να σέβονται τη φύση και ΟΛΑ τα πλάσματα που υπάρχουν σε αυτή. Να μάθουν τα παιδιά ότι ένα πεινασμένο και ταλαιπωρημένο ζώο δεν έχει το κουράγιο να γίνει επιθετικό στα καλά καθούμενα. Να μάθουν όμως να μην τα ενοχλούν-πειράζουν-κλωτσάν, γιατί θα προσπαθήσουν να αμυνθούν αν νοιώσουν να απειλούνται.
Πολύ συχνά επίσης ακούμε αυτό το φοβερό «εδώ δεν έχει ο κόσμος να φάει, εσείς ταΐζετε τα αδέσποτα?» Ναι, εμείς προτιμούμε να μην πιούμε έναν καφέ και να πάρουμε δυο κιλά τροφή να ταΐσουμε τα αδέσποτα. Εμείς που το κάνουμε αυτό για τα ζώα, να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε και για το συνάνθρωπό μας όταν χρειαστεί.
Αυτοί που μόνο κατακρίνουν από τον καναπέ, δεν πρόκειται να βοηθήσουν ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΝ.
Ναι, αγαπητοί συμπολίτες μας, τα αδέσποτα είναι πολλά. Όπως πολλοί είναι πλέον και οι άστεγοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί, αυτοί που χρειάζονται τη βοήθειά μας.
Ας αφήσουμε, λοιπόν, τη γκρίνια κι ας βοηθήσουμε.

Φιλοζωική Ομάδα Γρεβενών

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Πωλείται Κυρίμης 19
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα (δίχωρη)
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ