Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δημόσιες σχέσεις που προκαλούν

Η Praktiker Hellas, με νωπή ακόμα την αυτοκτονία εργαζόμενου που εξωθήθηκε σε παραίτηση, κυκλοφορεί δελτίο Τύπου στο οποίο αυτοεπαινείται ως ιδανικός εργοδότης.

→«Απολύσεις, μονομερείς μειώσεις και εργοδοτική τρομοκρατία, το success story της εταιρείας», απαντούν οι εργαζόμενοι

Της Αφροδίτης Τζιαντζή

 

 

 

Λένε πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Oι εταιρείες μάλλον δεν έχουν τέτοιους ενδοιασμούς, αφού η Praktiker Hellas, με νωπή ακόμα την αυτοκτονία εργαζόμενου που εξωθήθηκε σε παραίτηση, κυκλοφορεί δελτίο Τύπου στο οποίο αυτοεπαινείται ως ιδανικός εργοδότης.

«Οι άνθρωποί μας ο σημαντικότερος παράγοντας επιτυχίας μας» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που δόθηκε στα ΜΜΕ από την εταιρεία επικοινωνίας V&O, σύμβουλο της Praktiker Hellas.

H ανακοίνωση συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από την αυτοκτονία του Στέφανου Βαλαβάνη, που εργαζόταν 12 χρόνια στο υποκατάστημα του Αιγάλεω, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί διαμαρτυρίες στη γειτονιά και σε υποκασταστήματα στη Θεσσαλονίκη και στον Βόλο.

«Η εταιρεία χτίζει μια δυνατή και δυναμική σχέση με τους εργαζόμενους με στόχο την ανάπτυξη», γράφει η ανακοίνωση, αναφερόμενη σε «ομάδα περίπου 1.200 συνεργατών, εκ των οποίων το 40% βρίσκεται στην περιφέρεια, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη όλης της χώρας». Το γεγονός ότι την τελευταία τριετία απολύθηκαν πάνω από 300 εργαζόμενοι παραλείπεται.

Η ανακοίνωση επικαλείται έρευνες στο προσωπικό, το οποίο εμφανίζεται «ικανοποιημένο σε ποσοστό πάνω από 70%», ενώ «περίπου το 80% θεωρεί την εικόνα και τη φήμη της εταιρείας εξαιρετική». Τέλος, απαριθμούνται εταιρικές διακρίσεις, όπως το βραβείο «Great Place to Work» – «Yπέροχο μέρος για να δουλεύεις».

«Κατευθυνόμενες έρευνες»

Εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων καταγγέλλουν τις «έρευνες ικανοποίησης» ως κατευθυνόμενες, αφού βασίζονται σε φυλλάδια που διανέμονται από διευθυντές και συχνά συμπληρώνονται καθ’ υπόδειξη. Οσο για τις εταιρικές βραβεύσεις, μας λένε χαρακτηριστικά ότι «διαβάζουμε γι’ αυτές στο Ιντερνετ, αφού δεν συμμετέχουμε ποτέ. Είναι ένα γκρουπάκι ατόμων στις δημόσιες σχέσεις, που μόνοι τους διοργανώνουν τα βραβεία και μόνοι τους αλληλοβραβεύονται»

Οι εργαζόμενοι περιγράφουν κλίμα εργοδοτικής τρομοκρατίας, αφού πρόσφατα οι περισσότεροι εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών 7%. Μειώσεις επιβλήθηκαν μονομερώς και σε όσους δεν υπέγραψαν, ενώ περίπου εκατό εργαζόμενοι έχουν προσφύγει στις Επιθεωρήσεις Εργασίας και έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα, ενώ το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και εκπρόσωπος του υπ. Εργασίας έχει γνωμοδοτήσει υπέρ τους.

Επιπλέον, καταγγέλλεται ότι οι περικοπές στους ήδη χαμηλούς μισθούς, παρότι η εταιρεία παραμένει κερδοφόρα, έγιναν για να αποχωρήσουν περίπου 15 διευθυντικά στελέχη, με αποζημιώσεις από 50.000 έως 150.000 ευρώ ο καθένας.

efsyn.gr

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ