Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Η καλή μέρα … από την ανατροπή φαίνεται – Διπλό της Εθνικής μέσα στη Λετονία

Η εθνική ομάδα δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο και σα να μην έφτανε αυτό βρέθηκε να χάνει με 1-0 από πέναλτι το οποίο έκανε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και εκτέλεσε στη δεξιά γωνία του Καρνέζη ο Σάουνα.

Οι Λετονοί άρχισαν πιο δυνατά, έμπαιναν πιο δυνατά στις διεκδικήσεις, πήγαιναν αποφασισμένοι στην μπάλα και δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με σουτ του Σάουνα στο 6ο λεπτό.

Το σημάδι αφύπνισης των Λετονών έφερε άμεσα αποτελέσματα, με την Ελλάδα να πατάει για πρώτη φορά στην αντίπαλη περιοχή με την κεφαλιά του Γκέκα έπειτα από σέντρα του Σπυρόπουλου.

Ο Σάντος δεν πήρε τις βοήθειες που περίμενε από τα άκρα, πέρα από κάποιες ατομικές προσπάθειες του Φορτούνη. Ο μέσος της Καϊζερσλάουτερν με μια από τις κλασσικές του μπαλιές  στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας έβγαλε μόνο το Μανιάτη με τον Βάνινς αλλά η προβολή του μέσου του Ολυμπιακού σταμάτησε στο δοκάρι.

Μήτρογλου, Κατσουράνης και Γκέκας βρέθηκαν σε θέσεις για γκολ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Αυτή ήταν και η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου με την εθνική ομάδα να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και τον Σάντος να αλλάζει τον Μήτρογλου με τον Σαμαρά με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο επιθετικός της Σέλτικ μπήκε μόνος από τα αριστερά αλλά το παράλληλο γύρισμα προς τον Γκέκα το πρόλαβε ο γκολκίπερ των Λετονών. Η Ελλάδα πίεσε αρκετά για τη γρήγορη ισοφάριση και ο Μανιάτης μετά το δοκάρι στο πρώτο μέρος, είχε σουτ στο 47 το οποίο πέρασε μόλις άουτ.

Με τη Λετονία να έχει έντεκα παίκτες πίσω από τη σέντρα, τον Σαμαρά να δίνει βοήθειες από το κέντρο μέχρι την κορυφή της επίθεσης και τον Παπαδόπουλο να ανεβαίνει ψάχνοντας την εξιλέωση, οι φάσεις της εθνικής ήταν πολλές και το γκολ ήταν θέμα χρόνου.

Και πράγματι ήρθε με ένα απίθανο μακρινό σουτ του Σπυρόπουλου αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή. Ο αριστερός μπακ της εθνικής σκόραρε και πάλι σε πρεμιέρα προκριματικών, όπως το 2010 κόντρα στη Γεωργία στον Πειραιά. Το 1-1 ήρθε νωρίς και οι παίκτες του Σάντος είχαν όλο το χρόνο μπροστά τους για την ανατροπή.

Στην βελτιωμένη εικόνα της εθνικής, ο Γιώργος Σαμαράς είχε μεγάλη συμβολή, ωστόσο στο 66’ χτύπησε στο χέρι και έγινε αμέσως αλλαγή. Ο Νίνης πήρε τη θέση του και το σύστημα μετατράπηκε σε 4-3-3 με Νίνη δεξιά, Φορτούνη αριστερά και Γκέκα στην κορυφή. Στην πρώτη συμμετοχή του μέσου της Πάρμα σε φάση του αγώνα, έγινε και η ανατροπή του σκορ με τον Γκέκα να αξιοποιεί τη φοβερή μπαλιά του Κατσουράνη και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το 1-0 του ημιχρόνου έγινε 1-2 στο 69 με το 6ο γκολ του Γκέκα κόντρα στη Λετονία! Η εθνική διατήρησε με σχετική ευκολία το προβάδισμα ενώ στις καθυστερήσεις ο Τοροσίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-3.

Κλειδί αγώνα

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Η Ελλάδα πίεσε, ο Σαμαράς βελτίωσε πολύ την επιθετική λειτουργία της ομάδας και η ανατροπή ήταν θέμα χρόνου.

MVP

Μπορεί να έπαιξε μόνο 21 λεπτά και να έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού, αλλά ο Γιώργος Σαμαράς πρόλαβε στο διάστημα που αγωνίστηκε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας στην επίθεση.

Αδύναμος κρίκος

Το κέντρο άμυνας των Λετονών είχε πολλά προβλήματα από τη στιγμή που η πίεση της Ελλάδας έγινε πιο έντονη προς την περιοχή του Βάνινς.

 

 

 

 

Πηγή: contra.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ