Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή 29, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 

31 Οκτωβρίου 2010 στην ευρύτερη περιοχή του Λειβαδίτη Ξάνθης, με επίκεντρο το Δασικό Χωριό “Ερύμανθος” του Δήμου Σταυρούπολης η 5η Πανελλήνια Φθινοπωρινή Συνάντηση Μανιταρόφιλων (Π.Φ.Σ.Μ), που διοργάνωσε ο Μανιταρογνωστικός σύλλογος Ξάνθης υπό την αιγίδα του Δήμου Σταυρούπολης.

Οι δραστηριότητες της εκδήλωσης είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών από πολλά μέρη της χώρας μας. Ενδεικτικά, έχουν ήδη συμμετάσχει στην 5η Π.Φ.Σ.Μ. μανιταρόφιλοι από Ξάνθη, Κομοτηνή, Έβρο, Δράμα, Καβάλα, Σέρρες, Γρεβενά,  Καστοριά, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λαμία, Λάρισα κ.α.

Η συγκομιδή μανιταριών ήταν μεγάλη και συμπεριλάμβανε πάνω από 150 διαφορετικά είδη, από τα πλέον επικίνδυνα μέχρι τα καλύτερα φαγώσιμα είδη. Μάλιστα, στο νομό μας έχουν γίνει μέχρι στιγμής 12 νέες πανελλήνιες καταγραφές ειδών που δεν έχουν καταγραφεί ποτέ πριν στη χώρα μας!

Ακόμη, πολλοί επισκέπτες είχαν και εφέτος την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιτόπου κυνήγι άγριας τρούφας από το μέλος του συλλόγου μας Ιωακείμ Παπουτσή και το εκπαιδευμένο σκυλί του, κάτι που εντυπωσίασε ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες.

 

 

 

Η έκθεση των άγριων μανιταριών και τρουφών έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δασαρχείου Ξάνθης στο Δασικό Χωριό “Ερύμανθος” και απέσπασε τον θαυμασμό των επισκεπτών, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και υπολογίζεται ότι ήταν περισσότεροι από 120.

Ακολούθησε ενημερωτικό σεμινάριο από τρεις εισηγητές. Πρώτη έκανε την εισήγηση της η Παρασκευή Δουμπά από την Υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης με θέμα ¨Περιφερειακές ανταλλαγές και χάραξη πολιτικών για την προστασία και ανάδειξη της βιοποικιλότητας στην Ευρώπη¨, δεύτερος εισηγήθηκε ο κορυφαίος μυκητογνώστης των Μανιταρόφιλων Αν. Μακεδονίας και Θράκης Άγγελος Παπαδημητρίου ο οποίος παρουσίασε τα δηλητηριώδη μανιτάρια και δηλητηριάσεις και τρίτος εισηγήθηκε ο γνωστός μυκητογνώστης και συγγραφέας Γιώργος Κωνσταντινίδης με θέμα, ¨γνωριμία με τον κόσμο των μανιταριών¨ ο οποίος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου μέχρι το τέλος.

Ακόμη, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δωρεάν μανιταρόσουπα.

 Τα σχόλια που ακούστηκαν στο τέλος από τους επισκέπτες για την εκδήλωσή μας ήταν ιδιαίτερα εγκωμιαστικά!

Η εξαιρετική επιτυχία της εκδήλωσης, καταδεικνύει την ανεκμετάλλευτη ακόμη δυναμική του τόπου μας και διαγράφει τις πολύ αισιόδοξες προοπτικές που ανοίγονται για την αγροτουριστική ανάπτυξη και την εναλλακτική αγροτική ανάπτυξη της περιοχής μας. Υπό το πρίσμα αυτό, ο Σύλλογός μας καλεί τις τοπικές αρχές και φορείς να συνδράμουν στο έργο του και να συμβάλλουν στην ανάδειξη του μυκητολογικού και περιβαλλοντικού πλούτου του νομού μας.

Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Σταυρούπολης, την Δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Σταυρούπολης  «ΝΕΣΤΟΣ-ΡΟΔΟΠΗ»,τον Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, το Δασαρχείο Ξάνθης, τον φυσιολατρικό σύλλογο “Λειβαδίτης”, τους μουσικούς του πολιτιστικού συλλόγου Ζαναντού «Xanadu».

Εκφράζει ακόμη τις ευχαριστίες του προς τους:

 ΑΓΝΑΝΤΙΟ ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα, ΚΥΒΕΛΗ ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα, Cava Kraal , EVEREST Active Sports,  ΚΡΕΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε.,

Ν. & Φ. Βουρβουκέλης & Υιοί Α.Ε., την βιοτεχνία Πουλερικών ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ , τον Παναγιώτη Παναγιωτίδη φυτά τρούφας – τεχνική υποστήριξη  και τον μανιταροπαραγωγό Ξάνθης κ. Ανδρέα Σεμπέπο, οι οποίοι συνεισέφεραν με προσφορές προϊόντων τους.

 

Για τον σύλλογο των Μανιταρόφιλων Αν. Μακεδονίας & Θράκης

                               Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Ιακωβίδης

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ