ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΔΕΗ
ΔΑΜ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Επιλεκτικός…Μονόδρομος! -Άρθρο του Δημήτρη Ψευτογκά- (21/7/2011)

Η λύση της επιλεκτικής χρεοκοπίας μονοπώλησε τα ειδησεογραφικά δελτία των ΜΜΕ την τελευταία εβδομάδα.

Κάποιες αναφορές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου που ούτε «τυχαίες» ούτε «άσκοπες» ήταν, έδωσαν το έναυσμα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, «η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητάει σενάρια λύσεων που δεν είναι συμβατά με το εθνικό συμφέρον. Δεν έχει σαν επιλογή τη λύση της επιλεκτικής χρεοκοπίας, ούτε ξεκινάει τις διαπραγματεύσεις από αυτό το σημείο».

Στην πορεία των πολύπλοκων διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη εντός της Ε.Ε. για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο ζήτημα του ελληνικού χρέους έχουν γίνει και λάθη και παραλείψεις.

Κανείς όμως δεν μπορεί να προσάψει σε αυτή την κυβέρνηση και πρωτίστως στον πρωθυπουργό, ότι δεν προσπαθεί, δεν μάχεται ή ότι δεν έφερε καθόλου αποτελέσματα.

Κέρδισε τον απαραίτητο χρόνο, απέφυγε την χρεοκοπία και τις καταστρεπτικές της συνέπειες, δημιούργησε όλο εκείνο το πλαίσιο το οποίο τώρα φαίνεται να το αποδέχονται πολλοί και απρόσμενοι σύμμαχοι, που αντιμετωπίζουν ίδιους και μεγαλύτερους κινδύνους, όπως οι Η.Π.Α, από την ασυδοσία των αγορών και τον «Μινώταυρο» του χρέους.

Η κυβέρνηση τελικά, φαίνεται ότι καθόρισε την «κόκκινη γραμμή» , περιγράφοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο προσδιορίζεται από την μείωση του επιτοκίου των δανείων, την επιμήκυνση της αποπληρωμής του και την διασφάλιση του εισοδήματος των ελλήνων πολιτών και των καταθέσεών τους και αρνούμενη να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση για το ποια θα ήταν επιθυμητή λύση για την Ελλάδα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια ιστορική καμπή.

Όχι μόνο η χώρα, αλλά η Ευρώπη και ολόκληρο το Ευρωπαϊκό εγχείρημα του Ευρώ.

Το ιδεολόγημα του «χρέους» δεν πρέπει επ’ ουδενί να μετατραπεί σε μια νέα ιδεολογία της εποχής μας.

Η κρίση χρέους που πλήττει την κοιτίδα του καπιταλισμού, τις Η.Π.Α, και την Ε.Ε (ιδιαίτερα τον Μεσογειακό Νότο), είναι μια βαθειά κρίση του ίδιου του συστήματος.

(Καλό είναι να ξαναθυμηθούμε και τις αναλύσεις του Ανδρέα Παπανδρέου για την αντίθεση Βορρά- Νότου, που τώρα έρχεται εντόνως στο προσκήνιο, εξαιτίας της ανικανότητας της ηγετικής ομάδος, για μια ενοποιημένη δημοκρατική ομοσπονδιακή Ευρώπη των λαών με κοινή άμυνα, εξωτερική πολιτική, κοινή οικονομία και κυρίως αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.) Ο επεκτατισμός των αγορών και η κίνηση των κεφαλαίων, ως ικανή και αναγκαία συνθήκη, ανάπτυξης και επιβίωσης του συστήματος, έσπασε τα όρια μιας ισορροπημένης και ελεγχόμενης δράσης.

Η αχαλίνωτη και ασύδοτη λειτουργία των αγορών και η μετατροπή των κεφαλαίων σε υπερεθνικά, απρόσωπα, επιθετικά, εξόχως κερδοσκοπικά και χωρίς παραγωγική αντιστοίχιση, άυλα και με νοοτροπία σκληρού τζόγου, έχουν θορυβήσει ακόμα και τους δημιουργούς και στυλοβάτες του συστήματος.

Η αυτονομημένη και χωρίς κανόνες λειτουργία του εργαλείου, απειλεί με κατάρρευση όλο το Δυτικό πολιτικοϊδεολογικό και οικονομικό εποικοδόμημα!

Το «ελληνικό πρόβλημα» μοιάζει με το φτερούγισμα μιας πεταλούδας που είναι έτοιμο να διαταράξει την ισορροπία του χάους της παγκόσμιας οικονομίας.

Η αναζήτηση παραγωγικών ευκαιριών και οι επενδύσεις για την προσδοκώμενη ανάπτυξη και τα εξ αυτής κέρδη, αντικαταστάθηκαν από τα κέρδη του προσδοκώμενου κινδύνου κατάρρευσης και χρεοκοπίας!

Εδώ κρύβεται η εκτροπή και η καρκινική συμπεριφορά των νέων χρηματιστηριακών πρακτικών και των ασφαλίστρων κινδύνου.

Πέραν τούτου, υπάρχει και μια άλλη πραγματικότητα.

Η πολιτική είναι αδύνατο να ελέγξει την αγορά και την οικονομία.

Τους κανόνες, τους όρους και τους πολιτικούς, τους επιβάλλει η αγορά!

Έχουμε επικυριαρχία του αντικειμένου πάνω στο υποκείμενο, του δημιουργήματος στον δημιουργό!

Δημιουργείται μια κατάσταση πολέμου όπου αθόρυβα, κατατρώγεται χώρα, χώρα, χωρίς αίματα και βόμβες και δημιουργείται μια παγκόσμια απεχθής οικονομική δικτατορία που εξαθλιώνει την ανθρώπινη φύση και μηδενίζει όλες τις ανθρώπινες κατακτήσεις, αρχές και αξίες… Παρανοϊκό, μα αληθινό!

Η Ευρώπη, τι κάνει;

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες παρακολουθούν απλά τον επερχόμενο τρόμο συνηθισμένοι από εικονικές πραγματικότητες και αναλύσεις τεχνοκρατών, αδυνατώντας να δουν μακρύτερα από την μύτη τους!

Η συμπεριφορά αυτή μας φέρνει στην μνήμη την άνοδο του φασισμού και του ναζισμού και τις τρομακτικές συνέπειες που πλήρωσε η ανθρωπότητα από την αδυναμία και το χάιδεμα των τότε «ηγετών» που προσδοκούσαν με τις «λυκοσυμμαχίες» και την υποχωρητικότητα να κατευνάσουν το θηρίο και να μοιραστούν κέρδη….

Ας τους αφυπνίσουν οι λαοί, πριν είναι αργά!

Μέσα σε αυτό το πρωτοφανές κλίμα αβεβαιότητας και κρίσης εμπιστοσύνης, σε ένα αποσταθεροποιημένο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, η Ελληνική Κυβέρνηση δίνει μεθαύριο μια ακόμα μάχη με επιμονή και με αποφασιστικότητα για την σωτηρία και την αλλαγή της χώρας.

Η δοκιμασία που υφίστανται οι πολίτες είναι πρωτοφανής!

Η στάση τους απέναντι στο πολιτικό σύστημα και τα κόμματα ή τα ποσοστά πρόθεσης ψήφου που αναφαίνονται σε τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι το έλασσον. Το μείζον είναι να πετύχουμε, αλλιώς δεν θα υπάρχουμε.

Και αυτό δεν αφορά το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση του Γ.Α. Παπανδρέου.

Μας αφορά όλους!

Δημήτρης Ψευτογκάς

Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ 2007 και 2009

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης

Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΩΛΈΙΤΑΙ ΣΠΙΤΙ 100 τ.μ.
ENOIKIAZETAI ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΔΙΧΩΡΗ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΥΑΡΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
PINDOS PALACE
Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ