Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Καστοριά

 

Ε

πίσκεψη πραγματοποίησε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Μόσχο Κορασίδη και τον  αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να δει από κοντά μια  σειρά εγγειοβελτιωτικών έργων του υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

1 2 3 4

Κατά την παρουσία του στην περιοχή παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο  Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής Φιλώτας Ταλίδης, ο Δήμαρχος Νεστορίου,  η Εκτελεστική Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αναστασία Τσάτσου, πρώην Δήμαρχοι της περιοχής και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Νεστορίου.

 

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι   ο Υπουργός επισκέφτηκε  το Φράγμα του Νεστορίου όπου σε δηλώσεις του σημείωσε  μεταξύ άλλων ότι «… Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση για την περιοχή   με πολλαπλά οφέλη σε ότι αφορά την άρδευση των αγρών, την σωστή διαχείριση του νερού, τη χρήση του για παραγωγή ρεύματος μέσω υδροηλεκτρικού σταθμού κλπ., όπου θα  αναβαθμίσει την παραγωγική διαδικασία της περιοχής. Παράλληλα,  θα δίνεται η δυνατότητα παραγωγής εντατικών καλλιεργειών υψηλής παραγωγής (καλαμπόκια φασόλια, τριφύλλι), όπου έμμεσα θα βοηθήσουν και την κτηνοτροφία του τόπου. Ακόμη, η μεγάλη τεχνητή  λίμνη  που θα δημιουργηθεί, περίπου 800 στρεμμάτων επιφάνειας, θα βοηθήσει  τόσο τουριστικά  την περιοχή αλλά θα μπορεί να υποστηρίξει και το έργο της δασοπυρόσβεσης του ορεινού όγκου του Γράμμου, όταν αυτό απαιτηθεί..»

 

Στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να γίνει ότι είναι δυνατόν  για να βοηθήσουν την περιοχή σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, καθώς πιστεύουν ότι ο πρωτογενής τομέας έχει μεγάλες δυνατότητες και μπορεί πραγματικά να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής.

 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής  εφόσον καλωσόρισε στην περιοχή τον Υπουργό και τους συνεργάτες του, τόνισε ότι : «Ως πολιτικοί κάνουμε πράξη πάντοτε σε στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες μας, τις προσδοκίες, τις ευαισθησίες και τις δυνατότητες που δίνονται για να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία, τόσο εδώ όσο και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας». Και συνέχισε λέγοντας «Ήδη έχουμε ετοιμότητα  και ωριμότητα για την επόμενη προγραμματική περίοδο που ξεκινά σε λίγους μήνες και η στενή και ουσιαστική συνεργασία και σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε υπηρεσιακό, δίνουν καρπούς και αποτελέσματα.» Συνεχάρη  στη συνέχεια τους τεχνικούς των αναδόχων εταιρειών αλλά και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων  της ΠΕ Καστοριάς που επιταχύνουν και εκτελούν ένα τόσο σημαντικό έργο.

Πολύ σημαντική χαρακτηρίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο, η παρουσία του Υπουργού στο μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στην περιοχή, ο οποίος πριν δυο εβδομάδες περίπου υπέγραψε ουσιαστικά το διαγωνισμό για την εκπόνηση της μελέτης  του αρδευτικού δικτύου Νεστορίου, προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπου θα δίνει τη δυνατότητα άρδευσης σε 72.000 στρέμματα. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τόσο τον ίδιο τον Υπουργό όσο και τον αναπληρωτή του, τον κ. Χαρακόπουλο, διότι όπως σημείωσε ο κ. Σαββόπουλος «πριν από ένα χρόνο είχε γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα να χρηματοδοτηθεί η μελέτη του αρδευτικού Νεστορίου, που  ήταν ενταγμένη από το 2009, γιατί πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια στα έργα. Και αν δεν είχαμε αυτήν την ετοιμότητα και τη δημοπράτηση της συγκεκριμένης μελέτη, η ολοκλήρωση του έργου θα καθυστερούσε 6-7 χρόνια».

 

Έπειτα, ο Υπουργός και αποστολή του,  επισκέφτηκαν τη Διποταμία όπου παραβρέθηκαν σε συνάντηση με γεωργο-κτηνοτρόφους της περιοχής και αναφέρθηκε σε θέματα που άπτονται του αγροτικού τομέα. Ο Δήμαρχος Νεστορίου από την πλευρά του, έθεσε ως αίτημα,  την τροποποίηση της μελέτης κατασκευής του έργου, ώστε να αξιοποιηθούν και τα δύο ποτάμια και όχι μόνο το ένα, με τη μετακίνηση του φράγματος κατάντη, πρόταση, που ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησής της, ενώ παράλληλα  μετέφερε και τις ανησυχίες των κατοίκων για το θέμα της ασφάλειας που αντιμετωπίζει η περιοχή.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ