Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Επίκαιρα και ανεπίκαιρα!

Πέρασε το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

Αυτό της Θεσσαλονίκης και της Διεθνούς Έκθεσης.

Με ανεβασμένο το πολιτικό θερμόμετρο και απούσα την αίγλη του παρελθόντος.

Ολόκληρες κυβερνήσεις μετακόμιζαν στη Θεσσαλονίκη….

Μαζί τους και μια σειρά παρατρεχάμενων, αργόσχολων και αργόμισθων κρατικών αξιωματούχων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, του χαώδους, του υπερτροφικού και τρυφηλού, που αντί να ασχοληθεί με την ανάπτυξη, την προβολή και αξιοποίηση των στρατηγικών μας πλεονεκτημάτων- και πώς να συμβεί τούτο σε μια εβδομάδα-με περισσή σχόλη και απληστία κατέκλυζε τα γνωστά κέντρα διασκέδασης και γαστριμαργικής απόλαυσης, όπου ως γνωστόν, υπερέχει ποιοτικώς η «συμπρωτεύουσα»…

Κυρίαρχο ρόλο κατείχαν οι επισκέψεις, ομιλίες και συνεντεύξεις του εκάστοτε πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίες πολλές φορές καθόριζαν και τις πολιτικές εξελίξεις…

Σημαντικές εμπορικές συμφωνίες και νέα προϊόντα, μεγάλος αριθμός εκθετών (ιδίως προ της κατάρρευσης του ανατολικού μπλοκ)και επισκεπτών, μαζί με μια σειρά ακολουθούμενων σημαντικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, έδιναν έναν άλλο τόνο στη Θεσσαλονίκη….

Σήμερα η γενικότερη πολιτική κατάσταση, κρίση χρέους, Δ.Ν.Τ, εν μέσω μιας παγκοσμιοποημένης ασυδοσίας των αγορών και καταστροφικής κερδοσκοπίας που συνυπάρχει με θεσμική και αξιακή κρίση και του πολιτικού συστήματος και της κοινωνικής διάρθρωσης , δεν προσφέρεται για την ελαφρότητα του ‘ένδοξου», πλήν όμως καταστροφικού παρελθόντος…

Αν συνυπολογίσουμε την συνεχή, σαφή και σκόπιμη εμπορική και αναπτυξιακή υποβάθμιση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και την εμφάνιση νέων πολιτικών ηθών, την Μαζική Έκθεση Διαμαρτυρομένων πολιτών, οργανώσεων και της «καμουφλαρισμένης» κομματικής πεζοδρομιακής αντιπαράθεσης, τις χιλιάδες των αστυνομικών δυνάμεων που απαιτούνται για την τήρηση της τάξης, τα επεισόδια, τα δακρυγόνα, τους καπνούς , τις φωτιές και το φόβο που οδηγεί τους μεν Θεσσαλονικείς σε μαζική έξοδο προς την Χαλκιδική και τους δε άλλους επισκέπτες στην αποστροφή και στην αποφυγή, αβίαστα φθάνουμε στο ερώτημα, προς τι όλα τούτα, που οδηγεί στο αβίαστο συμπέρασμα της καταργήσεως αυτής της μορφής ΔΕΘ, και της δημιουργίας ενός νέου και ανατρεπτικού αναπτυξιακού και παραγωγικού θεσμού συνεχούς λειτουργίας πέραν του αστικού ιστού της πόλης!

Η πολιτική επικαιρότητα και τα επιτελεία των κομμάτων μη συνυπολογίζοντα τις λαϊκές βουλές και αντοχές, έχουν σχεδιάσει την στρατηγική τους με μόνο στόχο, την φθορά του αντιπάλου για την κατάκτηση της πολύφερνης νύφης, της εξουσίας.

Αντί να πουν τον τρόπο εξόδου από την κρίση και να βάλουν πλάτη, την κρίσιμη αυτή εθνική στιγμή, και να κάνουν την υπέρβαση, μένουν στα χαρακώματα της σήψης, της καταστροφής και του διχασμού.

Ο προβληματισμός, οι χαμηλοί τόνοι, η σοβαρότητα που εξέπεμψε η πρωθυπουργική ομιλία στα εγκαίνια της ΔΕΘ, μαζί με την αγωνία ενός μοναχικού και ασυμβίβαστου μαχητή, έδωσε και το περίγραμμα της σκληρής δουλειάς και των θυσιών που πρέπει να υποβληθεί ο ελληνικός λαός για να φέρει επιτυχώς σε πέρας, τον στόχο προάσπισης και σωτηρίας του δικαιώματος της νέας γενιάς των Ελλήνων και των επόμενων, να ζήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο που δεν θα τον έχουμε υποθηκεύσει εμείς ,τον οποίο θα ορίζουν αυτοί μαζί με όλους τους ευρωπαίους και παγκόσμιους πολίτες.

Στην πορεία αυτή χρειάζεται και λαϊκή συμμετοχή και αποκέντρωση και διάλογο και όχι αποφάσεις-εντολές σε κλειστές θύρες από αφέντες προς υπηκόους…

Για να γίνουν όλα αυτά και να βγούμε από την κρίση, απαιτείται η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος στις αρχές του 2012 και η εξάλειψη της παθογένειας και των αιτίων του ελλείμματος και ιδιαίτερα του υπερτροφικού και αναποτελεσματικού δημόσιου τομέα.

Αυτή είναι η μια και μοναδική προϋπόθεση που μπορεί να οδηγήσει στην εμπιστοσύνη των αγορών και της Ευρώπης και στην ανάπτυξη.

Μόνο με επενδύσεις, ανάπτυξη και διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, υπάρχει φώς και ελπίδα!

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταργήσουμε τα πάντα και να οδηγηθούμε στο άλλο άκρο ενός ανάλγητου άκρατου φιλελευθερισμού.

Το λέμε αυτό γιατί είμαστε στη χώρα των άκρων και του άσπρου –μαύρου.

Το μέτρο εξέλιπε προ πολλού…

Φαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος να συμβάλλει στη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων και του καταλλήλου κλίματος, προς την κατεύθυνση αυτή, της ανάπτυξης και της προόδου.

Το παράδειγμα της Πορτογαλίας δεν μας δίδαξε τίποτε!

Ο κ. Σαμαράς, που δεν είναι νέος, φέρελπις και ανατρεπτικός, μιας και πρωταγωνίστησε από κορυφαίες θέσεις, στις χειρότερες κυβερνήσεις και πριν δύο δεκαετίες(κυβέρνηση Μητσοτάκη) και πρόσφατα στην δεύτερη κυβέρνηση Καραμανλή, δεν επανέφερε τον αξιοθαύμαστο μηδενισμό του χρέους, αλλά τον αίσχιστο λαϊκισμό ψευδών και ανέφικτων υποσχέσεων ενός πελατειακού και παρωχημένου κράτους- αγελάδα, που μας έχει καταδικάσει στις «εφτά πληγές» του Φαραώ!

Οι εκλογές που δειλά ζητάει, δεν θα λύσουν το πρόβλημα.

Θα επιτείνουν και το προσωπικό του και της χώρας.

Η δεξιά πολυκατοικία δεν μπορεί να εμφανίσει την απαραίτητη δυναμική και συνοχή!

Η ακυβερνησία θα επιτείνει το έλλειμμα και θα φέρει πιο κοντά την χρεωκοπία.

Και τότε δεν θα περιοριστούμε στο «απλώς επτωχεύσαμε»!

Θα είναι οδυνηρό, σκληρό και απάνθρωπο!

Για τους περισσότερους!

Δημήτρης Ψευτογκάς

ΥΠ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ 2007 και 2009

Υπ. Αντιπεριφερειάρχης

Περιφερειακός Συμβουλος Δυτικής Μακεδονίας

Υστερόγραφο:

Η αναμενόμενη επίσκεψη στα Γρεβενά,στις 23/9, του Παναγιωτάτου,Οικουμενικού Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου,μιας παγκόσμιας ακτινοβολίας πνευματικής προσωπικότητας και ηγέτη της Ορθοδοξης Εκκλησίας μας, μας περιποιεί ιδιαίτερη τιμή χαρά και παρηγορία!

Τον καλωσορίζουμε απο βάθους καρδίας και του ευχόμεθα καλή διαμονή και ευόδωση του Αποστολικού του έργου!

Δημήτρης Ψευτογκάς

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ