Εναλλακτική καλλιέργεια στην Ισπανία το μαύρο σκόρδο
Θετικά ήταν τα συμπεράσματα για την καλλιέργεια του μαύρου σκόρδου στην Ισπανία λόγω των καινοτόμων μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν και των οικονομικών αποδόσεων χάρη στις εξαγωγές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ανδαλουσιανού Ινστιτούτου Αγροτικής Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης κ. Βίκτορ Ορτίζ. Τα αποτελέσματα της εναλλακτικής αυτής καλλιέργειας παρουσιάστηκαν στην Κόρντομπα.
Το μαύρο σκόρδο θεωρείται ότι κερδίζει έδαφος σε σχέση με το λευκό σκόρδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά έχει πλημμυρίσει από το φθηνό λευκό σκόρδο από την Κίνα και το μαύρο βρίσκεται στον αντίποδα. Η φήμη του μαύρου σκόρδου έως τώρα στην αγορά και στους καταναλωτές μπορεί να χαρακτηριστεί θετική αφού έχει περισσότερες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία από το λευκό σκόρδο και δεν μυρίζει, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ το μαύρο σκόρδο παρουσιάζει εντυπωσιακή αποδοχή από μεγάλη μερίδα καταναλωτών.
www.agronews.gr
- Προηγούμενο 900 παιδιά-«φαντάσματα» στα φανάρια
- Επόμενο Νέοι Έλεγχοι στο Παράνομο Εμπόριο Ζώων του Σχιστού