Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Επιστολή πολιτών για το σχέδιο πόλεως Γρεβενών : «Ο Δήμος Γρεβενών κρατάει δέσμια την περιουσία των δημοτών»

Από το  Σύλλογο  Ιδιοκτητών Ακινήτων Επεκτάσεως Σχεδίου Πόλεως Γρεβενών πήραμε προς δημοσίευση το παρακάτω κείμενο :

Κύριε Δήμαρχε,

Το Φεβρουάριο του 2013, κοινοποιήθηκαν στους περισσότερους από τους ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής επεκτάσεως του σχεδίου πόλεως πράξεις καταβολής εισφοράς σε χρήμα, με τις οποίες ο Δήμος Γρεβενών αναζητούσε υπέρογκα ποσά.

Σε Δημοτικό Συμβούλιο, που έλαβε χώρα με σκοπό  τη συζήτηση του θέματος αυτού, κατόπιν διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών, διατυπώθηκαν πολλές τεκμηριωμένες απόψεις και έντονες αμφισβητήσεις, σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού της εισφοράς σε χρήμα, την ορθότητα και τη νομιμότητα του υπολογισμού αυτού.

Επίσης, στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρχε δέσμευση από πλευράς του Δήμου, για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του σχεδίου, στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ενώ ξεκαθαρίστηκε, ότι το κόστος της μεταγραφής αυτής δεν συνδέεται με την εισφορά σε χρήμα.

Κατόπιν της διενέργειας του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα του σχεδίου πόλεως  «πάγωσε» και καμία ενημέρωση μέχρι σήμερα δεν υπάρχει για το θέμα αυτό.

Οι ιδιοκτήτες παραμένουν ανήσυχοι καθώς θεωρείται πιθανό ανά πάσα στιγμή,  να επανακοινοποιηθούν οι πράξεις επιβολής εισφοράς σε χρήμα, δημιουργώντας τεράστιο οικονομικό πρόβλημα σε πολλούς συμπολίτες μας.

Ο Δήμος Γρεβενών, οφείλει πριν τις εκλογές να ξεκαθαρίσει τη θέση του σε στα  ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία ολοκλήρωσης του σχεδίου πόλεως.

Ειδικότερα, ο Δήμος Γρεβενών, θα πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις στα παρακάτω θέματα:

–          Για ποιο λόγο μέχρι σήμερα, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία μεταγραφής του σχεδίου πόλεως στο Εθνικό Κτηματολόγιο, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ρητή δέσμευση γι΄αυτό.

–          Εάν θεωρεί ο Δήμος έγκυρο και νόμιμο τον υπολογισμό, που πραγματοποιήθηκε για τον καθορισμό της εισφοράς σε χρήμα από τις αρμόδιες επιτροπές.

–          Σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει για τον επανακαθορισμό της τιμής σε νόμιμα και πραγματικά για την εποχή επίπεδα.

–          Πότε και με ποιες προϋποθέσεις θα επανακοινοποιηθούν οι πράξεις εισφοράς σε χρήμα και αν θα κοινοποιηθούν με τα ίδια ποσά.

Ο Δήμος εθελοτυφλώντας σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα για την περιοχή, λόγω των εκλογών, ώστε να μην υπάρχει πολιτικό κόστος, συνεχίζει να κρατάει δέσμια την περιουσία των δημοτών, ενώ ταυτόχρονα συντηρεί την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα  των πολιτών, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν ενώπιον δυσβάσταχτων οικονομικών απαιτήσεων από το Δήμο.

Ο Σύλλογος μας, με την παρούσα, ζητά:

–          Να ξεκαθαριστεί η θέση του Δήμο στα παραπάνω θέματα, ώστε να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις και δεσμεύσεις

–          Να πραγματοποιηθεί εκ νέου ορθός υπολογισμός της εισφοράς σε χρήμα.

–          Να τηρήσει ο Δήμος τη δέσμευσή του, που αφορά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του σχεδίου πόλεως στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

–          Να καταβάλλεται η νέα, μετά τον επαναπροσδιορισμό της τιμής,  εισφορά σε χρήμα σταδιακά, από τους ιδιοκτήτες που θέλουν και μπορούν να εκμεταλλευτούν την ιδιοκτησία τους.

Γρεβενά, 13/1/2014

Με τιμή

Ο πρόεδρος

Σπυρίδων Κεχαγιάς

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ