Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Νέα δεδομένα, νέα στρατηγική …

Νέα δεδομένα, νέα στρατηγική…
Μια δελεαστική επενδυτική ευκαιρία όπως αυτή των Οικιακών Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων δεν έχει πάψει να υφίσταται. Η δραματική μείωση της τιμής της κιλοβατώρας από 0,497€ σε 0,25€, με τις παλιές αποσβέσεις των 4 έως 6 ετών και έπειτα μετά την απόσβεση του κεφαλαίου, ένα έσοδο της τάξης έως 8.000€ μοιάζει πλέον άπιαστο όνειρο. Οι λόγοι για την συγκεκριμένη απόφαση δύσκολα μπορούν να αναλυθούν και ειδικότερα να διερευνηθούν. Παρόλα αυτά, με αισιοδοξία και θετική διάθεση, οι νέοι οικονομοτεχνικοί υπολογισμοί δείχνουν πλέον ότι η αγορά του οικιακοί φωτοβολταϊκού είναι πλέον βιώσιμοι και ο πελάτης κάθε άλλο θα έχει ένα σίγουρο εισόδημα κάθε χρόνο. Με αυτό σαν βάση και παρακολουθώντας την τεχνολογική εξέλιξη από κοντά, ας συνεχίσουμε να επενδύουμε στα Φωτοβολταϊκά Συστήματα σε μια ηλιόλουστη χώρα σαν την Ελλάδα.

Για να γίνουμε, όμως, λίγο πιο πρακτικοί ας δούμε ένα ζωντανό παράδειγμα κόστους εγκατάστασης, κόστος όρων σύνδεσης της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ , αναμενόμενης απόδοσης, αναμενόμενης απόσβεσης και τελικά έσοδα εντός 25 ετών. Η κατοικία μας είναι στην Kνίδη Γρεβενών, με ικανή επιφάνεια για να δεχτεί ένα οικιακό φωτοβολταϊκό ισχύος 9,84 kWp σε τρείς διαφορετικούς προσανατολισμούς. Από την μελέτη στο pv-sist για την συγκεκριμένη εγκατάσταση,  η αναμενόμενη παραγωγή ανέρχεται στις 14.000 kWh( η παραγωγή, ανάλογα, με την ιδιομορφία της στέγης και το μικροκλίμα της περιοχής μπορεί να ξεπεράσει σε παραγωγή τις 16.000 kWh/έτος ). Για παραγωγή 14.000kWh τον χρόνο ο πελάτης κερδίζει              3.500,0 €/ έτος. Το κόστος της εγκατάστασης, ανέρχεται στα 16.200 € με Ευρωπαϊκής προέλευσης πάνελ και μετατροπέα και οι όροι σύνδεσης της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ στα 1.230 €. Το συνολικό επομένως κόστος της εγκατάστασης ανέρχεται στα 17.430 €. Καταλήγουμε ότι η απόσβεση της εγκατάστασης θα γίνει στην πρώτη πενταετία. Αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα 20 χρόνια παραγωγής με συντηρητικούς υπολογισμούς θα μας αποφέρουν κέρδη πάνω από 65.000 €. Καθόλου άσχημα  λοιπόν, αν σκεφτεί κανείς ότι 3.500€ με 4.000€ το χρόνο είναι 4 μισθοί επιπλέον στο εισόδημα του ιδιοκτήτη.

Ψυχραιμία λοιπόν! Τα νέα δεδομένα εξακολουθούν να είναι άκρως ενδιαφέροντα. Αυτό που μένει είναι η επιλογής μιας εταιρίας με αξιοπιστία, με εμπειρία και τεχνογνωσία στο χώρο που να μπορεί ο υποψήφιος επενδυτής να εμπιστευτεί.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, να επενδύουμε στην πράσινη ανάπτυξη και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενισχύοντας την ανάπτυξη της χώρας μας και προστατεύοντας το περιβάλλον.

 

Τσακνάκης Γεώργιος

Πολιτικός Μηχανικός

Α.Π.Θ.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ