Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Μήνυμα του Βουλευτή Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη για την επέτειο μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής

Στις 13 Σεπτεμβρίου του ΄22 ξεκίνησε η πυρκαγιά που αφάνισε την κοσμοπολίτικη μητρόπολη του Αιγαίου τη Σμύρνη, ένα από τα σπουδαιότερα εμπορικά και πολιτιστικά κέντρα της Μεσογείου και εθνικό κέντρο για όλον τον μικρασιάτικο Ελληνισμό.

Η μεγαλύτερη καταστροφή που γνώρισε ο Ελληνισμός, είναι η  Μικρασιατική.             Χιλιάδες Έλληνες ξεριζώθηκαν βίαια και έχασαν τις οικογένειες και τις περιουσίες τους.                  Οι πρόσφυγες που κατάφεραν να φτάσουν στην Ελλάδα αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες, κατάφεραν όμως να σταθούν όρθιοι, να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία και πολλοί να ίδρυσαν νέες πόλεις και χωριά, μεταφέροντας τον πλούσιο πολιτισμό τους.

Μέσα από κακουχίες, ασθένειες και λιμούς κατάφεραν να ορθοποδήσουν και σήμερα πρόσφυγες δεύτερης και τρίτης γενιάς συνεχίζουν να διατηρούν τις παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμά τους, μέσα από πολιτιστικά και λαογραφικά σωματεία, μέσα από επετείους μνήμης και άλλες εκδηλώσεις .

Μέσα από την προβολή της ταυτότητας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και της σημαντικότατης οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξής του, γνωρίζουμε την ιστορική μας κληρονομιά και αναπτύσσεται η ιστορική μας γνώση.

Η ιστορία είναι αυτή που μας βοηθάει να  γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε τον εαυτό μας σε σχέση με το πολιτισμικό και εθνικό μας περιβάλλον, αλλά και σε σχέση με τους “άλλους”, στο πλαίσιο της Ευρώπης και  της παγκόσμιας κοινωνίας.

Η σημερινή μέρα αποτελεί μέρα μνήμης και τιμής. Γίνεται η αφορμή για να θέλουμε να γνωρίσουμε την ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων.

Γίνεται η αφορμή για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τους Έλληνες της Μικράς Ασίας που δεν λύγισαν, στάθηκαν όρθιοι και κανείς δεν κατάφερε να κλέψει την υπερηφάνεια και την ψυχή τους.

Από την ψυχή αυτού του λαού και από την ιστορία μας μπορούμε να αντλήσουμε φώς και δύναμη, για να αντιμετωπίσουμε το δύσκολο παρών αλλά και να χαράξουμε ένα καλύτερο αύριο.

 

 

 

Τιμολέων Κοψαχείλης

                                                                                                          Βουλευτής Γρεβενών

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ