AKOΥΣΤΕ ΕΔΩ ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5
ΤΑΞΙ

Κατηγορίες

ΓΡΙΔΑΣ
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Δημήτρης Βενιέρης στο Ράδιο Γρεβενά: «Ο Ε65 φέρνει την Αθήνα στις 4 ώρες – Η Βασιλίτσα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης»

Η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου και η 40ετής παραχώρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας αλλάζουν τα δεδομένα για τα Γρεβενά και τη Δυτική Μακεδονία.

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική συγκυρία για τα Γρεβενά, το στούντιο του Ράδιο Γρεβενά 101.5 FM Stereo επισκέφθηκε ο Δημήτρης Βενιέρης, λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια του νέου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65 και την ψήφιση από τη Βουλή της 40ετούς παραχώρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας.

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναλύθηκαν οι προοπτικές που δημιουργούν οι δύο αυτές εξελίξεις για τον τόπο μας. Ο Ε65 αποτελεί πλέον έναν σύγχρονο οδικό άξονα που μειώνει σημαντικά τους χρόνους μετακίνησης, με αποτέλεσμα το ταξίδι από τα Γρεβενά προς την Αθήνα να μπορεί να πραγματοποιείται σε περίπου τέσσερις ώρες. Η νέα αυτή πραγματικότητα διευκολύνει τις μετακινήσεις πολιτών και επαγγελματιών, ενισχύει τον τουρισμό και δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια της περιοχής.

 

Την ίδια στιγμή, όμως, δεν μπορεί να αγνοηθεί και η οικονομική επιβάρυνση που συνεπάγεται η χρήση του νέου αυτοκινητοδρόμου. Το κόστος των διοδίων, που αντιστοιχεί περίπου σε 7 λεπτά ανά χιλιόμετρο, κατατάσσει τον Ε65 ανάμεσα στους ακριβότερους αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Για όσους χρησιμοποιούν συχνά τον δρόμο, το συνολικό κόστος αποτελεί έναν σοβαρό παράγοντα που πρέπει να ληφθεί υπόψη, ώστε τα οφέλη της νέας υποδομής να είναι πραγματικά προσιτά σε όλους.

 

Ξεχωριστή θέση στη συζήτηση κατείχε η σημερινή έγκριση από τη Βουλή της 40ετούς παραχώρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας. Πρόκειται για μια εξέλιξη που δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για σημαντικές επενδύσεις, αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και μετατροπή της Βασιλίτσας σε έναν σύγχρονο ορεινό προορισμό τεσσάρων εποχών. Η αξιοποίηση του χιονοδρομικού μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, ενισχύοντας την τοπική οικονομία, τον τουρισμό και την απασχόληση.

 

Το μήνυμα που προέκυψε από τη συζήτηση είναι σαφές: οι μεγάλες υποδομές και οι επενδύσεις μπορούν να αλλάξουν το μέλλον ενός τόπου, αρκεί να συνοδεύονται από πολιτικές που εξασφαλίζουν ότι τα οφέλη θα επιστρέφουν στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες.

 

Το Ράδιο Γρεβενά 101.5 FM Stereo, πιστό στη δέσμευσή του για έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση, θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον Ε65, τη Βασιλίτσα και κάθε σημαντικό έργο που επηρεάζει το μέλλον των Γρεβενών και της Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

Δημήτρης Νίκου

mob:6977997940

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΚΑΛΗΡΑΧΗ
ΠΑΡΚΙΝΓΚ
ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
αγγελια λεβητας
ΤΑΞΙ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Follow Us

 
ΡΑΔΙΟ ΓΡΕΒΕΝΑ 101,5

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015