Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Με προβλήματα το πρώτο κουδούνι (12/9/2011)

Με πολλά προβλήματα χτύπησε σήμερα το κουδούνι της νέας σχολικής για περίπου 1.300.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και περίπου 180.000 εκπαιδευτικούς. Σε δημοτικό σχολείο της Αγ.Παρασκευής παρευρέθηκε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου. Διαμαρτυρίες από γονείς για τις ελλείψεις.

Στον αγιασμό, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο Α’ δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής παρευρέθηκε το πρωί, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός, όταν ολοκληρώθηκε ο αγιασμός, δήλωσε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει αντιμετωπίσει τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, δηλαδή δασκάλους και καθηγητές οι οποίοι ευρίσκονται στη θέση τους, ενώ αναφερόμενη στην έλλειψη βιβλίων είπε ότι με το ψηφιακό σχολείο και τη συνεργασία εκπαιδευτικών γονέων και φορέων θα αντιμετωπίσουμε την προσωρινή έλλειψη βιβλίων.

Δύο γονείς πάντως διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις ενώ στην έναρξη του σχολικού έτους παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές του της Αγίας Παρασκευής και ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., Αδωνις Γεργιάδης.

Η χρονιά αρχίζει με βασικότερο πρόβλημα τις ελλείψεις σε βιβλία σε αρκετά σχολεία, ωστόσο ο κύριος όγκος των βιβλίων στη νησιωτική χώρα, στις παραμεθόριες αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας θα βρίσκεται στα σχολεία εγκαίρως, ενώ οι ελλείψεις που υπάρχουν στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουν καλυφθεί μέσα σε λίγες ημέρες, όπως αναφέρει το υπουργείο.

Ενώ το υπουργείο Παιδείας κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα του Εθνικού Τυπογραφείου έδωσε εντολή και ξεκίνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο η αναπαραγωγή 50.000 τευχών, δηλαδή δύο ανά κάθε μαθητή της γ΄τάξης γυμνασίου με τις πρώτες 40 σελίδες, πέντε μαθημάτων το καθένα.

Ο υπουργός εξήρε την πρωτοβουλία των υπαλλήλων του Εθνικού Τυπογραφείου να εργαστούν το Σαββατοκύριακο γι’αυτό το σκοπό. Άλλωστε η προσπάθεια θα συνεχισθεί για περίπου μία εβδομάδα και για όλες τις τάξεις του γυμνασίου.

Ακόμη το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη δρομολογήσει την αποστολή των dvd που περιέχουν την ύλη των σχολικών βιβλίων ενώ τις πρώτες ημέρες θα δοθούν και φωτοτυπίες.

Στις οδηγίες αντιμετώπισης των προβλημάτων το υπουργείο περιλαμβάνει, εκτός από το dvd που θα δοθεί από τις 15 Σεπτεμβρίου σε όλους τους μαθητές και τις φωτοτυπίες, την αξιοποίηση των περισσευμάτων των βιβλίων και του διδακτικού υλικού των προηγουμένων ετών, την επιστροφή των παλαιότερων βιβλίων, από τους μαθητές .

Ειδικότερα οι μαθητές καλούνται “μέσα από μία σχολική καμπάνια να προσκομίσουν τα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς για να υποστηρίξουν τους συμμαθητές των άλλων τάξεων. Το σύνθημα “δεν πάω με άδεια χέρια στο σχολείο, φέρνω τα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς” είναι μια πράξη ευθύνης, αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς για κάθε μαθητή. Είναι μια αξία που πρέπει να επανακτήσουμε ως κοινωνία”.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ