Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Λίμνη Καστοριάς: Εξοπλίζεται με συστήματα μέτρησης ποιότητας νερού

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής υπέγραψε την Τρίτη 9 Ιουλίου 2013, την ένταξη του έργου << Προμήθεια εξοπλισμού μέτρησης και τηλεμετάδοσης ποιοτικών και ποσοτικών παραμέτρων των υδάτων στη λίμνη Καστοριάς και τηλεμετρικό δίκτυο>> στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη, προυπολογισμού 270.000 Ε.
Η αναβάθμιση της λίμνης ”Ορεστιάδα” συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μας υπογράμμισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής αναφερόμενος στο έργο και πρόσθεσε<< Η λίμνη της Καστοριάς σήμα κατατεθέν, μία από τις ομορφότερες των Βαλκανίων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ιστορία, τη φυσιογνωμία αλλά και την εξέλιξη της πόλης. Έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο φυσικού κάλους από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο, Φύση 2000. Βούληση μας να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο αυτά τα χαρακτηριστικά με έργα και δράσεις που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να διαφυλαχθεί και στο μέλλον ο ανεκτίμητος πλούτος της>>.
Αντικείμενο του έργου, αποτελεί η προμήθεια εξοπλισμού μέτρησης των ποιοτικών και ποσοτικών παραμέτρων των υδάτων της λίμνης Καστοριάς, στο πλαίσιο ανάσχεσης των ασκούμενων πιέσεων τόσο στον υδάτινο όγκο της, όσο και των επιφανειακών αλλά και υπογείων συστημάτων τροφοδοσίας της. Η λήψη όλων των πληροφοριών θα γίνεται με τηλεμετάδοση. Το σύστημα περιλαμβάνει συνολικά έξι σταθμούς, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία περιμετρικά της λίμνης, για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού από τις αγροτικές δραστηριότητες αλλά και την αστική ρύπανση.Θα είναι πλήρως ενεργειακά αυτόνομο και θα τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκά συστήματα. Επίσης θα υπάρξει προμήθεια ενός φορητού συστήματος χρήσιμο για περιοδικές μετρήσεις, σε διαφορετικά σημεία από τις θέσεις των τηλεμετρικών, για εκτίμηση εκτάκτων φαινομένων ενώ θα παρακολουθούνται φυσικοχημικοί παράμετροι όπως θερμοκρασία, ηλεκτρική αγωγιμότητα, θολερότητα και φωσφορικά ιόντα.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ