Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΑΝΤΑΒΑΣ

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη  είχε την Τρίτη 20 Ιουλίου ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Φελλίου και του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Γρεβενών (Μ.Ο.Γ.).

 

 

Κατά τη συνάντηση η Συντονιστική Επιτροπή εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση των κατοίκων του Φελλίου για το γεγονός ότι ενώ ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Φίλιππος Πετσάλνικος τους υποσχέθηκε ότι οι προσλήψεις στο Σωφρονιστικό Κατάστημα θα πραγματοποιούνταν με το κριτήριο της εντοπιότητας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αθέτησε αυτή την υπόσχεση, με αποτέλεσμα να αδικηθούν οι νέοι του Φελλίου. Ζήτησαν από τον κ. Υπουργό οι επόμενες προσλήψεις να γίνουν με κριτήριο εντοπιότητας.

Ο κ. Καστανίδης απάντησε ότι γνωρίζει καλά το θέμα από τις επανειλημμένες ενοχλήσεις του κ. Χαντάβα, αλλά και από τον κ. Πετσάλνικο και δήλωσε ότι το Υπουργείο του θα ζητήσει από τον Α.Σ.Ε.Π. οι προσλήψεις να γίνουν με κριτήριο εντοπιότητας.

Ο Πρόεδρος του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Γρεβενών (Μ.Ο.Γ.) και αντιπρόεδρος της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Μ.Ο.Τ.Ο.Ε.) κ. Γιάννης Σιούλης έθεσε στον κ. Υπουργό το χρονίζον αίτημα της αναγνώρισης ως Αθλητικού Σωματείου της Αθλητικής Μ.Ο.Τ.Ο.Ε.

Ο κ. Καστανίδης απαντώντας στον κ. Σιούλη και στους παρευρισκόμενους κ.κ. Κορέλη και Χριστοδούλου, μέλη του Δ.Σ. της Μ.Ο.Τ.Ο.Ε., δήλωσε ότι συμφωνεί με το αίτημα, πλην όμως δεν είναι αρμόδιος για την επίλυση του. Τους υποσχέθηκε  ότι θα διαβιβάσει  με θετική εισήγηση το γραπτό τους αίτημα στο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού.

Ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας ζήτησε αντίστοιχο έγγραφο από τον κ. Σιούλη για να το καταθέσει ως Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων.

Στη συνέχεια ο κ. Χαντάβας είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Απόστολο Κατσιφάρα. Κατά τη συνάντηση ο κ. Βουλευτής εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Φελλίου, δεδομένου ότι τελευταία απασχόλησε επανειλλημένα τη δημοσιογραφική επικαιρότητα. Επεσήμανε την ανάγκη ιατρικής φροντίδαςκαι προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων των κρατουμένων που όπως τόνισε είναι και απαίτηση της κοινωνίας του Ν. Γρεβενών και ζήτησε να ενημερωθεί για τα μέτρα που θα ληφθούν σ’αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Κατσιφάρας δήλωσε ότι ο κάθε κρατούμενος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και ότι η πολιτική της κυβέρνησης κινείται στην αρχή «Σεβασμός στον άνθρωπο και στα δικαιώματα του». Για εμάς, τόνισε, οι κρατούμενοι παραμένουν άνθρωποι και πολίτες και δρομολογήθηκαν ήδη τα πρώτα πέντε μέτρα.

1         Σύσταση Ειδικού Περιφερειακού Ιατρείου στο Κατάστημα Κράτησης Φελλίου, ως αποκεντρωμένη Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους τροφίμους.

2         Ίδρυση Σχολείου δεύτερης ευκαιρίας για να δοθεί η δυνατότητα στους κρατούμενους να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, να αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους και να δρομολογείται η ομαλή επανένταξη τους στην κοινωνία.

3         Ίδρυση Συμβουλευτικού Κέντρου του ΚΕΘΕΑ με στόχο την απεξάρτηση των χρηστών ναρκωτικών ουσιών.

4         Εφαρμογή του πρώτου πιλοτικού θεραπευτικού προγράμματος πρόληψης της υποτροπής, για όσους κρατούνται για το αδίκημα της παιδεραστίας, υπό την εποπτεία ψυχολόγων. Σημειώνεται ότι το Κατάστημα Κράτησης Φελλίου είναι ένα από τα δύο Καταστήματα της χώρας που κρατούνται όσοι καταδικάστηκαν για το αδίκημα της παιδεραστίας.

5         Ολοκληρώθηκαν στο Σωφρονιστικό Κατάστημα οι εγκαταστάσεις πυρασφάλειας και εκδόθηκε το ανάλογο πιστοποιητικό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιάς.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ