Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Η μαφία των δημάρχων: Απίθανες ιστορίες διαφθοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η διαφθορά, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, οι καταχρήσεις και οι κομπίνες κάθε άλλο παρά μεμονωμένα φαινόμενα αποτελούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η καταδική Παπαγεωργόπουλου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Δεκάδες υποθέσεις διασπάθισης χρήματος από δημοτικούς άρχοντες έχουν αποκαλυφθεί κατά καιρούς. Μπορεί η βαρύτατη ποινή που επιβλήθηκε στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης να ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της κοινής γνώμης, αλλά δυστυχώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο.
Άλλοτε το πείσμα δημοτών που καταγγέλλουν αποφάσεις δημοτικών αρχών και η επαγγελματική επάρκεια υπαλλήλων θεσμικών οργάνων που ερευνούν με συνέπεια και σε βάθος υποθέσεις διαφθοράς και άλλοτε οι πολιτικές αντιπαραθέσεις ή ακόμη και οι επαγγελματικές αντιπαλότητες οδηγούν σε αποκαλύψεις για στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής οι υποθέσεις φτάνουν ενίοτε στη Δικαιοσύνη, με βαρύ κατηγορητήριο για παραβάσεις καθήκοντος, για παρανομίες στην ανάθεση δημοτικών έργων με τη μέθοδο της κατάτμησης για να μη γίνονται διαγωνισμοί, για κατάχρηση δημοσίου χρήματος, για κακοδιαχείριση ή ενέργειες εις βάρος του κοινωνικού συνόλου από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ
Πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα, έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, ενώ έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των λογαριασμών τους και ελέγχου των ”πόθεν έσχες”, αφού προέκυψαν ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Σύμφωνα με το news247 την ίδια ώρα ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιτζής ετοιμάζει την ένατη ετήσια έκθεσή του, η οποία θα δημοσιοποιηθεί τον Μάιο και, όπως η προηγούμενη έχει τους ΟΤΑ στην κορυφή της κατάταξης των φορέων που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς. Τα ευρήματα παραπέμπουν σε ενδείξεις για παράνομο πλουτισμό, για έκδοση εικονικών βεβαιώσεων παντός τύπου, για ατασθαλίες αλλά και για στρεβλές αποφάσεις σχετικά με θέματα περιβαλλοντικά, με τεχνικά έργα, με διοικητικές πράξεις κλπ.
Ήδη πολλές περιπτώσεις περιγράφονται στην προηγούμενη έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2012 και αφορούσε 1.245 υποθέσεις για τον στενό δημόσιο τομέα (δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα, δήμοι και περιφέρειες) και 655 για ΔΕΚΟ και οργανισμούς.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ