Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Εγκαίνια των Νέων Δημοτικών Σφαγείων του Δήμου Γρεβενών

«Τα νέα Δημοτικά Σφαγεία λειτουργούν με εμπειρία, δυναμισμό, προοπτική.

Οικοδομείται μια μονάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που –παρά τις φωνές από διάφορες Κασσάνδρες- έχει μέλλον προσφοράς στο Γρεβενιώτικο κοινό. Και ξέρετε γιατί;

Γιατί γνωρίζουμε να επενδύουμε εκεί που πρέπει: στους ανθρώπους μας, το Γρεβενιώτικο εργατικό δυναμικό που με φιλότιμο και δουλειά μας βγάζει όλους ασπροπρόσωπους».

Αυτά τόνισε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος κατά την τελετή των εγκαινίων των Νέων Δημοτικών Σφαγείων του Δήμου Γρεβενών που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης 25-11-2009.

Παρευρέθησαν ο Αντινομάρχης Γρεβενών κ. Δημήτρης Παλέγκας, ο πρώην Βουλευτής του Νομού κ. Χρήστος Φώλιας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Χάτσιος, ο Αντιδήμαρχος Γρεβενών κ. Κώστας Σιούμπουρας, δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών κ. Ελευθέριος Σαββίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Θεόδωρος Καίσαρης, ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Λόλλας Διονύσης, αντιπρόσωποι φορέων, επαγγελματίες που ήδη συνεργάζονται με τα Νέα Σφαγεία κ.α.

Χαιρετισμός εστάλη από τον Βουλευτή Γρεβενών κ. Αθανάσιο Χαντάβα.

Ο κ. Δήμαρχος είπε επίσης πως «Μπορούμε να δούμε και οι ίδιοι εδώ σήμερα την πλήρη εγκατάσταση και να εντυπωσιαστούμε πραγματικά από την βιομηχανική αυτή μονάδα.

Δεν έχουμε την ευκαιρία όμως να δούμε την ψυχή αυτών των κτιρίων. Και μιλάω για τα παιδιά αυτά- όλους της εργαζομένους- που κάθε μέρα δίνουν εδώ τον καλύτερό τους εαυτό με σκληρή εργασία, με γνώση της δουλειάς και με διάθεση προσφοράς.

Θέλω να πω και να τονίσω πως τα σημερινά εγκαίνια τα βλέπω σαν μια χρυσή ευκαιρία για να σφίξω το χέρι κάθε εργαζόμενου στα Δημοτικά Σφαγεία και να τον ευχαριστήσω προσωπικά».

Τα Νέα Σφαγεία

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το επενδυτικό σχέδιο με τίτλο «Μετεγκατάσταση και εκσυγχρονισμός σφαγείου χοιρινών, βοδινών και αιγοπροβάτων στην Μυρσίνη Γρεβενών» εντάχθηκε στα πλαίσια του Ε.Π.Α.Α.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ήταν 1.800.000,00 € με ίδια συμμετοχή του Δήμου Γρεβενών περίπου στο 50% της εγκεκριμένης δαπάνης. Η ίδια συμμετοχή της Δήμου Γρεβενών καλύφθηκε από πιστώσεις του προγράμματος ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΗΣΕΑΣ ύψους 1.000.000,00 €.

Φορέας υλοποίησης της παραπάνω πράξης είναι η Δημοτική Επιχείρηση Υποστήριξης Πρωτοβουλιών του Δήμου Γρεβενών (Δ.Ε.Υ.Π.Γ) που έδωσε πραγματικά τον καλύτερο της εαυτό.

Ο συνολικός λοιπόν προϋπολογισμός του έργου έφτασε τα 2.200.000,00 €.

Το έργο αφορά τον εκσυγχρονισμό και την μετεγκατάσταση σφαγείου Χοιρινών – Βοδινών – Αιγοπροβάτων στην Μυρσίνη Γρεβενών, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε. και τις ανάγκες σφαγής ζώων της περιοχής.

Περιλαμβάνει την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων και διαρρυθμίσεων με όλες τις απαιτούμενες για την λειτουργία των σφαγείων Η/Μ εγκαταστάσεων, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, την προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου σφαγειοτεχνικού εξοπλισμού καθώς και την κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας και διάθεσης υγρών αποβλήτων.

Το συγκεκριμένο σφαγείο είναι σφαγείο χοιρινών – βοδινών -αιγοπροβάτων ετήσιας δυναμικότητας 800 τόνων και περιλαμβάνει όλους τους απαραίτητους χώρους όπως (ενδεικτικά):

Χώρους αναμονής – παραλαβής ζώων

Χώροι προσωπικού (αποδυτήρια, χώροι υγιεινής, κ.λ.-π.) Χώρους για τη σφαγή χοιρινών – βοδινών – αιγοπροβάτων κατάλληλα διαμορφωμένους

Ψυκτικούς θαλάμους

Πλήρες γραφείο κτηνιάτρου/τριχινοσκόπησης

Γραφείο αποστολής

Χώρο αποστολής

Μηχανοστάσια

Κυλικείο

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ 1350 τ.μ.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ