Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης: Εκδηλώσεις για τον εορτασμό του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με τη συνεργασία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τη συμβολή της 112 Foundation, διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ανοιχτή εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.) και ημερίδα με θέμα τον αριθμό 112. Η ανοιχτή εκπαίδευση, στην οποία μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου από τις 12.00 το πρωί έως τις 15.00 στην Πλατεία Αριστοτέλους (στο ύψος της οδού Μητροπόλεως), ενώ η ημερίδα την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρες 10.00 – 13.30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης. Στην ανοιχτή εκπαίδευση ΚΑΡ.Π.Α. θα παρουσιαστούν οι πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής και, ταυτόχρονα, θα γίνει επίδειξη χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Το 112, που σύμφωνα με το τελευταίο σχετικό Ευρωβαρόμετρο του Φεβρουαρίου 2013 ήταν σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα, λειτουργεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνδέει μέσω κινητών και σταθερών τηλεφώνων τους πολίτες που κινδυνεύουν από τραυματισμό, πυρκαγιά ή εγκληματική ενέργεια με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστική, αστυνομία). Ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στην καρδιακή ανακοπή, τη σημαντικότερη στατιστικά αιτία κλήσης του 112 πανευρωπαϊκά.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με αφορμή την ευρωπαϊκή ημέρα του 112, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου, και έχουν ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για το 112 και τη δυνατότητα της συμμετοχής του στην εκπαίδευση της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα παρήγαγε το 2013 τρία τηλεοπτικά σποτ για το 112 τα οποία έχουν υιοθετηθεί επίσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είναι υποψήφια για βράβευση στην κατηγορία «Εκπαίδευση» στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων για το 112 που θα ανακοινωθούν στις 2 Απριλίου 2014 στην Βαρσοβία (Πολωνία) (διατίθενται σε υψηλή ανάλυση στη διεύθυνση http://correctproductions.com/112_FINALS/ και σε χαμηλότερη στο http://www.youtube.com/watch?list=PLAKZ6KY4I7m_h1QtiJxNLr7OZ4fIjL3S0&v=Yu5DFeXCk_g

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ