Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δυτική Μακεδονία: Συχνά ατυχήματα σε χώρους δουλειάς της ΔΕΗ

Ανακοίνωση – καταγγελία του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια
Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα επιδεινώσει κι άλλο τις συνθήκες εργασίας σε ορυχεία και Σταθμούς Παραγωγής

«Μπροστά στα κέρδη των μετόχων της ΔΕΗ και των εργολάβων, η ζωή του εργαζόμενου αντιμετωπίζεται σαν αναλώσιμο προϊόν στη μηχανή του κέρδους», σημειώνει σε ανακοίνωση το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια, με αφορμή τα «εργατικά ατυχήματα» που πυκνώνουν στα Ορυχεία και τους ΑΗΣ της ΔΕΗ στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Το σωματείο υπενθυμίζει τα ατυχήματα που έγιναν τους τελευταίους μόνο μήνες:
28/8/2013: Νεκρός εργαζόμενος σε εργολαβία καθαριότητας στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου. Πήγε για δουλειά σε δύσκολες συνθήκες, αν και είχε πρόβλημα υγείας, για να μη χάσει το μεροκάματο και κάτω και από το φόβο της απόλυσης.
14/1/2014: Μεγάλη κατολίσθηση στο Ορυχείο Μαυροπηγής, που από τύχη δεν προκάλεσε θύματα.
14/2/2014: Νεκρός εργαζόμενος από πνιγμό στην τεχνητή λίμνη του ΛΚΔΜ.
2/3/2014: Εργαζόμενος γλίτωσε με σπασμένα πλευρά από πτώση του χειριστηρίου στο Ορυχείο Αμύνταιου. Μια βδομάδα πριν, από πτώση του αναδιπλωτή, γλίτωσε εργαζόμενος και αυτός με ραγισμένο σπόνδυλο.
13/3/2014: Νεκρός εργαζόμενος στην αρχαιολογική ανασκαφή στο Ορυχείο Αμύνταιου. Αν και πέθανε από παθολογικά αίτια, στο ασθενοφόρο της ΔΕΗ που μετέβη επέβαινε μόνο ο οδηγός, χωρίς γιατρό και τον απαραίτητο εξοπλισμό.
19/3/2014: Παραλίγο θανατηφόρο ατύχημα στο Ορυχείο Μαυροπηγής, όταν ένα ημιφορτηγό τύπου Unimog, λόγω μηχανικού προβλήματος κινήθηκε προς τα πίσω για 20 μέτρα και έπεσε από ύψος 8 μέτρων. Ο εργαζόμενος, οκταμηνίτης συμβασιούχος, πήδηξε από το όχημα και σώθηκε.
Με βάση τα παραπάνω, το Σωματείο σημειώνει: «Ολα αυτά δεν αποτελούν τυχαία γεγονότα. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, των ελαστικών σχέσεων εργασίας (…) της έλλειψης σύγχρονου εξοπλισμού και ελλιπούς συντήρησης του υπάρχοντος, του άγχους και της ανασφάλειας στο προσωπικό, της υπερεκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου.
Αιτία έχουν την ανάγκη μεγαλύτερης κερδοφορίας των μετόχων της ΔΕΗ ΑΕ και των εργολάβων, μιας και η κερδοφορία περνάει μέσα από τη μείωση του κόστους που απαιτούν τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας, με την πώληση της μικρής ΔΕΗ, θα οξύνει αυτά τα φαινόμενα (…) Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να βάλει σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα αυτά, να τα παλέψει με όλες τις μορφές που κρίνονται απαραίτητες ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».
Για τα ατυχήματα στους χώρους δουλειάς της ΔΕΗ, το ΚΚΕ κατέθεσε χτες Ερώτηση στη Βουλή.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ