Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Εκκρεμότητες και δεσμοί

Øçöïöïñßá ãéá ôïí êñáôéêü ðñïûðïëïãéóìü ôïõ 2014, ôá îçìåñþìáôá ôçò ÊõñéáêÞò 8 Äåêåìâñßïõ 2013. (EUROKINISSI/ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÏÕËÏÓ)

Ολα κυλούσαν θαυμάσια …
Τίποτα δεν προμήνυε το τέλος της βραδιάς…
Ο πληθωρικός αντιπρόεδρος με δεδομένη την “έξυπνη”απουσία του πρωθυπουργού δεν έχασε καιρό “κατέλαβε” το έδρανό του και ξεδίπλωσε το πλούσιο ρητορικό του ταλέντο…
Κονιορτοποίησε αμείλικτα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παρά τους ελιγμούς των προτάσεων μομφής, έπεσε στα βράχια και κέρδιζε μια μεγάλη ψηφοφορία επαναφέροντας στο στρατόπεδο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δύο παλιούς φίλους, θερμούς υποστηρικτές και μετέπειτα αντιπάλους και πάλιν “φίλους”….
΄Ανθρωπος των ειδικών αποστολών και των πολλών ικανοτήτων ο Ε.Β Βενιζέλος πρίν τον τελικό θρίαμβο, δέχτηκε δυο φίλιες μαχαιριές από δύο σημαίνοντες προέδρους:
Τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που όποιος τον παρακολουθεί έχει εκφράσει δημόσια και πολλές φορές τις θέσεις του για τις τράπεζες και τον τέως πρόεδρο της Βουλής που χρόνια τώρα τα έχει βάλει με τους διαπλεκόμενους των τραπεζιτών, των ΜΜΕ και των μεγαλοεργολάβων του Δημοσίου…
Αιτία για όλα αυτά η απόφαση του ΓΑΠ να μην ψηφίσει το 2ο άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες και του Απ. Κακλαμάνη να ψηφίσει “παρών”….
Η αντίδραση κατα τις δημοσιογραφικές πληροφορίες έντονη και οργίλη διανθισμένη με “Γαλλικά”!
Στις τηλεοπτικές κάμερες φάνηκε ανοίκεια η επίθεση στον Α. Κακαλαμάνη που ψύχραιμα κατάπινε τις ύβρεις με την βοήθεια ενός ποτηριού νερού….
Παρορμητικός πάντοτε ο κ. Αντιπρόεδρος…
Από έναν εκσφενδονισμένο καφέ κάποτε κάηκε πραγματικά!
Από μια βιασύνη και ένα “Ζάπειο” δηλώσεις, ζεματίστηκε και έχασε την αρχηγία τη βραδιά της ήττας και της σύγχισης του 2007….
΄Εκτοτε “διορθώθηκε” και έγινε πιο προσεκτικός τακτικιστής….
Αποστολικός, πιστός, εργατικός, τολμηρός και κρυψίνους….
Ότι έγινε και τον ωφέλησε, τα ξέρει μόνο το αεροπλάνο της επιστροφής από τις Κάνες και φυσικά ο κ. Παπανδρέου!
Τώρα από την πίεση του “ταλέντου” που ασφυκτιά ανάμεσα στις “μετριότητες” δεν μπορεί να χωνέψει ότι κάποιοι του την “έφεραν”…
Πρώτον δεν πήγαν να του εξομολογηθούν τι θα ψηφίσουν!
Δεύτερον εξέθεσαν όλους τους άλλους συνειδητούς ακόλουθους, φωνασκούντες και σιωπούντες που ψήφισαν ότι ψήφισαν για τις τράπεζες και την αναδιάρθρωσή τους, υπό το αχνό πέπλον του “αθώου” γάλακτος που έπνιξε τα πάντα για μέρες….
Δυο άρθρα οχτακόσιες σελίδες, γάλα και φάρμακα μη αποζημιούμενα, αποκλείεται να αφορούσαν…
Ποιός το διάβασε;
Θα τολμήσει κανείς να το παραδεχτεί και να υποστεί αυτά που υπέστη ο ειλικρινέστατος Χρυσοχοίδης με το μνημόνιο;
Οι πλέον “ιδεολογικά” καταρτισμένοι και πλέον “πολιτικοποιημένοι” εξέφρασαν την οργή τους μετά την καταψήφιση Παπανδρέου και Κακλαμάνη…
“Τενεκέδες” “ξεγάνωτοι”,” ντροπή σας”, “θέλετε κλωτσιές στα οπίσθια” ήταν οι πιο ευπρεπείς προτάσεις και βιαιότητες που ο έκπληκτος Ελληνικός λαός άκουσε από τα λαλίστατα χείλη των “σοσιαλφασιζόντων’.
Η διαγραφή του ετέρου Κακλαμάνη της ΝΔ και υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων, ήταν συνοπτική άμεση και λιτή τέτοια που να επιτρέπει την επάνοδο στο ¨μαντρί” οποτεδήποτε κριθεί αναγκαίο…
Νοικοκυρεμένα πράγματα…
Ο Ε.Β. Βενιζέλος δεν μπόρεσε να κάνει αυτή τη δουλειά γιατί τον πρόλαβε ο Α. Σαμαράς και κάθε αφαίρεση έθετε σε κίνδυνο την συγκυβέρνηση…
Αυτή η συμμετοχή στην συγκυβέρνηση έχει τα χαρακτηριστικά του Ιανού.
Σωτηρία για τον Ε.Β. Βενιζέλο, καταστροφή για το ΠΑΣΟΚ!
Όμως τελευταία η “σωτηρία” εμφανίζεται ως “ομηρία” και ως διαφαινόμενη καταστροφή για τον εμπνευστή της…
Εικοσιτέσσερις ώρες μετά δεν το είχε χωνέψει…
Η υποτιμητική πρόκληση στον Αντιπρόεδρο δεν είχε κοπάσει…
Έτσι έρριξε τις ρουκέτες του εξερχόμενος του Καπιτωλίου και απήλθε μετά της κωστουδίας λέγων:
” Δεν είμαι υπέρ των διοικητικών μέτρων! Άλλωστε ο Γιώργος Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ” !
Έρριξε την βόμβα λάμψης-κρότου και είπε σε στυλ “πολιτικό” αυτά που λένε κωδικοποιημένα και στην Καλαβρία…
Ποιες είναι αυτές οι “μεγάλες” εκκρεμότητες;
Τους άρρηκτους δεσμούς τους καταλάβαμε…Εύκολο φαίνεται…
Ποιες είναι αυτές οι φοβερές και τρομερές εκκρεμότητες του ΓΑΠ;
Μήπως η οικονομική “μαυρη τρύπα” του ΠΑΣΟΚ;
Τοσο μαυρο μελάνι χύθηκε για δήθεν πανάκριβα γυμναστήρια και τζακούζι…
Δαπανήθηκαν πολλαπλάσιες χιλιάδες ευρώ σε ορκωτους λογιστές, ελεγκτές και εταιρείες.
Τι έβγαλε ο έλεγχος;
Πότε θα το πληροφορηθούμε εμείς τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που εισφέραμε και σε αγώνες και σε χρήμα;
Θα είναι όπλο κοινού εκβιασμού στα χέρια του Προέδρου ή θα έρθουν όλα στο φώς;
Μήπως θα μας εμπιστευτεί περισσότερο ο ταλαίπωρος λαός δείχνοντάς του τα λασπώδη μέσα και τις περίεργες μεθόδους που χρησιμοποιούμε στο εσωτερικό μας;
Οι σκιές στη δημοκρατική παράταξη και η πεζοδρομιακή ρητορική και μέθοδοι, αποτελούν θλιβερό κατάντημα….
Όσοι δεν μπορούν να αντέξουν την ιστορία και το βάρος των απαιτήσεων της ας μας αφήσουν ήσυχους…
Όσοι δεν μπορούν να αντέξουν την αλήθεια θα υποστούν τις συνέπειες της πραγματικότητας της.
Ελπίζουμε ότι το μίσος δεν θα μετατρέψει στα χέρια τους την ΕΛΙΑ σε “καυτό παλούκι” για να τυφλώσει τον φυλακισμένο Πολύφημο!

Δημήτρης Ψευτογκάς

Υστερόγραφα:
1. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΧΝΟΥΝ:” Οι Τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση θα περάσουν στο έλεγχο του δημοσίου με την έκδοση κοινών μετοχών και θα επανιδιωτικοποιηθούν με διαφανείςδιαδικασίες, ώστε το δημόσιο να διασφαλίσει τα τεράστια ποσά που είχε διαθέσει σε αυτές από το 2008 και να εισπράξει ένα μικρό έστω ποσό πίσω”. ΑΥΤΗ HTAN H OMOΦΩNH ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!
2. Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας επί της έκθεσης πεπραγμένων της Αρχής για το 2013, ο Παναγιώτης Νικολούδης αναφέρθηκε στην εγκληματικότητα σε βάρος των τραπεζών εκ των έσω, κάνοντας λόγο για ένα παζλ εγκληματικής δραστηριότητας σε βάρος τραπεζών που δεν έχει συμπληρωθεί ούτε για τον ίδιο. «Τις πιο πολλές φορές μιλάμε για δάνεια εντός εισαγωγικών, δάνεια φερετζέ, γιατί ήταν το πρόσχημα και τα χρήματα αυτά πήγαιναν στις τσέπες των διοικήσεων των τραπεζών», είπε, αποκαλύπτοντας ότι το 2009 υπήρξε ένα ντελίριο σε βάρος της Proton Bank, της FPB Bank, του ΤΤ, της Τράπεζας Πελοποννήσου και της Τράπεζας Χαλκίδας, με ποσά της τάξης των 529 εκατ., των 300 εκατ. και άλλα που είναι πολλαπλάσια των διαρρήξεων τραπεζών που θυμάται στην εισαγγελική του καριέρα.
Όπως είπε υπήρξε «ένα καινούριο μοντέλο εγκληματούντος ανθρώπου, που δεν είναι άνθρωποι περιθωρίου, αλλά έχουν πολύ καλές σπουδές και έχουν «σπουδάσει» το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καλά», ενώ «τα όπλα που χρησιμοποιούσαν αυτοί οι άνθρωποι ήταν ότι ο καθένας από αυτούς είχε στην ιδιοκτησία του ένα ΜΜΕ ή και αν δεν είχαν φρόντιζαν να είχαν μισθώσει».*Παναγιώτης Νικολούδης:επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες
3.ΓΑΠ στο Bloomberg: Ναι, ψήφισα αρνητικά στο θέμα αυτό. Ήταν ζήτημα αρχής, το ίδιο θα έκανα και πάλι αν κάτι τέτοιο ερχόταν ξανά στη Βουλή. Ο βασικός λόγος είναι ότι, αντιλαμβάνομαι πως σε πολύ δύσκολες περιστάσεις, ίσως χρειαστεί να ιδιωτικοποιήσουμε τράπεζες με κάποιες απώλειες για τον Έλληνα φορολογούμενο. Το να το κάνουμε όμως αυτό με νόμο, ώστε να είναι επίσημη, διαρκής, στο διηνεκές πολιτική, ειδικά όταν οι Έλληνες έχουμε θυσιάσει πολλά και ειδικότερα, ξανά και ξανά για διάσωση τραπεζών, είμαι ενάντια σε αυτή τη λογική, λόγω αρχών.
Δεν έθεσα και δεν θα έθετα σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία. Ήταν μια προσωπική και πολιτική ψήφος και ήταν και μία δήλωση πάνω σε ζητήματα τα οποία πιστεύω πως πρέπει να εξετάσουμε, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Γιατί πιστεύω πως υπάρχουν συστημικά ζητήματα σχετικά με την τραπεζική κρίση, ακόμα ασχολούμαστε με αυτή και με stress tests, ακόμα δεν έχουμε προχωρήσει σε ζωτικά ζητήματα, όπως η τραπεζική ένωση, τα διαφορετικά επιτόκια δανεισμού από τον πυρήνα στην περιφέρεια. Είναι πολύ σημαντικό και πιστεύω πως σχεδιάζουμε χωρίς συγκεκριμένο στόχο στην Ευρώπη, αντί να κοιτάζουμε την πραγματική αρχιτεκτονική και την ανάγκη να ενσωματώσουμε το τραπεζικό σύστημα. Και ακόμα ζητάμε να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, Έλληνες και άλλοι, για τις τράπεζες.Πρόκειται για συστημική αντίφαση και σίγουρα δεν δημιουργεί κοινωνική δικαιοσύνη αυτό και αν θέλετε, δίκαιο επιμερισμό των βαρών της κρίσης.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ