Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε..

Τις μέρες αυτές γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επίθεσης με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ που ενορχηστρώνεται από τα κόμματα του μνημονίου και της συννενοχής και εξαπολύεται από τα γνωστά ΜΜΕ. Από το πεδίο της μάχης δεν λείπουν, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, και οι γνωστοί θεσμικοί παράγοντες της ΕΕ που στην προεκλογική περίοδο υποδείκνυαν στο λαό τι πρέπει να ψηφίσει  και μετεκλογικά διεκδικούν λογο για το ποιά κυβέρνηση θα πρέπει να σχηματιστεί και πως..

Αν και δεν υπάρχει προηγούμενο σε τρομοκρατικά σενάρια, συκοφαντίες ,διαστρεβλώσεις και ψέματα  το σκηνικό ήταν λίγο ως πολύ γνωστό και αναμενόμενο. Δεν έλειψαν ακόμα και πρακτικές από την ..πίσω πόρτα, πρακτικές που ανακαλούν στη μνήμη μαύρες σελίδες ραγιαδισμού και εθνικής υποτέλειας. Είναι γνωστή η καταγγελία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννη Δραγασάκη ότι ενώ ετοιμάζονταν η επιστολή Τσίπρα προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, παράγοντες του τόπου ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Μπαρόζο και του ζητούσαν να ανακοινώσει, μόλις λάβει την επιστολή, ότι η χώρα θα βγει από το Ευρώ.

Η πρωτοφανής αυτή επίθεση και οι μεθοδεύσεις έχουν ένα και μοναδικό στόχο:  να σύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση συννενοχής,  οικουμενική ή εθνικής σωτηρίας δεν έχει σημασία, που θα ξαναβάλει από το παράθυρο την πολιτική που ο λαός με την ετυμηγορία του το βράδυ των εκλογών πέταξε έξω από την πόρτα.

Όλοι ξαφνικά θυμήθηκαν την “επαναδιαπραγμάτευση” ακόμα και στη Ευρώπη, λαέ μου στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα, και εκεί που το μνημόνιο εμφανίζονταν σαν τις πλάκες του Μωϋσή που δεν επιδέχoνταν αμφισβήτηση ξαφνικά έγινε  “επαναδιαπραγματεύσιμο”. Ξεχνούν πολύ έυκολα οτι μόλις λίγους μήνες πρίν  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διέλυσαν τα κόμματά τους διαγράφοντας τους μισούς βουλευτές απλά και μόνο επειδή διαφοροποιήθηκαν σε επιμέρους άρθρα του μνημονίου. Υποκρισία ή μεταμέλεια; Ο λαός αυτή τη φορά και ξέρει και κρίνει..

Αναρωτιούνται όμως πολλοί: αφού τώρα όλοι μιλούν για επαναδιαπραγματευση γιατί δεν πάτε όλοι μαζί να κάνετε κυβέρνηση;

Αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερο μνημόνιο ή μνημόνιο με καλύτερους όρους όπως διατείνονται τα άλλα κόμμματα που θα μπορούσε να βγάλει την οικονομία από το αδιέξοδο και την ελληνική κοινωνία από το τέλμα. Δεν φταίει ο μάγειρας, ολόκληρη η συνταγή είναι λάθος και η συνταγή αυτή είναι καταστροφική για την ελληνική οικονομία και αδιέξοδη για την κοινωνία.

Και αυτό το διαμήνυσε με την επιστολή Τσίπρα σους θεσμικούς φορείς της ΕΕ, τονίζοντας ότι: (1) Η πολιτική αυτή μετά τα αποτελέσματα των εκλογών δεν έχει πλέον καμία νομιμοποίηση, (2) Η πολιτική αυτή κατέστρεψε την οικονομία και την κοινωνία και καθιστά τη χώρα μας πηγή προβλημάτων για ολόκληρη την Ευρωζώνη και (3) Απαιτείται ένα νέο πλαίσιο πολιτικής και επανακαθορισμός του ελληνικού ζητήματος από μηδενική βάση.

Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσουμε είναι  ότι το μνημόνιο δεν είναι ένα  “ουδέτερο” πρόγραμμα που θα μπορούσε να έχει την άλφα ή τη βήτα ανάγνωση, δεν είναι ένα πρόγραμμα που με βελτιώσεις θα οδηγούσε ίσως σε καλύτερα αποτελέσματα.

Είναι ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας, γνωστό με τον επιστημονικό όρο ως “εσωτερική υποτίμηση” που στηρίζεται στη λογική ότι η μείωση των μισθών θα ρίξει και τις τιμές και έτσι θα γίνουμε ανταγωνιστικοί. Αυτός είναι ο πυρήνας του προγράμματος και αυτός ο πυρήνας έχει χρεωκοπήσει όχι μόνο στην ελλάδα αλλά και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου εφαρμόστηκε.

Ας υποθέσουμε ότι με τη “διαφορετική δοσολογία” του Σαμαρά, τα “μέτρα υπέρβασης” του Βενιζέλου και τα “ισοδύναμα μέτρα” της “υπεύθυνης Αριστεράς” που εκπροσωπεί η ΔΗΜΑΡ, μας φέρνουν αύριο από την ΕΕ ένα άλλο πρόγραμμα που δεν θα το λένε “μνημόνιο” αλλά θα έχει μέσα τις ίδιες αρχές, τον ίδιο πυρήνα. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου δεδομένο και εξίσου καταστροφικό. Η καταστροφή της χώρας θα συνεχίζεται χωρίς δυνατότητα να σηκώσουμε κεφάλι.

Αυτό που θα πρέπει να αντιληφθούμε είνα ότι ΔΕΝ πρέπει να εφαρμοστεί ούτε ένα μέτρο από αυτά που έχουν προγραμματίσει. Δεν πρέπει να βαθύνει κι άλλο η ύφεση. Κι αυτό δεν το λέμε γιατί θέλουμε να χαϊδέψουμε αυτιά.  Κάθε μέτρο που επιδεινώνει την ύφεση  έχει πολλαπλασιαστικό καταστροφικό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να μειωθούν άλλο οι μισθοί.γιατί αυτό θα είναι καταστροφικό και για την οικονομία και για τις τράπεζες. Πως θα πληρώσει ο κόσμος τις δόσεις των δανείων;

Η θέση μας είναι ότι θα πρέπει να αντικρούσουμε στο σύνολό της αυτή τη λογική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και στην εξαθλίωση την ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορεί μια χώρα ολόκληρη να μετρέπεται σε πειραματόζωο της Ευρώπης. Η συνταγή που μας έχουν επιβάλει  έχει καταδικαστεί και αυτό δεν είναι μόνο άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ούτε είναι αριστερή άποψη. Αυτό υποτηρίζουν και όλοι οι έγκριτοι οικονομολόγοι του κόσμου, ανάμεσά τους και νομπελίστες.

Μα άν εφαρμόσουμε αυτά που λέει ο Τσίπρας θα βγούμε από το Ευρώ και θα ειστρέψουμε στη δραχμή.

Η δεν βλέπουμε ή δεν θέλουμε να δούμε. Αυτές τις μέρες πέρασε στα ψιλά η έκθεση για την πορεία της ελληνικής οκονομίας για το πρώτο τρίμηνο: τα έσοδα ήταν μικρότερα από τον στόχο το ίδιο και η εισπράξεις του ΦΠΑ, το έλλειμα μεγάλωσε, ή ύφεση βάθυνε περισσότερο από την πρόβλεψη και το χρέος μεγάλωσε ως ποσοστό του ΑΕΠ. Ίδιες και απαράλλαχτες και όλες οι προηγούμενες εκθέσεις από την αρχή της κρίσης.

Εάν συνεχιστεί η ίδια πολιτική ύστερα από πέντε χρόνια δεν θα μπορούμε να σταθούμε στο Ευρώ. Θα αναγκαστούμε να φύγουμε μόνοι μας  και θα φύγουμε με τους χειρότερους όρους: με την οικονομία κατεστραμμένη, την κοινωνία ρημαγμένη, με τον λαό ταπεινωμένο και με σημαντικές απώλειες στην εθνική μας κυριαρχία. Ταυτόχρονα θα έχουμε δώσει μόνοι μας το χρόνο στην ΕΕ να προετοιμάσει την έξοδο με το μικρότερο κόστος για την ίδια.

Ναι αλλά αν δεν κυβερνηθεί η χώρα άμεσα βαδίζουμε στην καταστροφή.

Όλοι πληροφορηθήκαμε ότι στις συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προστέθηκε και ένα καινούργιο στοιχείο: μία (ανυπόγραφη) επιστολή του Λουκά Παπαδήμου, πρωθυπουργού της χώρας. Χωρίς να γνωρίζουμε το περιεχόμενο, γιατί δεν έχει κοινοποιηθεί, όλοι εικάζουμε ότι είναι μία επιστολη που περιγράφει την κατάσταση της οικονομίας με τα μελανότερα χρώματα. Αυτοί που εμπνεύστηκαν την πρωτοβουλία ήταν τόσο προσηλωμένοι στο στοιχείο του αιφνιδιασμού και του εκβιασμού που επιδίωκαν με την επιστολή που δεν υπολόγισαν τις “παράπλευρες απώλειες”, το συμπέρασμα δηλαδή στο οποίο θα κατέληγε κάθε άνθρωπος που διαθέτει τον μέσο νου: εάν κύριοι η κατάσταση της οικονομίας είναι τόσο τραγική τότε η επιστολή αυτή αποτελεί την πιο επίσημη καταδίκη, πραγματική κόλαφο για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την πολυδιαφημισμένη κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ υπό τον κ. Παπαδήμο με τη στήριξη 250 βουλευτών, για τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο προσωπικά που κατέστρεψαν τη χώρα ενώ την “έσωζαν” και συνεχίζουν να την “σώζουν”.

Γιατί δεν συνεχίζουν το ίδιο πείραμα; Εάν όπως διατείνονται υπάρχει προγραμματική σύγκλιση ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ γιατί δεν σχηματίζουν κυβέρνηση για να “ξανασώσουν” τη χώρα; Διαθέτουν άνετη πλειοψηφία 168 βουλευτών. Ας αφήσουν στην άκρη τον ΣΥΡΙΖΑ ,και γιατί να τον θέλουν άραγε αφου έτσι κι αλλιώς τον θεωρούν “επικίνδυνο”. Μήπως για να υπάρχει αντιστοιχία με τη βούληση του λαού; Όταν συμμαχούσαν με το ΛΑΟΣ και έκαναν υπουργούς τον Βορίδη,τον Γεωργιάδη και τον Ροντούλη ρώτησαν το λαό;

Το δίλλημα κυβέρνηση τώρα ή καταστροφή δεν είναι υπαρκτό δίλλημα. Καταστροφή θα ήταν να υπάρξει κυβέρνηση που θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική, καταστροφή θα ήταν να εφαρμόσει την ίδια συνταγή έστω και με διαφορές στη δοσολογία.

Γιατί δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε οικουμενική κυβέρνηση;

Δεν έχει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ στα σχήματα που μαγειρεύονται για όλους τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Συνέχιση της πολιτικής του μνημονίου με ή χωρίς παραλλαγές και τροποποιήσεις είναι πολιτική  που οδηγεί στην καταστροφή. Δεν μπορεί να υπάρξει κοινός βηματισμός και κοινό όραμα με πολιτικές δυνάμεις που κατέστρεψαν τη χώρα. Όσοι θέλουν να συμπορευτούν ας το πράξουν. Δεν πρέπει να ανακατέψουμε την ελπίδα με τη συννενοχή. Ένα τέτοιο ανακάτεμα θα κόντυνε την ελπίδα και θα αδυνάτιζε και τη θέση μας στην Ευρώπη. Ο λαός που έδειξε το μπόι του σ’ αυτές τις εκλογές θέλησε τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι μέρος της λύσης και όχι μερος του προβλήματος και είναι βέβαιο ότι θα στηρίξει μέχρι τέλους αυτή του την επιλογή. Δεν έμειναν άλλωστε στη χώρα άλλες εφεδρείες για να σηκώσουν το σταυρό και να αντιπαλέψουν μια άλλη προοπτική, μια άλλη πορεία για τη χώρα.

 

Η επαναδιαπραγμάτεση άρχισε..

Αυτό που πρέπει να αφουγκραστεί ο λαός μας είναι ότι πίσω από τους εκβιασμούς, τις διαστρεβλώσεις , τις συκοφαντίες και τα ψέματα που κρύβουν οι μεθοδεύσεις των διερευνητικών εντολών, πίσω από τον εκωφαντικό θόρυβο των καναλιών η επαναδιαπραγμάτευση  επί της ουσίας ξεκίνησε. Το τραπέζι στρώθηκε , οι ενδιαφερόμενοι πήραν θέση και ανοίγουν τα χαρτιά τους: ο ελληνικός λαός από τη μια πλευρά που διαμήνυσε ότι δεν σκοπεύει η χώρα του να γίνει γερμανικό προτεκτοράτο, το κόμμα του μνημονίου και οι γνωστοί   θεσμικοί παράγοντες της ΕΕ και αντιπρόσωποι των δανειστών από την άλλη, που όπως ήταν αναμενόμενο εκβιάζουν και κινδυνολογούν, στο ένδιάμεσο για πρώτη φορά φωνές σύνεσης από  την Ευρώπη που κατανοούν την ανάγκη για μια άλλη πολιτική. Γύρω από το τραπέζι γνωστά ΜΜΕ προσπαθούν να θολώσουν το τοπίο ίσως επειδή κατέχουν παράνομα συχνότητες ή ίσως επειδή στην έκθεση της Black Rock, που ο κύριος Ολι Ρεν αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα, φαίνεται από που πήραν παράνομη χρηματοδότηση και με ποιανού εντολή.

 

Σκέψου ότι η ψήφος σου και μόνο, χωρίς ακόμα να έχει σχηματιστεί κυβέρνηση που θα της δώσει περιεχόμενο, επανέφερε και καθιέρωσε στο προσκήνιο αυτό που μόλις χθές θεωρούνταν αδιανόητο: Την “επαναδιαπραγμάτευση”. Ο πρώτος γύρος είναι σε εξέλιξη !

 

Εσύ έχεις τη δύναμη, εσύ καθορίζεις τις εξελίξεις !

 

Γιάννης Ταφύλλης

 

Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Γρεβενών.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ