Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Η εναλλακτική αφίσα… εκτίθεται και αντεπιτίθεται!

Από 1η Σεπτεμβρίου το fuit art café φιλοξενεί την έκθεση του Γιώργου Ανδρεάδη MOVIE POSTERS ROTTENSERIES


Όταν η γραφιστική διαπιστώνει την μεγάλη της αγάπη για τον κινηματογράφο, μπαίνει για λίγο (ως πολύ) στην υπηρεσία του. Και τότε ένας σινεφίλ γραφίστας αφιερώνει μέρος του ελεύθερου χρόνου του για να εφαρμόσει τα επαγγελματικά «κόλπα» του στην τέχνη της κινηματογραφικής αφίσας.

 

Ο Γιώργος Ανδρεάδης, ο δημιουργός των εναλλακτικών κινηματογραφικών αφισών, θα φιλοξενείται από την 1ηΣεπτεμβρίου μέχρι 1 Οκτωβρίου  στο fuit art café (Ηλία Φάσσα 2, Γρεβενά τηλ: 24620 24083), όπου θα εκτίθενται οι εξαιρετικές του συνθέσεις, και μιλά στο in2life για την κινηματογραφική του έμπνευση.

«Το project ξεκίνησε από την μεγάλη αγάπη που τρέφω για τον κινηματογράφο – βλέπω πολλές ταινίες κάθε εβδομάδα», μας λέει ο Γιώργος Ανδρεάδης όταν τον ρωτάμε πώς προέκυψε η σειρά σινε-αφισών. «Στην δουλειά μου εργάζομαι ως γραφίστας, αλλά δεν μου δίνονται τα περιθώρια να εκφράσω όλη μου τη δημιουργικότητα», αναφέρει, και μας εξηγεί πώς οι αγαπημένες του ταινίες – τολμάμε να πούμε και δικές μας – απέκτησαν αφίσες… made in Greece, χωρίς τις εμπορικές επιταγές της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αλλά καθαρά από το μεράκι ενός καλλιτέχνη.

 

Ο Ταξιτζήςφιγουράρει με την μοϊκάνα του που αναγράφει τον τίτλο της ταινίας, ο Εξορκιστής σχηματίζει έναν «ανίερο» σταυρό, ο Σκοτεινός Ιππότης συναντά τα χείλη του Τζόκερ και ο Μαύρος Κύκνος «ψαλιδίζει» με τα μέλη του σαν άλλος «μπαρτονικός» ήρωας.«Βασίστηκα πολύ στο κίνημα της μινιμαλιστικής αφίσας, η οποία κρατά σαν κεντρικό χαρακτηριστικό ένα βασικό στοιχείο της ταινίας για να τραβήξει την προσοχή του θεατή. Το νόημα της αφίσας φανερώνεται μόνο σε όσους έχουν δει την συγκεκριμένη ταινία, διαφορετικά δεν θα την “καταλάβουν”», μας λέει ο Γιώργος.

Όπως μας εξηγεί, αυτού του είδους οι αφίσες, που συγγενεύουν με τις αφίσες του ευρωπαϊκού σινεμά, ο οποίος μας συνηθίζει σε πιο εικαστικές συνθέσεις, πρωτοεμφανίστηκαν στην δεκαετία του ’60 και του ’70 – τις συναντάμε λ.χ. στις ταινίες του Χίτσκοκ. Φυσικά, το χάσμα μεταξύ αυτού του είδους και του χολιγουντιανού σινεμά, όπου η αφίσα πρέπει να υπακούει σε εμπορικά πρότυπα είναι τεράστιο.

Στην ερώτησή μας αν η τέχνη του αφισέρ είναι υποτιμημένη στην χώρα μας, ο Γιώργος Ανδρεάδης χαμογελά και απαντά: «Όλη η οπτική επικοινωνία είναι υποτιμημένη στην Ελλάδα. Και δεν μιλώ μόνο για τον κινηματογράφο – όπου κι αν πας, θα δεις κακές αφίσες». 

 

Οι πιστοί σινεφίλ και όχι μόνο δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα αυτή την έκθεση.

 

Info:
fuit art café
(Ηλία Φάσσα 2, Γρεβενά τηλ: 24620- 24083)
Από 01/09 έως 01/10

 

*Οι δηλώσεις του Γιώρβγου Ανδρεάδη φιλοξενήθηκαν σε παλιότερο άρθρο του Γιώργου Κόκουβα στοhttp://www.in2life.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ