Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΚΥΠΡΟΣ ΄΄ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ΄΄, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ * Του Νούσια Ιωάννη

1) Μια ανοικτή πληγή στην νεώτερη ελληνική ιστορία που δεν λέει να κλείσει και να λυθεί αυτό το εθνικό πρόβλημα. Μια Κύπρος προδωμένη από το τότε , σάπιο χουντικό καθεστώς αυτά τα ανδρείκελα που παρίσταναν τους πατριώτες , αυτοί οι άναδροι , οι πουλημένοι. Όταν το πρώτο μέλημα τους ήτανε η απόσυρση της μεραρχίας που είχε εγκαταστήσει ο Γέρος της Δημοκρατίας Γιώργος Παπανδρέου . Με την συμφωνία στη Θράκη του τότε σάπιου ψευτοπρωθυπουργού Κόλλια , για να μην υπάρξει αργότερα αντίσταση στην Κύπρο . Για την Κύπρο την είχαν πουλήσει οι Γραικύλοι χουντικοί.

2) Στο τέλος της θητείας του πιστοί στην υπόσχεση που είχαν δώσει στα αφεντικά τους, βάζουν στόχο τον Δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Μακάριο, για να επιβάλουν χουντικό καθεστώς. Οι άθλιοι, οι προδότες , οι σάπιοι. Και όταν ακούστηκε η φωνή του Μακάριου που δεν μπόρεσαν να εξοντώσουν , όσοι ήτανε έτοιμοι να αναλάβουν την διαδοχή του πιεζόμενοι δήθεν από τα γεγονότα κρύφτηκαν και έμεινε μόνο ένα παρανοϊκό παιδαρέλι , ο Ν. Σαμσών να καλύψει αυτήν την προδοσία.

3) Κι ενώ μπορούσαν με την πρώτη εισβολή να αντισταθούν διότι οι Τούρκοι επί μια βδομάδα περιφέρονταν χωρία καμία οργάνωση σε μια μικρή κοιλάδα στους πρόποδες του Αγίου Ιλαρίωνος. Αλλά η χούντα δεν ήθελε, αλλά και να ήθελε δεν μπορούσαν οι προσκυνημένοι διότι τα τμήματα της ΕΛΔΥΚ κυνηγούσαν τον Μακάριο και την εφεδρική Αστυνομία στην Πάφο και στην Λεμεσό και όσα τμήματα της Εθνοφρουράς θέλησαν να αντισταθούν γρήγορα υποχώρησαν διότι βρήκαν άδεια σφραγισμένα κιβώτια οπλισμού διότι τα είχαν πουλήσει στο Ισραήλ.

4) Και έτσι οι Τούρκοι κέρδισαν μια νίκη που δεν την έχασε ο ελληνικός στρατός αλλά η πολιτική τότε ηγεσία που αποτελούταν από μια δράκα ανάξιων αξιωματικών και χαθήκανε τόσοι έλληνες και ελληνοκύπριοι στρατιώτες και αξιωματικοί… και έτσι είχαμε την τραγωδία της Κύπρου.

5) Και έχουμε και την δεύτερη εισβολή και οι εδώ αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων σχεδόν δεν στείλανε καμία βοήθεια όταν ήξεραν μόνον με τα υποβρύχια θα είχαμε αποτρέψει την δεύτερη απόβαση και άφησαν για δεύτερη φορά ανυπεράσπιστους τους λίγους γενναίους ήρωες στρατιώτες.

6) Η λύση τώρα μόνο μια ενιαία ανεξάρτητη Κύπρος με αποχώρηση των κατοχικών στραυτευμάτων , επιστροφή περιουσιών, αποκατάσταση εκκλησιών χωρίς διάφορα σχέδια και προδοτικές κινήσεις.

7) Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους αξιωματικούς και στρατιώτες και φυσικά τους αγνοούμενους Κύπριους και Ελλήνες.

 

Καθαρά και ξάστερα.

 

Νούσιας Ιωάννης

Πρώην Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Γρεβενών

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΕΑ Γρεβενών

Πρόεδρος ελεγκτικού ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ