Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

«Εκρηκτικό» μείγμα η αιθαλομίχλη από τα τζάκια και η «σκόνη της Σαχάρας»

 

Υπερβάσεις που συγκλίνουν με τα επίπεδα τιμών που καταγράφηκαν τις μέρες των Χριστουγέννων παρατηρήθηκαν τη Δευτέρα στην ατμόσφαιρα ως αποτέλεσμα μεταφοράς σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Αν και τα στοιχεία των μετρήσεων είναι 24ωρα  πληροφορίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος, αναφέρουν ότι τις πρωινές ώρες έως και το μεσημέρι οι δείκτες των αιωρούμενων σωματιδίων προσέγγισαν τα επίπεδα των 170 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο, που ήταν από τις υψηλότερες μετρήσεις του Δεκεμβρίου στην Αττική, ως αποτέλεσμα όμως του νέφους της αιθαλομίχλης.

Η ίδια εικόνα αναμένεται και σήμετα, γι’ αυτό και στο υπουργείο έχει σημάνει συναγερμός και συνιστούν να υπάρξει περιορισμός των ανθρωπογενών πηγών ρύπανσης (καύση βιομάζας) σε τζάκια ή λέβητες θέρμανσης. Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΚΑ σημειώνει ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις καταγράφηκαν σε όλες τις θέσεις μέτρησης του δικτύου σταθμών της περιοχής Αθηνών, ενώ οι τιμές των αέριων ρύπων διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Όπως σημειώνουν, σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης μεταφοράς σκόνης του Πανεπιστημίου Αθηνών και τα στοιχεία της ΕΜΥ, η συμμετοχή σωματιδίων φυσικής προέλευσης στις διαμορφούμενες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων είναι ιδιαίτερα σημαντική και είναι αποτέλεσμα της μεταφοράς σκόνης από τη Βόρεια Αφρική (έρημος Σαχάρα).

Το φαινόμενο αυτό χαρακτηρίζεται αρκετά σύνηθες γι’ αυτήν την εποχή, λόγω μετεωρολογικών συνθηκών που ευνοούν τη μεταφορά αυτή (ισχυροί άνεμοι του νοτίου τομέα).

Στο παρελθόν άλλωστε η χώρα μας χρησιμοποίησε ως επιχείρημα στην ΕΕ την μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα, προκειμένου να αποφύγει πρόστιμα και να δικαιολογήσει τις συνεχείς υπερβάσεις στα όρια και την συχνότητα των αυξημένων δεικτών.

 

www.to-mati.gr

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ