Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της VALPAK στη Δεσκάτη

Αίσιο τέλος είχε η πρωτοβουλία του δημάρχου Δεσκάτης κ. Νίκου Μίγκου και του πρώην βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο νομό Γρεβενών κ. Κυριάκου Ταταρίδη για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της VALPAK στη Δεσκάτη, καθώς ο Ελληνικός Στρατός θα προχωρήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε νέες παραγγελίες από το συγκεκριμένο εργοστάσιο, στο οποίο αναμένεται να απασχοληθούν 100 εργάτριες από τη Δεσκάτη και τις γύρω περιοχές.

 

 

 

Μετά από μεγάλες προσπάθειες της δημοτικής αρχής Δεσκάτης με την άμεση συμπαράσταση του Συλλόγου Γυναικών Δεσκάτης, του Σωματείου Οικοδόμων Δεσκάτης και του Εργατικού Κέντρου Γρεβενών, η VALPAK θα επαναλειτουργήσει, δίνοντας δουλειά σε 100 γυναίκες της Δεσκάτης, η οποία μετά την εγκατάλειψη της καπνοκαλλιέργειας πλήττεται από μεγάλη ανεργία.

 

Η τελική απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά από πολύμηνη διαδικασία, κατά την οποία οι στρατιωτικές υπηρεσίες εξέθεσαν τις απόψεις τους γνωμοδοτώντας υπέρ της παραγγελίας πολεμικού υλικού από την VALPAK.

 

Σύσκεψη στο Υπ. Εθνικής Άμυνας

 

Σε σχετική σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Τρίτη 12 Οκτωβρίου ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, μετά από συντονισμένες ενέργειες των κκ. Μίγκου και Ταταρίδη, αποφασίστηκε η λειτουργία της επιχείρησης στη Δεσκάτη από το πρόγραμμα των αντισταθμιστικών οφειλών, με αποτέλεσμα το δημόσιο να μην επιβαρυνθεί ούτε κατά ένα ευρώ.

 

Έτσι, το κόστος θα καλυφθεί από εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες με αυτόν τον τρόπο θα εξοφλήσουν οφειλές λόγω αντισταθμιστικών υποχρεώσεων από πωλήσεις πολεμικού υλικού. Ήδη, η VALPAK, όπως συμφωνήθηκε, ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με εταιρεία του εξωτερικού για την έναρξη της νέας φάσης παραγωγής στρατιωτικών ειδών.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν – εκτός των κκ. Μίγκου και Ταταρίδη – ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κ. Γουβάλας, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος κ. Λυμπέρης, ο διευθυντής των αντισταθμιστικών οφειλών κ. Η. Πετρόπουλος, ο διευθυντής του γραφείου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) και ο πρόεδρος της VALPAK Α.Ε. κ. Αθανάσιος Τσιούκας.

 

Ενίσχυση του εισοδήματος και τόνωση της οικονομίας

 

Εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο δήμαρχος Δεσκάτης τόνισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να συνεισφέρει στην μείωση της ανεργίας, η οποία μαστίζει την Δεσκάτη και προκαλεί μεγάλο κύμα εσωτερικής μετανάστευσης.

 

«Σκοπός μας είναι οι συμπολίτες μας να μένουν στον τόπο μας, ο οποίος τους εξασφαλίζει καλές συνθήκες διαβίωσης. Δουλεύουμε καθημερινά και συστηματικά, προκειμένου να δώσουμε προοπτική στον Δήμο Δεσκάτης», υπογράμμισε ο κ. Μίγκος, επισημαίνοντας ότι με την επαναλειτουργία της VALPAK όχι μόνο θα ενισχυθεί το εισόδημα πολλών οικογενειών της Δεσκάτης, αλλά και θα τονωθεί η τοπική οικονομία.

 

Επιστολή στον υπ. Εθνικής Άμυνας

 

Η δημοτική αρχή κινήθηκε εδώ και καιρό προς την κατεύθυνση της επαναλειτουργίας του εργοστασίου της VALPAK στη Δεσκάτη. Συγκεκριμένα, στις 17 Ιουνίου 2010 ο δήμαρχος Δεσκάτης απέστειλε επιστολή προς τον κ. Βενιζέλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για την σημασία που έχει η επαναλειτουργία του εργοστασίου. Η συγκεκριμένη επιστολή υπογράφεται επίσης από την πρόεδρο των Συλλόγων Γυναικών Δεσκάτης, τον πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Δεσκάτης και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Γρεβενών.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ