Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

Το τέταρτο κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας της θα διεκδικήσει ηΜπαρτσελόνα στον τελικό της 28ης Μαϊου στο Γουέμπλεϊ. Οι “μπλαουγκράνα” τέλειωσαν τη δουλειά με τη Ρεάλ, η οποία τουλάχιστον δεν έχασε (1-1) στο Καμπ Νου.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρέταξε ένα βασικό σχήμα με τον Αντρές Ινιέστα ξανά στην ενδεκάδα (αντί του Σεϊντού Κεϊτά) και τον Κάρλες Πουγιόλ ως αριστερό μπακ, με τον Ερίκ Αμπιντάλ -τιμής ένεκεν- στον πάγκο. Ο Ζοζέ Μουρίνιο, από το… ξενοδοχείο όπου φημολογείται ότι παρακολούθησε το ματς, έδωσε εντολή στον βοηθό του, Αϊτόρ Καράνκα, να χρησιμοποιήσει τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν στην επίθεση και τον Κακά από πίσω του αντί του Μεσούτ Οζίλ. Η επιθετικογενής Ρεάλ Μαδρίτης αποδείχθηκε μία θετική νότα σε αυτή τη σειρά των clasico, με τους “μερέγκες” να πιέζουν σε όλο το γήπεδο και να περιορίζουν τους “μπλαουγκράνα” σε πάσες κοντά στην περιοχή τους.

Στο δημιουργικό κομμάτι, όμως, ο Κακά δεν βοήθησε καθόλου, οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Ανχελ ντι Μαρία δεν τροφοδοτήθηκαν κι έτσι ο Βίκτορ Βαλδές παρέμεινε θεατής. Μετά από κάποιες αντεπιθέσεις που ανακόπηκαν πότε έξυπνα, πότε βίαια από τους αμυντικούς της Ρεάλ, ήρθε ένα 10λεπτό απόλυτης κυριαρχίας των Καταλανών που ανέδειξε πρωταγωνιστή τον Ικερ Κασίγιας με εντυπωσιακές επεμβάσεις. Οι υπόλοιποι Μαδριλένοι “επέστρεψαν” στο ματς στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, ισορροπώντας ξανά την κατάσταση.

Η ουσία του αγώνα περιλαμβάνεται στο δεύτερο ημίχρονο. Ενα γκολ του Ιγκουαΐν που δεν μέτρησε άναψε τα αίματα αρχικά. Ο Πέδρο στο 54′ άνοιξε το σκορ για να ξεσηκώσει τους φίλους της Μπαρτσελόνα, ωστόσο οι συμπαίκτες του επαναπαύθηκαν και το πλήρωσαν από την αδύναμη πλευρά της άμυνάς της, την αριστερή. Ο Χαβιέρ Μαστσεράνο είδε τον ντι Μαρία πρώτα να σουτάρει στο δοκάρι και στη συνέχεια να βγάζει ασίστ στον Μαρσέλο που ισοφάρισε σε 1-1 στο 64′.

Το τέρμα του Βραζιλιάνου ακραίου μπακ έδωσε μία άγρια ομορφιά στο ματς, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν αρκετά σκληρά και τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται αυτήν τη συνθήκη για να κάνουν “θέατρο” σε όποια ευκαιρία έβρισκαν. Η είσοδος των Οζίλ και Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ έδωσαν μεγαλύτερη επιθετική υπόσταση στους φιλοξενούμενους, ωστόσο η οπισθοχώρηση του Ρονάλντο στην άμυνα για να κερδίζει την πρώτη πάσα μετά την ανάκτηση της κατοχής κατέστρεψε τακτικά τους Μαδριλένους.

Ως αποτέλεσμα, οι Καταλανοί παρέμειναν πιο απειλητικοί, με τους Ινιέστα, Τσάβι, Μέσι και Πέδρο να αλλάζουν πάσες γύρω από τους παίκτες της Ρεάλ και να αναζητούν διαδρόμους στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Σπανίως τους βρήκαν, ωστόσο ο χρόνος κυλούσε υπέρ τους και αύξανε τον εκνευρισμό της Ρεάλ, καθώς και την ένταση στα μαρκαρίσματα. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η είσοδος του Αμπιντάλ στη θέση του Πουγιόλ έκλεψε την παράσταση, κερδίζοντας το άπλετο χειροκρότημα των φίλων της Μπαρτσελόνα, όπως συνέβη λίγο αργότερα με όλη την ομάδα των “μπλαουγκράνα”, στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

*** Εκπληκτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να γίνονται ένα κουβάρι και να πετούν στον αέρα τον Ερίκ Αμπιντάλ. Ο Γάλλος αριστερός μπακ πριν από 1,5 μήνα υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου από το συκώτι και πραγματοποίησε την πρώτη εμφάνιση μετά την ανάρρωσή του.

***Ο Τζίμπι Τζαμπ κάνει την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο πριν τη σέντρα για το δεύτερο ημίχρονο και τον κυνηγούν περίπου 10 άτομα από την ασφάλεια του γηπέδου

Συνθέσεις

Μπαρτσελόνα:

Βίκτορ Βαλντές, Κάρλες Πουγιόλ (91′ Ερίκ Αμπιντάλ), Ντάνι Αλβες, Γεράρδ Πικέ, Τσάβι, Χαβιέρ Ματσεράνο, Σέρχιο Μπούσκετς, Νταβίντ Βίγια (74′ Σεϊντού Κεϊτά), Πέδρο (92′ Ιμπραχίμ Αφελάι), Λιονέλ Μέσι, Αντρές Ινιέστα

Ρεάλ Μαδρίτης:

Ικερ Κασίγιας, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μαρσέλο, Ραούλ Αλμπιόλ, Αλβάρο Αρμπελόα, Κακά (60′ Μεσούτ Οζίλ), Τσάμπι Αλόνσο, Λασανά Ντιαρά, Ανχελ ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκονσάλο Iγκουαΐν (55′ Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ)

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ