Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

…Και η ΝΟΔΕ Γρεβενών ακολουθεί την πεπατημένη Παπαμιμίκου – Είναι αδιόρθωτοι!!! *Του Γιώργου Νούτσου (Απέλυσαν την υπάλληλο της ΝΔ στα Γρεβενά !!! )

Τελικά, δεν είναι τίποτα τυχαίο στον κόσμο αυτό ! Πολλές φορές τα βάζουμε με την κακή και άδικη μοίρα μας, για όσα τυχαίνει να μας συμβαίνουν. Το μόνο βέβαιο όμως είναι, πως κι εμείς έχουμε βάλει το χεράκι μας για να μας συμβούν…!

Γνωρίζω προκαταβολικά, πως για όσα θα αναφέρω στη συνέχεια, θα προκληθούν αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές. Οφείλω όμως να λειτουργήσω με γνώμονα τη συνείδηση μου και το καλώς νοούμενο συμφέρον της παράταξης , που για 35 και πλέον χρόνια υπηρέτησα και που δεν ανέχομαι να γίνεται έρμαιο προσωπικών στρατηγικών και ανοίκειων συμμαχιών, άσχετα αν για κάποιους τέτοιους λόγους και λόγους γενικότερων λανθασμένων πολιτικών επιλογών της , επέλεξα, μετά από τόσα χρόνια, να την εγκαταλείψω.
Οι κομματικοί θεσμοί, π.χ. μια ΝΟΔΕ, υπάρχουν πρώτιστα για να υπηρετούν τα συμφέροντα του κομματικού φορέα που εκπροσωπούν. Πιο συγκεκριμένα, ένας πρόεδρος ΝΟΔΕ, οφείλει να έχει ανοιχτούς ορίζοντες, να συνθέτει, να ομαλοποιεί, να ομογενοποιεί, να συμβιβάζει διαφορές, να αμβλύνει γωνίες, γιατί αυτός πρώτιστα είναι ο ρόλος του και μέσα από μια τέτοια στρατηγική συμπεριφορά, να προωθεί τα πολιτικά και κομματικά συμφέροντα του κομματικού του φορέα.
Όταν αυτό δεν γίνεται, τότε είναι σαφές πως υπάρχει πρόβλημα. Πρόβλημα για το κόμμα, την τοπική του έκφραση, το πέρασμα του στην κοινωνία, την ιδεολογική και πολιτική κατ επέκταση «ηγεμονία» του, που στο κάτω κάτω, είναι και ο βασικός στόχος της ύπαρξής του.

 

Όταν στα παραπάνω έρθεις και προσθέσεις απαράδεκτες, αυθαίρετες και θρασείς επιλογές και δη σε περίοδο προεκλογικών εντάσεων, υπέρ μιας εκ των υποψηφιοτήτων από περισσότερες που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο, τότε, το μίγμα γίνεται εκρηκτικό. Πολύ περισσότερο, όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται αυθαίρετα από τον πρόεδρο – χωρίς τα υπόλοιπα μέλη της ΝΟΔΕ να ερωτηθούν – και το μόνο το οποίο κάνουν, είναι να σηματοδοτούν κατεύθυνση και προτροπή για τη στήριξη συγκεκριμένου υποψηφίου, διχάζοντας τελικά τα στελέχη, την κομματική κοινωνία και την παράταξη !
Η «οικογένεια», οι επιλογές της, οι προσωπικές στοχεύσεις, οι καιροσκοπικές επιλογές, την ώρα, που το μόνο που κάνουν είναι να προάγουν μια προσωπική στρατηγική – του τοπικού βουλευτή στην προκειμένη περίπτωση και κατ επέκταση του προέδρου της ΝΟΔΕ και ανηψιού του – είναι βέβαιο πως δεν προάγει την κομματική και πολιτική στρατηγική της ΝΔ…! Προσωπικά, μου είναι αδύνατο να κατανοήσω, γιατί για παράδειγμα, το «σπονσάρισμα» από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Γρεβενών στον κο Κουπτσίδη – του οποίου η στάση και τα λόγια απέναντι στην παράταξη είναι «ιστορικά» καταγεγραμμένα – υπηρετεί καλύτερα τα κομματικά συμφέροντα της ΝΔ, από τον αν επέλεγε να κρατήσει ίσες αποστάσεις μεταξύ των δύο προερχομένων από τη ΝΔ υποψηφίων δημάρχων ;;; Η λογική αδυνατεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα με όρους κομματικής συνέπειας και ανιδιοτέλειας. Άνετα όμως απαντά, αν προσεγγίσει το θέμα με όρους καθαρά προσωπικού και «ιδιοτελούς» σχεδιασμού !!!
Η απομάκρυνση της μέχρι και χθες γραμματέως της ΝΟΔΕ, με μια αυθαίρετη και «αβασάνιστη» απόφαση του προέδρου της, ένα μόλις μήνα πριν τις εκλογές, έρχεται και τεκμηριώνει του λόγου το αληθές. Κάποιοι, δεν αντέχουν το γεγονός , πως δεν μπορούν να είναι όλοι του χεριού τους. Πως δεν μπορούν να ασπάζονται τις ίδιες λογικές. Πως έχουν δικαίωμα δημοκρατικό και αναφαίρετο να έχουν την δική τους κρίση για πρόσωπα και πράγματα και πως βέβαια, έξω και πέρα από το χώρο της «συμβατικής τους υποχρέωσης», μπορούν κάλλιστα την κρίση και τις επιλογές τους, να τα υπηρετούν.
Κάποιες τέτοιες συμπεριφορές είναι λογικό να ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου ! Να προκαλούν οργή και θυμηδία συνάμα ! Να απομακρύνουν τον όποιο κόσμο έχει απομείνει στην παράταξη και να τον ωθεί σε άλλες επιλογές. Την «αστοχία» Παπαμιμίκου, κάμποσο καιρό πριν, να ταχθεί μέσα στη ΝΟΔΕ υπέρ ενός εκ των υποψηφίων, έρχονται και τη συνεχίζουν οι «καταστατικά εντελλόμενοί του» !!! Άσχετα αν το κάνουν για τους δικούς τους λόγους, οι συνέπειες είναι προσθετικές και δημιουργούν μείζον ζήτημα στην παράταξη και στους στόχους που έχει θέσει όσον αφορά τις Αυτοδιοικητικές, Περιφερειακές και Ευρωπαικές εκλογές !!!
Η ευθύνη της κεντρικής κομματικής ηγεσίας είναι τεράστια. Όπως και του βουλευτή των Γρεβενών και του προέδρου της ΝΟΔΕ…! Όπως όμως και όλων των μελών της, που ανέχονται και σιωπούν. Που βλέπουν, μαθαίνουν και δεν αντιδρούν ! Νομίζω, πως ό,τι μέχρι τώρα δεν έκαναν, είναι καιρός να το πράξουν… ΟΙ καταστατικές λειτουργίες προβλέπονται για να εφαρμόζονται κι όχι για να καταστρατηγούνται ! Κι όλα σχεδόν τα στελέχη της ΝΟΔΕ, είμαι βέβαιος πως έχουν και νου και κρίση ανεπτυγμένα, για να κατανοήσουν το «παιχνίδι» που παίζεται σε βάρος τους και σε βάρος της παράταξης και να πάρουν ευθαρσώς θέση. Αν δεν το πράξουν, απλά, θα αναλάβουν τις ευθύνες ενός αμέτοχου, άβουλου και πολιτικά απαίδευτου στελέχους, που ίσως ικανοποιείται και μόνο που κατέχει την «καρέκλα», επιβραβεύοντας με τη σιωπή και την απρσξία του συμπεριφορές, που πρώτα από όλα, αυτά τα ίδια, τα στελέχη, κονιορτοποιούν στη συνείδηση των άδολων κομματικών υποστηρικτών τους.
Θεωρώ, πως η ανάληψη πρωτοβουλιών τόσο από το κεντρικό κόμμα , όσο και από τα τοπικά στελέχη, είναι αναγκαία συνθήκη, αν είναι να περισωθεί το γόητρο της παράταξης και να μη διχαστεί ακόμα περισσότερο ο αγνός και άδολος ψηφοφόρος της…!!! Γιατί όσο κι αν για την Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά καρφί δεν μου καίγεται πια, νοιάζομαι και πασχίζω για τον απλό σημερινό νεοδημοκράτη, αλλά αυριανό συνοδοιπόρο μου, στον αγώνα μιας μεγάλης καινούργιας κεντροδεξιάς, που θα προτάσσει όλα εκείνα , που αποτελούσαν την ιδεολογική και αξιακή πανοπλία του ιδρυτή της παράταξης, του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Γρεβενά 12 Απριλίου 2014

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ