Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις απάτης σε βάρος ιερέων, στην περιοχή της Φλώρινας

Συνελήφθησαν στη Χαλκίδα, ο «εγκέφαλος» και δύο ακόμη μέλη εγκληματικής ομάδας, που εξαπατούσε ιερείς σε διάφορες περιοχές της επικράτειας ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

 

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης σε βάρος ιερέων που έλαβαν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε περιοχές της Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας παρείχαν στοιχεία για συγκεκριμένο δράστη στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, το οποίο αξιοποιώντας κατάλληλα αυτά και  προανακριτικό υλικό, που συνέλλεξαν στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την Τετάρτη  (21-03-2012) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, τρία (3) μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων, σε όλη την επικράτεια.

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 46, 35 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε απάτες σε βάρος ιερέων, ενώ αναζητούνται από τις Αστυνομικές Αρχές οι συνεργοί τους.

Ειδικότερα, οι τρεις συλληφθέντες είχαν συστήσει, με άγνωστο μέχρι τώρα αριθμό συνεργών τους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, εντόπιζε ιερείς σε όλη την επικράτεια και επικοινωνούσε μαζί τους, μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων.

Κατά την επικοινωνία, οι δράστες προφασίζονταν ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς, που εκπροσωπούσαν Εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς ή ανταποκριτές του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας Δημοσίων Υπαλλήλων και παραθέτοντας ψευδή στοιχεία, έπειθαν τους παθόντες – ιερείς να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους.

Το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τις μέχρι τώρα εξιχνιασθείσες υποθέσεις, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των  (9.130) ευρώ.

Επίσης σε βάρος του 35χρονου δράστη ο οποίος φέρεται να κατέχει αρχηγικό ρόλο έχουν σχηματισθεί παρόμοιες δικογραφίες εξαπάτησης ιερέων από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας για πράξεις που είχαν λάβει χώρα κατά το παρελθόν σε όλη την επικράτεια (π.χ. Ρέθυμνο, Ρόδος, Λέσβος, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κ.λ.π.).

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας,  στους δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) βιβλιάρια τραπεζών, μία (1) κάρτα αναλήψεων μετρητών τραπέζης, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και το χρηματικό ποσό των (4.730) ευρώ.

Επίσης πραγματοποιήθηκε έρευνα από την ίδια Υπηρεσία, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, σε δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμενε ο 35χρονος στη Χαλκίδα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε βιβλίο με διευθύνσεις και τηλέφωνα επικοινωνίας όλων των ενοριών της Ελλάδας ανά Μητρόπολη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (22-03-2012) το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανακάλυψη και σύλληψη των υπόλοιπων μελών της εγκληματικής ομάδας καθώς και για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης ιερέων.

 

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ