Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Η απίστευτη ιστορία του ακέφαλου κοτόπουλου.

Όλοι γνωρίζουμε το μύθο του ακέφαλου καβαλάρη,  μονό που αυτός δεν υπήρξε ποτέ στην πραγματικότητα. Ο Mike όμως, το ακέφαλο κοτόπουλο υπήρξε. Πρόκειται για ένα κοτόπουλο που κατάφερε να ζήσει περίπου δύο χρόνια χωρίς κεφάλι.

Ο ιδιοκτήτης του Mike, Lloyd Olsen ο οποίος ζούσε στη Fruita, του Colorado, στις 10 Σεπτεμβρίου του 1945 θέλησε να σφάξει ένα κοτόπουλο για να καταλήξει στο πιάτο του το μεσημέρι. Το κοτόπουλο όμως είχε άλλη άποψη.

Κατά την απόπειρα αποκεφαλισμού ο Lloyd Olsen κατάφερε να χτυπήσει όλα τα λάθος (ή τα σωστά) σημεία για να αφήσει το κοτόπουλο χωρίς κεφάλι, αλλά ζωντανό. Στην αρχή ο ιδιοκτήτης δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, αφού ήξερε ότι τα κοτόπουλα μπορούν να περιφέρονται ακέφαλα έως και λίγα λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό τους.

O Mike όμως δε σταματούσε και ο Lloyd δε πίστευε στα μάτια του. Ήξερε ότι κρατούσε στα χέρια του την απόδειξη για ένα από τα πιο σπάνια και περίεργα περιστατικά του κόσμου.

Έτσι αποφάσισε να περιποιηθεί το κοτόπουλο και να το κρατήσει στη ζωή. Αφού δεν είχε πλέον κεφάλι, έπρεπε να βρει ένα τρόπο να το ταΐζει. Ξεκίνησε να του δίνει τροφή και νερό από το λαρύγγι. Παρατήρησε έκπληκτος ότι το κοτόπουλο έπαιρνε κανονικά βάρος.

Σύντομα ο Lloyd Olsen αποφασίζει να πάει με το ακέφαλο κοτόπουλο του στο πανεπιστήμιο της Utah. Οι επιστήμονες και οι ερευνητές, δε πίστευαν στα μάτια τους. Σύμφωνα με την αναφορά τους, ένας θρόμβος αίματος εμπόδισε το κοτόπουλο να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία. Σαν από θαύμα η λεπίδα άφησε το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου του και το αριστερό του αυτί πάνω στο σώμα του.

6 μήνες αργότερα η φήμη του ακέφαλου κοτόπουλου είχε εξαπλωθεί σε όλη την Αμερική. Άνθρωποι έσπευδαν από κάθε γωνιά των Η.Π.Α. για να το δουν. Η επίσκεψη κόστιζε 25 cents ενώ μία περίοδο ο Lloyd Olsen έφτασε να κερδίζει έως και 4.500 δολάρια το μήνα. Τα περιοδικά Life και Time φιλοξένησαν εκτενή αφιερώματα για τη μοναδική στο χρονικά ιστορία του Mike.

18 μήνες όμως αργότερα, ο Mike πέθανε σε ξενοδοχείο της Arizona. Η αιτία θανάτου; Ο Lloyd Olsen δε μπορούσε να βρει το σταγονόμετρο που καθάριζε τον οισοφάγο του κοτόπουλου.

Η ιστορία του Mike ήταν μοναδική. Από το θάνατο του κι έπειτα, μία φορά το χρόνο στη Fruita, τη γενέτειρα του Mike γίνεται ένα φεστιβάλ προς τιμή του ακέφαλου θρύλου με διάφορους διαγωνισμούς.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ