Νέο επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ
Ξεκίνησε η υλοποίηση του νέου πιλοτικού επιδόματος ανεργίας σύμφωνα με την ΚΥΑ 54427/20.12.2024 (ΦΕΚ Β’ 7047/20.12.2024). Στόχος είναι με αφετηρία την εμπειρία από το πιλοτικό πρόγραμμα να δημιουργηθεί ένα νέο επίδομα ανεργίας προσαρμοσμένο στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας, πιο αποτελεσματικό, πιο απλό, πιο δίκαιο και πιο ανταποδοτικό.
Συγκεκριμένα, από σήμερα πραγματοποιείται η προεπιλογή δυνητικών δικαιούχων του νέου επιδόματος ανεργίας μέσω ειδικού αλγόριθμου που υπολογίζει αυτόματα το επίδομα τόσο με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο όσο και με το νέο. Βασικό κριτήριο για την προεπιλογή των δικαιούχων μέσω του αλγορίθμου είναι να καταβάλλεται στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος συνολικά ποσό ίσο ή μεγαλύτερο από το ποσό που θα καταβαλλόταν με το υφιστάμενο σύστημα επιδότησης.
Η πιλοτική δράση υλοποιείται έπειτα από εκπόνηση μελέτης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ στο πλαίσιο έργου τεχνικής βοήθειας της Γενικής Διεύθυνσης Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG REFORM) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με συνολικό προϋπολογισμό 100 εκ. ευρώ.
Πηγή: Dnews.gr
- Προηγούμενο Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Γρεβενών, Κυριάκου Ταταρίδη, με τη Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Έλενα Σώκου
- Επόμενο Σαν Σήμερα 30 Μαρτίου


























