Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Μελετούν επιδότηση για τη μετατροπή των τζακιών σε ενεργειακά

Την παροχή κινήτρων ώστε να μετατραπούν τα τζάκια σε ενεργειακά με στόχο την εξοικονόμηση πόρων για θέρμανση και μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης επεξεργάζεται το ΥΠΕΚΑ.

 

Όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός, Σταύρος Καλαφάτης, το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει να εντάξει άμεσα το μέτρο της μετατροπής των συμβατικών τζακιών σε ενεργειακά στο πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ’ οίκον» για να παρέχεται και για τη δράση αυτή επιδότηση προς τους πολίτες.

 

Ο κ. Καλαφάτης ενημέρωσε για το σχέδιο αυτό του ΥΠΕΚΑ την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων, τονίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες για άμεση υλοποίησή του σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

 

Επί του νομοσχεδίου, ο εισηγητής της ΝΔ, Διονύσης Σταμενίτης, τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για φιλικά προς το περιβάλλον κτίρια και είναι προτεραιότητα καθώς η αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας συμβάλλει και στην οικονομία και στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο εισηγητής του, Θάνος Μωραΐτης, τόνισε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το ζητούμενο και ως εκ τούτου είναι αναγκαία η εναρμόνιση της χώρας μας με την κοινοτική οδηγία.

 

Όπως αναφέρει το NewsIt.gr  η  εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρούλα Καφαντάρη, χαρακτήρισε «πρόχειρο» το νομοσχέδιο και διατύπωσε ενστάσεις σε πολλά άρθρα του, μεταξύ των οποίων εκείνα που αφορούν τους ενεργειακούς επιθεωρητές, τα αυθαίρετα μέσω ναοδομίας και τον Κώδικα αστικών απαλλοτριώσεων.

 

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η ειδική αγορήτρια, Ραχήλ Μακρή, έκανε λόγο για πολλές ασάφειες στο νομοσχέδιο, όπως για παράδειγμα στα άρθρα για τους ενεργειακούς επιθεωρητές, και ζήτησε να υπάρξει ακρόαση φορέων.

 

Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου επί της αρχής λέγοντας ότι δεν θα υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος απόδοσης στα παλαιά κτίρια. Πάντως, δήλωσε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει ορισμένα άρθρα.

 

Η ειδική αγορήτρια της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκη Φούντα, τόνισε ότι η κοινοτική οδηγία αυτή που προωθείται προς ψήφιση αποτελεί σημαντικό βήμα για την εξοικονόμηση ενέργειας και κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

 

Εκ μέρους του ΚΚΕ, η ειδική αγορήτρια, Διαμάντω Μανωλάκου, μίλησε για «κατασταλτικό» νομοσχέδιο, αφού προβλέπει κυρώσεις αν δεν υπάρχει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, κάτι που επιφέρει όφελος κυρίως στο μεγάλο κατασκευαστικό κεφάλαιο.

 

Το νομοσχέδιο για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων με το οποίο εναρμονίζεται σχετική κοινοτική οδηγία με το εθνικό μας δίκαιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ