Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΚΚΕ Γρεβενών: Εκδήλωση Συζήτησης – Στα Γρεβενά, ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σας ενημερώνουμε ότι το διήμερο Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Γενάρη 2013, ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα επισκεφτεί τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών. Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι:

 

Τετάρτη 16/1

Το απόγευμα στις 7 μμ, θα μιλήσει σε εκδήλωση – συζήτηση της ΚΟ Κοζάνης, στην αίθουσα του Κοβεντάρειου. Το θέμα της εκδήλωσης είναι: «Πολιτικές εξελίξεις – οι θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ».

 

Πέμπτη 17/1

8:00 πμ: Κύριο πεδίο.

12:00 ΑΗΣ Καρδιάς.

7:30 μμ, θα μιλήσει σε εκδήλωση – συζήτηση της ΚΟ Γρεβενών, στο δημαρχείο, «αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου». Το θέμα της εκδήλωσης είναι: «Πολιτικές εξελίξεις – οι θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ».

 

Καλούμε την εργατική τάξη, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μετανάστες και τα φτωχά στρώματα των αυτοαπασχολουμένων, τους νέους και τις γυναίκες να σπάσουν τα ιδεολογικοπολιτικά ασφυκτικά όρια που τους επιτρέπει και ανέχεται η αστική δημοκρατία, να μετατρέψουν την οργή και αγανάκτηση σε κατανόηση της ρίζας των αιτιών που προκαλούν τα αφόρητα βάσανά τους.

Η αστική δημοκρατία επιτρέπει στους εργαζόμενους και άνεργους, να διαμαρτύρονται, να αγριεύουν, να αγανακτούν, να επιλέγουν κάθε τέσσερα χρόνια μια κυβέρνηση που δεν αμφισβητεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης στον οποίο αποφασιστικό ρόλο παίζουν τα μονοπώλια, είτε είναι κρατικά είτε είναι ιδιωτικά, και οι επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτή η κυβέρνηση είτε είναι μονοκομματική είτε συνεργασίας, είτε τρικομματική σαν αυτή που ζούμε σήμερα ή κυβέρνηση με κορμό την «αριστερά», από την στιγμή που δεν έρχεται σε αντίθεση με τα μονοπώλια και τα συμφέροντά τους, είναι καταδικασμένη να απογοητεύσει, να έλθει σε πλήρη αντίθεση με τις ανθρώπινες ανάγκες.

Η ρίζα των προβλημάτων βρίσκεται στις σχέσεις ιδιωτικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, στην επέκταση, διείσδυση των μονοπωλίων, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και σ’ όλες τις πτυχές τις κοινωνικής, πολιτιστικής ζωής. Ο λαός θα χειραφετηθεί και θα λυτρωθεί όταν δεν βλέπει μόνο τον ένα ή τον άλλο κρίκο αλλά και ολόκληρη την αλυσίδα. Να μη βλέπει μόνο τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και το Στουρνάρα, τον Βενιζέλο, τον Παπακωνσταντίνου και τον Κουβέλη, τον Τσίπρα και τον Καμένο, τον Μιχαλολιάκο, αλλά να συγκεντρώνει την προσοχή του στην αστική τάξη. Να μη βλέπει μόνο την Μέρκελ αλλά κυρίως την ΕΕ. Να μη βλέπει μόνο τη δραχμή ή το ευρώ ή το δολάριο, το γιέν ή το ρούβλι, αλλά τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τις ιμπεριαλιστικές διακρατικές ενώσεις, περιφερειακές και παγκόσμιες και τις αντιθέσεις τους. Όταν βλέπει ότι ακυρώνουν, ληστεύουν τις κατακτήσεις, να βλέπει το καπιταλιστικό σύστημα.

Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει το 2013 χρονιά λαϊκής χειραφέτησης, αναζωογόνησης και ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος ώστε να μπορέσει ο ίδιος ο λαός να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, να προστατευθούν οι άνεργοι και οι φτωχές λαϊκές οικογένειες.

Το ΚΚΕ γνωρίζει και εμπιστεύεται τις αρετές και τις ικανότητες που έχει η σύγχρονη εργατική τάξη, οι μισθωτοί των εργοστασίων και των γραφείων. Αυτή η κοινωνική δύναμη μπορεί, με την ταξική της οργάνωση και γραμμή, να ισχυροποιήσει τώρα τη λαϊκή πάλη. Να συμβάλει στην οικοδόμηση της ισχυρής λαϊκής συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες για ελπιδοφόρα λαϊκή αντεπίθεση. Με σταθερότητα να χαράξει το δρόμο για την κατάκτηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας, ώστε να γίνουν οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις κοινωνική ιδιοκτησία, να αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, να διαγραφεί μονομερώς το χρέος.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ προχωρά αποφασιστικά, ώστε να γίνει πιο ικανό και ισχυρό για την εργατική τάξη και το λαό, με το 19ο Συνέδριό του, εξοπλισμένο με συμπεράσματα και διδάγματα από τις εξελίξεις, για να ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντα και τις επιταγές των καιρών, για το δίκιο της εργατικής τάξης, το σοσιαλισμό, που είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε.

 

 

Κομματική Οργάνωση Γρεβενών του ΚΚΕ

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ