Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ
ΚΑΡΑΛΗΣ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δεν σας εμπιστευόμαστε πια …

Είμαι κάτοικος της περιοχής Βαροσίου.
Μελετώντας στο site των grevenamedia ένα κείμενο, που απέστειλε ο κ. Κοκκινάκης Μιχαήλ, επίσης κάτοικος του Βαροσίου, το οποίο σχολιάζει μια κοινοποίηση του Δήμου για επιβολή εισφοράς σε χρήμα σχετικά με την ιδιοκτησία μας, επειδή εκφράζει και τη δική μας διαμαρτυρία και αγανάκτηση, καταθέτουμε ότι επικροτούμε την ενέργειά του αυτή και την ενισχύουμε.

Και συγκεκριμένα υποστηρίζουμε ότι, ενώ για χρόνια η περιοχή μας ήταν χαρακτηρισμένη ως ”εκτός σχεδίου εντός ζώνης” και ζητούσαμε να την εντάξουν τότε εντός σχεδίου, για να την αξιοποιήσουμε –τότε μπορούσαμε –, τώρα που κανένας μας δε μπορεί πια να αγοράσει ούτε να πουλήσει ή και να επιβιώσει ακόμη, ο Δήμος εντάσσει στο σχέδιο πόλεως αγροτεμάχιά μας στην περιοχή Βαροσίου και φορτώνει στον καθένα μας ένα χαράτσι δυσβάστακτο μέχρι αβάστακτο, αφού μ΄αυτό θα μπορούσαμε να τα αγοράσουμε.

Χώρια το ότι για μια ένσταση και προσφυγή μας πρέπει άμεσα να καταβάλουμε το 20% του ποσού εντός 20 ημερών.

Κι ένα άλλο που δημιουργεί εύλογη κι αυτό απορία. Ο Δήμος οικειοποιείται για λογαριασμό του καλό ποσοστό γης… Όλα για να τα αξιοποιήσει άραγε;…

Μας δημιουργήθηκε η εντύπωση μ΄όλα αυτά ότι και το Υπουργείο των Οικονομικών και πολλοί Δήμοι ζητούν με σπασμωδικές κινήσεις, να βρουν πόρους για τα ταμεία τους, που όμως άδειασαν από διαπλοκές τους και νομιμοποιημένες κλεψιές τους,από μίζες τους και από διάφορες άλλες πολιτικές τους ”φιλανθρωπίες”.

Γι΄αυτό το λόγο θέσπισαν και θεσπίζουν νόμους, που να φορτώνουν στον άμοιρο κοσμάκη τα κενά των ταμείων τους, κολλώντας και μια ετικέτα –δικαιολογία.

Να τολμήσουμε να διαμαρτυρηθούμε; Μας αποκλείουν το δικαίωμα αυτό — για το εν λόγω σχέδιο τουλάχιστον — με το να μας χαρατσώνουν και γι΄αυτό. Ή έστω επιδιώκοντας να το επωφεληθούν στο έπακρο.

Έτσι στην ερώτησή μας ”πάλι ο Δήμος; πώς δικαιολογείται αυτό;”. Α είναι νόμος.
Νόμος.., νόμος.., νόμοι…Καμιά χώρα δεν έχει τόσες εξαιρέσεις σε νόμους και υπονόμους, όσους η Ελλάδα.

Και με τους τόσους νόμους, που μας απομάκρυναν απ΄το Σύνταγμα, το μόνο που εμπνέει σεβασμό, κατοχύρωσαν τις κλοπές και τις πάσης φύσεως ατασθαλίες τους και τώρα κυνηγούν τους κλέφτες και δεν μπορούν να τους συλλάβουν, γιατί τους προστατεύει ο νόμος ! Είναι κατοχυρωμένοι πίσω από νόμους.

Και με διάφορα προσχήματα στο μεταξύ ζητούν..,ζητούν..,ζητούν. Και τούτο μόνο και μόνο, για να δείξουμε καλό πρόσωπο στην Τρό’ι’κα, η οποία μας τρομοκρατεί κάθε φορά και μας απογυμνώνει τόσο ως λαό από ηθικό, ώστε γινόμαστε όλοι μας μαζί με τους πολιτικούς μας μαριονέττες της.

Κι όμως έπρεπε να ξέρει κι αυτή ή να μπορεί να καταλάβει ότι ”ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”.

Να σημειώσουμε όμως ότι και η Τρό’ι’κα είναι τελικά συνυπεύθυνη για όλα αυτά.

Όσο υπόδικοι είναι οι Έλληνες, μικροί και μεγάλοι, άλλο τόσο είναι και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, που μας χόρτασαν χρήματα τότε με τα πακέτα, αλλά που και αυτοί δεν ερεύνησαν πόσο και πού θα μπορούσαμε να τα αξιοποιήσουμε.

Μήπως υπήρχε και σ΄αυτούς σκοπιμότητα και τώρα μας ”τα βγάζουν από τη μύτη”;

Κανείς πια δεν έχει εμπιστοσύνη και μόνο αφελείς μπορούμε να χαρακτηριστούμε όσοι υποτασσόμαστε στους νόμους και τους νομοθέτες τους. Μόνο αφελείς.

Όχι. Δεν μπορούμε πια να υπακούμε στους νόμους σας, που με τέτοια προχειρότητα και σκοπιμότητα μάς τους βάζετε ως δήμιο στον τράχηλό μας. Και προπαντός για να πληρώνουμε εμείς τα δικά σας σπασμένα.
Εκτός και αν για εξιλέωση επιβάλετε στους ενόχους να πληρώσουν αυτοί τα χαράτσια μας τουλάχιστον. Θα ήταν μια ανακούφιση και για τη δική τους συνείδηση και για τα δικά μας οικονομικά βάρη.

Αλλιώς δεν συμβιβαζόμαστε. Δεν το μπορούμε. Δεν το θέλουμε.

Φτάνει πια.

Δεν σας εμπιστευόμαστε .αλλο…

Ζιώγα Κατερίνα

Εκπαιδευτικός

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΣΠΑ

Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ