Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δημόσιο: Έκανες κοπάνα; Απόλυση…

Ξεκίνησε για άλλο λόγο, με τις καταγγελίες του υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών, ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στο μετρό που απεργούν και πληρώνονται, με αποτέλεσμα να επέμβει εισαγγελέας.

Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη κατηγορία εργαζομένων στο Δημόσιο που «κααάααθονται» (όπως έλεγε και ο γνωστός ηθοποιός Μίμης Φωτόπουλος) στο σπίτι τους, πληρώνονται, και καλύπτονται από συναδέλφους τους είτε προϊσταμένους τους: οι γνωστοί κοπανατζήδες. Σε αυτήν την περίπτωση δε θα επέμβει… εισαγγελέας, αλλά το ίδιο το Δημόσιο που θα τους δείξει την πόρτα της εξόδου στην επικείμενη αξιολόγηση.

Πέραν αυτού, θα γίνει λεπτομερής έλεγχος στο… απουσιολόγιο προκειμένου να εξεταστούν τυχόν κενά με ημερομηνίες που οι εργαζόμενοι έλειπαν από την εργασίας τους και είχαν χαρακτηριστεί «αδικαιολογήτως απόντες». Επιπλέον, υπό μικροσκόπιο θα περάσουν και όλες οι αναρρωτικές άδειες που έχει πάρει κάθε υπάλληλος, ώστε να εξεταστούν τα χρονικά όρια και να διαπιστωθεί αν υπάρχει υπερβολική και ύποπτη χρήση του δικαιώματος αδείας. Εάν διαπιστωθούν παρατυπίες, τότε οι «επίορκοι» υπάλληλοι θα δουν και αυτοί την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.

Να σημειωθεί πως πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε πει ξεκάθαρα πως πρέπει «να φύγουν οι τεμπέληδες από το Δημόσιο», ενώ από τον περασμένο Δεκέμβριο ο Αντώνης Μανιτάκης είχε μιλήσει για απολύσεις των «ακατάλληλων» στο Δημόσιο: «Δεν μπορεί να μιλά κανείς για αθρόες απολύσεις, ωστόσο όσοι κριθούν ανεπαρκείς και ακατάλληλοι κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης θα απολυθούν», είχε πει χαρακτηριστικά ο υπουργός κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Πέραν αυτού, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε μιλήσει για τέσσερις λόγους απολύσεων που προβλέπονται για τους δημόσιους υπαλλήλους και ισχύουν από το 1951.«Αυτούς θα εφαρμόσω αν χρειαστεί, με τις διαδικασίες που προβλέπονται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και επιτρέπει το Σύνταγμα», είχε πει. Εξειδικεύοντάς τους, είχε κάνει λόγο για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα αλλά και για αυτούς που κρίνονται ανεπαρκείς ύστερα από αξιολόγηση: «Εάν διαπιστωθούν με αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια υπάλληλοι με οποιεσδήποτε διαδικασίες νόμιμες, υπάρχουσες οι οποίοι είναι ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς όπως προβλέπει ο κώδικας και η διαδικασία, θα απολυθούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης.

 

Να σημειωθεί ότι με βάση το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (Ν.3528/2007 – Άρθρο 152: Λόγοι απόλυσης) «ο υπάλληλος απολύεται μόνο για τους επόμενους λόγους: α) επιβολή της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης, β) σωματική ή πνευματική ανικανότητα, γ) κατάργηση της θέσης στην οποία υπηρετεί, δ) συμπλήρωση ορίου ηλικίας και τριακονταπενταετίας, ε) ακαταλληλότητα κατά το άρθρο 95 του παρόντος Κώδικα».

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ