Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

«Καλύτερα πλούσιος και αριστερός, παρά φτωχός και δεξιός» *Του Φώτη Σιούμπουρα

Του Φώτη Σιούμπουρα

Ο Ιβ Μοντάν προσήλθε κάποτε , στην δεκαετία του’70, σε μια συνέντευξη  Τύπου με ένα πανάκριβο αυτοκίνητο.  Δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Πώς γίνεται ένας αριστερός να κυκλοφορεί με ένα τέτοιο αυτοκίνητο;». Και ο Μοντάν, ατάραχος, του απάντησε: «Καλύτερα, αγαπητέ μου, να είσαι πλούσιος και αριστερός παρά φτωχός και δεξιός».

Δεν ξέρω αν  θυμήθηκαν  τις μέρες αυτά τα λόγια  , όσοι τα ήξεραν, του σπουδαίου Γάλλου ηθοποιού.  Ξέρω όμως ότι, όταν υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας  πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι, όταν  το σύνολο των συνταξιούχων  έχουν περιέλθει  στο έσχατο όριο  της φτώχιας, όταν  μικρομεσαίοι επιχειρηματίες κλείνουν την μια επιχείρηση μετά την άλλη  και νοικοκυριά στερούνται ένα βασικό αγαθό επιβίωσης, όπως είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ή-καιρός που είναι- πετρέλαιο θέρμανσης, είναι απάνθρωπο και κοινωνικά απαράδεκτο να ακούνε ειδήσεις όπως αυτές που κυριάρχησαν τις τελευταίες ημέρες:

Ο με δύο συντάξεις πρώην ο υπουργός Μεταφορών  Μιχ. Λιάπης , με έσοδα πού ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ μηνιαίως και πολλά ακίνητα, συνελήφθη να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες. Προτίμησε να πάει σε διακοπές στην εξωτική Μαλαισία παρά να δικαστεί. Ο πρώην συνδικαλιστής  Δ. Τσουκαλάς, πρώην ΠΑΣΟΚ και τώρα βουλευτής (Επικρατείας παρακαλώ) του ΣΥΡΙΖΑ ,εργαζόμενος επί 15ετία (και μη εργαζόμενος επί 20ετία) σε ιδιωτική τράπεζα Ολλανδικών συμφερόντων εισέπραξε  πάνω από ένα εκατομμύριο  εφάπαξ και «αποζημίωση», όταν συνταξιοδοτήθηκε.  Και τώρα ζητά την…κρατικοποίηση των  τραπεζών. Ο  Αντώνης Κάντας διευθυντής εξοπλισμών , δεξί χέρι του Άκη Τζοχατζόπουλου ,παραδέχεται ότι πήρε μίζα πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ για τα εξοπλιστικά. Γιώργος Σταθάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, βουλευτές του ΣΔΥΡΙΖΑ έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις χιλιάδων ευρώ σε funds, όπως η BlackRock και η JR Morgan, με την πρώτη να επενδύει με τη σειρά της στην εταιρία που εκμεταλλεύεται τον χρυσό στο Παγκαίο! Και έρχονται τώρα οι αξιότιμοι δύο βουλευτές  να κατηγορούν  τις εταιρίες αυτές  για διαφορετικούς για την κάθε μια λόγους. Βουλευτές όλων των παρατάξεων να δηλώνουν μηδενικά εισοδήματα και άλλοι να προχωρούν σε αγορές ακινήτων στο εξωτερικό και μετά να αγωνίζονται εδώ για την πρώτη κατοικία του…κοσμάκη. Κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί – κυρίως οι νέοι, που δεν έχουν  πια ούτε…τσέπες για ευρώ, ούτε ιδεολογίες,  αποστρέφονται την πολιτική και το πολιτικό σύστημα.

Φαίνεται πως μερίδα των πολιτικών μας δεν έχουν συνειδητοποιήσει τις  βαρύτατες επιπτώσεις της κρίσης, που έχουν οδηγήσει το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας ,στην ανεργία και την ανέχεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες ζωής τους. Ούτε έχουν εμπεδώσει μέσα τους την υποχρέωση που θα πρέπει να έχει η πολιτεία να εξασφαλίσει σε αυτούς τους πολίτες ένα  ελάχιστο επίπεδο ανθρώπινης διαβίωσης. Γέμισαν τις τελευταίες ημέρες τα δημόσια μεταφορικά μέσα από εξαθλιωμένους πολίτες που εκλιπαρούν για «ένα κομμάτι ψωμί». Όλο και πληθαίνει ο αριθμός των αστέγων που « ξυλιάζει» από το κρύο κάτω από γέφυρες ή σε εγκαταλελειμμένα κτίρια. Όλο και μεγαλώνουν οι ουρές στα συσσίτια των Δήμων και της Εκκλησίας. Εκατοντάδες ακόμη τα νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικά χιλιάδες τα σπίτια χωρίς πετρέλαιο χειμώνα καιρό.

Υπάρχουν πολλοί τώρα που υποκριτικά αγωνίζονται «για το καλό μας», ξεχνώντας όμως τα σοβαρότερα προβλήματα , άμεσα, καθημερινά, πιεστικά, που ταλαιπωρούν τον έλληνα πολίτη. Υπάρχει ένα κομμάτι συμπατριωτών μας, ένα κομμάτι που δυστυχώς δεν έπαψε ακόμη να αυγαταίνει λόγω της κρίσης, που δεν αντέχει άλλο, που έχει ήδη ξεπεράσει προ πολλού τα όριά του. Αυτό το κομμάτι του κόσμου οφείλει να στηρίξει και να δια-σώσει η κυβέρνηση, δρώντας αποφασιστικά, γρήγορα, οργανωμένα και κυρίως θεσμικά και αποενοχοποιημένα, ακόμη και αν χρειαστεί να πάει κόντρα στις απαιτήσεις της τρόικας και των εταίρων μας στην ευρωζώνη. Ευκαιρία σε λίγες ημέρες που η χώρα μας θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τα «ψάλουμε» στους δανειστές μας μας. Με τον τρόπο μας. Αυτοί μας έκαναν, δεξιούς, κεντρώους  και αριστερούς, φτωχούς. Αυτοί, με την πολιτική λιτότητας που μας επέβαλαν και που τώρα αναγνωρίζουν πως ήταν λαθεμένη, συνέβαλαν στην διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας. Καιρός να ξεχάσουμε «αριστερές και δεξιές τσέπες» και να παλαίψουμε , δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι και …λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις για το καλό του κοινωνικού συνόλου και όχι ο καθένας για την πάρτη του, όπως γινόταν στο παρελθόν και κατά πως είπε πάνω-κάτω  και ο  Ιβ Μοντάν…ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ